Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Stigla zima...

Post od lami »

Ako je hitno, radi i obicna so, samo je skuplja.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Od šest zgrada, u ovom parčetu ulice, samo ja imam so. U mojoj zgradi, za pet godina, nabavili su nula lopata.

Da je bar malo neke svesti i dogovora, kompletna ulica bi bila čista za 15min, ali...

TapaT

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Dare4x4 napisao: 22 Jan 2022, 19:51 @programer
Najbolje je da stiskaš tek za dlaku slabije nego da bi proklizao ali za to ti treba izuzetan osećaj i poznavanje auta, plus je klizavo. Sem toga nemaš ni puno vremena. Ovako kad brzo drukaš, ti si dobar deo vremena na maksimalnoj sili kočenja koju guma može da ostvari na datoj podlozi, a to je i cilj.

Mislim da nije pametno iskositi auto jer lako može da se okrene. Sem toga, kad već uđeš u klizanje, još je gore kad klizaš bočno. Tada ti i drukanje kočnice mnogo manje pomaže jer jer guma već klizi bočno. Ovaj sa snimka je smotao, tj iskosio gume ali džabe. Da je samo pustio kočnicu, skrenuo bi u stranu i završio u snegu mnogo mekše. Uvek je bolje uleteti u sneg nego udariti drugi auto.
Baš sam probao na rampi na ulazu u veliku garažu, pri silasku sam samo uleteo unutra pa reko aj da probam uzbrdo tehniku drukanja... Krenem na gore, dođe do pola i kreće VSA da ga guši i tu se cela priča i razmišljanje završava. U tom uvežbavanju, onako u brzini sam prevideo da drukam kočnicu na ugašenom autu jer se ugasio i zamalo da se slupam unazad u stub od garaže :kezo:
Spasila me ručna pošto nisam mnogo uzbrdo ni prošao
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

to i ne moze da bude delotvorno na kratkim delovima nizbrdice, to kad klizas kao onaj sa golfom bi imalo smisla probati al bolje ne pokusavaj takvu simulaciju :)
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

pedja napisao:Od šest zgrada, u ovom parčetu ulice, samo ja imam so. U mojoj zgradi, za pet godina, nabavili su nula lopata.

Da je bar malo neke svesti i dogovora, kompletna ulica bi bila čista za 15min, ali...

TapaT
Ja bio zaludan, pa lopatao malo dok jos nije stalo, izasao predvece pa skinuo jos to malo sto je napadalo i vidis ispred moje zgrade cisto. Iznad i ispod ne, iako su prosli komunalci sa malom ralicom i bacili so. Bukvalno je trebala jedna osoba da potrosi 5-10 minuta da skloni sneg koji se topio u stranu.
E da, hteo sam jednog da izlopatam, skidam ja sneg i vidim da ide covek, pa stanem da prodje, a on ni manje ni vise ide u mene. Budale.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ji 4Tze napisao: 24 Jan 2022, 10:43
Dare4x4 napisao: 22 Jan 2022, 19:51 @programer
Najbolje je da stiskaš tek za dlaku slabije nego da bi proklizao ali za to ti treba izuzetan osećaj i poznavanje auta, plus je klizavo. Sem toga nemaš ni puno vremena. Ovako kad brzo drukaš, ti si dobar deo vremena na maksimalnoj sili kočenja koju guma može da ostvari na datoj podlozi, a to je i cilj.

Mislim da nije pametno iskositi auto jer lako može da se okrene. Sem toga, kad već uđeš u klizanje, još je gore kad klizaš bočno. Tada ti i drukanje kočnice mnogo manje pomaže jer jer guma već klizi bočno. Ovaj sa snimka je smotao, tj iskosio gume ali džabe. Da je samo pustio kočnicu, skrenuo bi u stranu i završio u snegu mnogo mekše. Uvek je bolje uleteti u sneg nego udariti drugi auto.
Baš sam probao na rampi na ulazu u veliku garažu, pri silasku sam samo uleteo unutra pa reko aj da probam uzbrdo tehniku drukanja... Krenem na gore, dođe do pola i kreće VSA da ga guši i tu se cela priča i razmišljanje završava. U tom uvežbavanju, onako u brzini sam prevideo da drukam kočnicu na ugašenom autu jer se ugasio i zamalo da se slupam unazad u stub od garaže :kezo:
Spasila me ručna pošto nisam mnogo uzbrdo ni prošao
Ja isključim kontrolu proklizavanja kad je situacija da treba zalet. Ako ne isključim, čim i najmanje zašlajfuje, odmah odizima gas i nekad i koči.
Nemoj da vežbaš gde je tesan prostor.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

dragvorl napisao: 24 Jan 2022, 00:15 Evo ti proizvodjac kod kog se nece aktivirati airbag bez kontakta:
Furthermore, if the ignition switch fails, then the timer for the airbags also fails because of a defect in the switch itself. GM’s ignition switches can (and do) move to the “off” position, even while the car is running, which has resulted in deaths as well as serious injuries. This is why GM vehicles stall, and why drivers suddenly lose power to their brakes and steering. When the ignition switch moves into the “off” position, it also stops the timer for the airbags.
https://www.hlmlawfirm.com/blog/why-air ... -accident/
a 2006 crash in Wisconsin, a Chevrolet Cobalt traveling at 71 mph suddenly stalled. Two seconds later - outside GM's 150-millisecond window - it hit a clump of trees. The ignition was found in the "accessory" position and the air bags didn't deploy. Two passengers died and the driver was severely injured.

Read more at:
https://economictimes.indiatimes.com/dr ... aign=cppst
Tu piše da je GM pradao 2,6 miliona vozila sa neispravnim aribag sistemom koji se ne aktivira pri sudaru, blo da je na kontaktu bilo da je bez kontakta i da se radi o Takata, koji je inače svuda u svetu bio predmet recall-a odnosno povlačenje aiz upotrebe usled proizvodnog defekta.

Tako da je to promašena tema za ovo o čemu smo pričali, a to je ponašanje ispravnih airbagova..
A oni imaju svoje napajanje, koje još jednom uopšte ne ide i ne zavisi od kontakt brave.
Upravo zbog toga je potrebana posebna pažnja da se slučajno ne aktivira bilo u autu bilo da je izvadjeno iz auta, Nidža je korektno primetio i taj dodatni faktor o kome se vodi račiuna kada se nešto radi na airbag sistemu.

Jednu takvu aribag centralu imam u radionici i detaljno sam je rasklapao upravo da bi saznao šta ima unutra. Autoliv sistem inače.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ko nece nadje izgovor, uvek bilo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa da, loš ti je izgovor sa neispravnim airbagom kao negaciji tačno napisanog.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ili nisi procitao, ili ne razumes, ili neces da razumes ili i jedno i drugo i trece. Ali to si ti, nas si, sta da radimo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Stigla zima...

Post od ftj »

Pocelo je od toga da li parkirani(zakljucani) automobil moze da aktivira erbegove ako ga udari neki drugi auto.

Ja nesto mislim da ne bi trebalo. Dakle jednostavan da/ne odgovor.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Naravno da parkirani auto koji je inace ugasen nece ispucati begove, milion puta se ljudi zakucavali u parkirane automobile i nikad nisam video da se nekom ispucao beg...licno mislim da i kad ljudi sede u autu kome je ugasen kontakt isto nece ispucati beg a kad je na kontaktu bez obzira sto motor ne radi onda moguce iako mi ne deluje logicno
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Данашњи снимак из Калуђерице. Да је барем мало померио Јариса напред или назад кад се зауставио !

https://www.novosti.rs/c/beograd/vesti/ ... reca-video
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

U situaciji klizanja kao kod Yarisa, ubacuješ u rikverc, motaš pun desni i gas. Kratak ali energičan start dovodi do proklizavanja prednjih točkova i baca prednji kraj dole, auto se ispravlja pravo nizbrdo. Važi za kola sa prednjom vučom.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

kakav debil jbt, umesto da je otisao u rikverc u ovu ulicu i skloni se sa puta on izasao da juri tablicu, i jos se kao nesto buni sto ga ovaj sa astrom opalio, tako mu i treba
Odgovori