Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Eto zasto ja pricam da su Rusi divljaci.
Sram da ih bude…
Sram da ih bude…
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
@zuzazu Jel si leteo skoro u Rusiju negde? Pretpostavljam da su i dalje teska divljina.
Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Nisam leteo, i ne zelim da ih cujem, ni vidim…
Pogotovo sada, zimi…
Dovoljno sto gledam ove budale ovde.
Danas haos. Isprevrtana vozila. Zatvoren aerodrom…
Tek odnedavno znaju za zimske gume. Isplakase mi se koliko treba da se izuju za gume, i bla, bla…
Pitam ih kakav je zakon kod njih? Rekose mi da je za privredna vozila obaveza stavljanja zimskih, a za licna nije (????)
I onda se tako zalete, pa ne razumeju sta je ispod tockova, pa se klizu…. sudaraju…
E kakva im je vozacka kultura, jos je gora vazduhoplovna.
Sve je zatvoreno ^ jer su se polupali.

Pogotovo sada, zimi…
Dovoljno sto gledam ove budale ovde.
Danas haos. Isprevrtana vozila. Zatvoren aerodrom…
Tek odnedavno znaju za zimske gume. Isplakase mi se koliko treba da se izuju za gume, i bla, bla…

Pitam ih kakav je zakon kod njih? Rekose mi da je za privredna vozila obaveza stavljanja zimskih, a za licna nije (????)
I onda se tako zalete, pa ne razumeju sta je ispod tockova, pa se klizu…. sudaraju…
E kakva im je vozacka kultura, jos je gora vazduhoplovna.
Sve je zatvoreno ^ jer su se polupali.
- H4wkeye
Da l moguce. Valjda je osnovno za svakog ko je vozac da zna zimi da treba zimske gume i oprema. Jebes sta kaze zakon.
Mada, Turska, pa me i ne cudi.
Mada, Turska, pa me i ne cudi.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 19:25
- Garaža: Škoda Fabia
Bogami gledajuci snimke, snezna oluja u IStanbulu ne izgleda uopste naivno, nije ni cudno da je takav kolaps.
Koliko mora brzo da se spusti u slucaju dekompresije @zuzazu
Koliko mora brzo da se spusti u slucaju dekompresije @zuzazu
Kiseonicki generatori smesteni iznad putnickih glava daju O2 za 12 minuta. Za toliko vremena avion treba da se spusti sa nivoa krstarenja do 10.000 ft kada moze da se dise bez maski.
- H4wkeye
Srusio se krov na Istanbulskom aerodromu, na cargo skladistu, usled snega.

Majstori ostavljaju kola na auto putu 
50 godina od pada JAT-ovog DC-9 iznad Čehoslovačke: https://en.wikipedia.org/wiki/JAT_Flight_367
Ђенерал Јанковић
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Da, to bese zvanicno nikada nije rasvetljeno, tj vodi se kao teroristicki akt? A u jatovim krugovima se pricalo da je avion oboren jer su uleteli u zonu gde nisu smeli, ili prerano, tako nesto bese...?
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Pisalo se na forumu mnogo o toj nesreći. Npr. Cozmo je pristalica teorije da su Čehoslovaci oborili avion.
S druge strane, Vesna Vulović je insistirala da je došlo do eksplozije u unutrašnjostii, a takođe i da je jedan putnik, koji je izašao u Kopenhagenu, bio upadljivo nervozan pre i tokom leta iz Stokholma.
Bivši čehoslovački vojni oficiri tvrde da PVO u mirnodopsko vreme ne bi ni u ludilu dejstvovao po nepoznatom avionu (logično), da lovci nisu poleteli, kao i da bi desetine ljudi znale da je jedno ili drugo urađeno, pa se to ne bi moglo sakriti. Priča o obaranju od strane vojske je po svemu sudeći "novinarska patka" potekla početkom 1990-ih.

Bivši čehoslovački vojni oficiri tvrde da PVO u mirnodopsko vreme ne bi ni u ludilu dejstvovao po nepoznatom avionu (logično), da lovci nisu poleteli, kao i da bi desetine ljudi znale da je jedno ili drugo urađeno, pa se to ne bi moglo sakriti. Priča o obaranju od strane vojske je po svemu sudeći "novinarska patka" potekla početkom 1990-ih.
Ђенерал Јанковић
- Grujic
- Moderator
Ovo sam.ja cuo od ljudi da kazem iz jata, i da je to navodno javna tajna u njihovim krugovima, tacan sked dogadjaja sam zaboravio, nesto su uleteli prerano, oglusili se o neko upozorenje, nmg se setim.
Sumnjam da je Vesna bilo sta tvrdila jer je na vise mesta pisano, a i ona rekla da ima ozbiljnu antero i retrogradnu amneziju, tj ne seca se skoro pa niceg oko samog dogadjaja.
Sumnjam da je Vesna bilo sta tvrdila jer je na vise mesta pisano, a i ona rekla da ima ozbiljnu antero i retrogradnu amneziju, tj ne seca se skoro pa niceg oko samog dogadjaja.
Pa baš zvanično jeste rasvetljeno a te priče su bukvalno po definiciji teorije zavere.
- Grujic
- Moderator
NIje u smislu da niko nije bio optužen/osuđen niti je bio neki proces, barem ne da sam ja video? Al zvaničan stav postoji, to da.