Pozdrav,
imam BMW E46 320d 110kw skoro sam ga uzeo, ima 342.000km na satu navodno, 2004-to godiste.
Imam ga tacno oko 8000km predjenih ili oko 6 meseci i za to vreme u njega je sipano dodatno 1l ulja, i oko 1l antifriza.
Imao sam vec 318D, on nije trosio skoro nista ulja, ni antifriza.
Sto se tice antifriza, posuda mi nekako deluje losa na sastavima pa nije nemoguce da tu pusta malo ili na cepu.
Sto se tice ulja, na malom servisu pre 8000km sipano je Total ulje 10w40, ja sam uvek pre sipao Castrol 5w40.
Nisam siguran da li pusta ulje ispod jer se stalno na drugom mestu parkiram.
Plasim se da li je glava u pitanju? Drug je imao E46 100kw i njemu je trosio litar vode na 10km fakticki...
Boja dima mi deluje normalna, nisam primetio ni plavi, ni beli, crni samo malo na pun gas.
BMW E46 110KW - potrosnja ulja i antifriza
Re: BMW E46 110KW - potrosnja ulja i antifriza
ako nigde nista ne curi onda ima neki problem vrv sa diht. glave...da li su ti tvrda creva od hladnjaka ? Proveri kakva je boja antifriza ima li tragova masnoce u njemu, da li ima belih naslaga na poklopcu gde se sipa ulje (mada to ne mora biti los znak)
Ne znam dal bese te zadnje verzije E46 320d imaju DPF filter,ako se ne varam...valjda bi trebalo 5W30 u njega??
Sada proveri hladan auto kad videh da ulja ima preko maskimuma, preliva, jer sam dosuo 0.5l....
Tako da je moguce da potrosnju ulja i nisam imao nego sam lose merio, cudan mi ovaj bmw merac i vrv sam vruc auto merio.
Tako da je moguce da potrosnju ulja i nisam imao nego sam lose merio, cudan mi ovaj bmw merac i vrv sam vruc auto merio.
izmeri ulje nekoliko minuta nakon gasenja motora