Ja sam prošle nedelje napokon isprobao ovu samouslužnu kod sport. centra Banjica, zbog aktivne pene.
Mogu da kažem da je vrlo dobra. Ja na žalost od kupovine auta do danas nisam ni jednom kršteno oprao auto (pranje mikrofiber sunđerom + brisanje), već sam sve vreme samo puškirao i to bez brisanja. I na autu sad imam sloj prljavštine koji ne može više da se skine puškom i to je na nekim delovima baš vidljivo.
Međutim, "svežu" prljavštinu je ova aktivna pena vrlo dobro skinula.
Žeton je 100din, trajanje 2min.
Postoji posebna puška za aktivnu penu. Ispucao sam jedan žeton samo na tu penu, sačekao 1-2min, pa onda ponovo oprao toplom vodom + mikro prah pena (standardni 1. program na svim samouslužnim) i onda isprao sa onom demil. vodom sa "visokim sjajem"

Koliko sam primetio, svi koriste aktivnu penu i onda spiraju samo demil. vodom.
Da živim u tom kraju ili da mi je usput, stalno bih tu prao. Ima baš dosta mesta, a pošto je kod sport. centra Banjica, ima dosta mesta i za brisanje auta ko hoće.
Aktivne pene ima baš dosta, pa recimo neko može da je i iskoristi kao "lubrikant" da neke delove dodatno obriše mikrofiber rukavicom, bez da ne izgrebe lak.
Danas sam sprao blato od vožnje prethodne nedelje kod mene u kraju, žali bože više ove perionice, onaj prvi program nit tople vode, nit pene... sve su isfušerisali.