Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Corona virus

Post od nidza »

brabonjak napisao: 02 Feb 2022, 08:50 Ako pacijentu kažeš da medicinsko sredstvo utiče na povećanje ukupne smrtnosti (njemu bi rekao verovatno nešto poput - imaćeš više šansi da umreš ako uzmeš nego ako ne uzmeš)
Ja bih te za ovo izokolno plasiranje jako štetnih dezinformacija po zdravlje i dobrobit ljudi udaljio sa foruma (minimum), a realno je da bi u normalnoj zemlji snosio legalne konsekvence, ako nemaš čime da potkrepiš ovu izjavu prezentovanu na bilo kom javno dostupnom servisu. Kako te savest ne peče?
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

Kako se pre-omicron varijante ne računaju? Pa za veliki pad efikasnosti protiv delte znalo se već u junu. Da efikasnost pada sa porastom vremena od vakcinacije znalo se i pre toga u aprilu. Omikron se širi od kraja novembra - on je, dakle, samo još više ubrzao odavno primećen pad efikasnosti.

Hipotetički, da je potencijal neke nove vakcine za zaustavljanje pandemije, odnosno efikasnost protiv zaražavanja, nekih čisto teorijskih 100% i recimo neka ostane tih 100% do kraja života osobe, da li bi vakcinisao osobu ukoliko bi joj vakcinacijom povećao šansu za umiranje od bilo kog uzroka ili bi samo vakcinisao one osobe kojima bi time smanjio šansu za umiranje od bilo kog uzroka?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Još od aprila se znalo da vakcinisani šire koronu više nego nevakcinisani? Mi očigledno ne živimo u istom univerzumu
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

nidza napisao: 02 Feb 2022, 10:15 ako nemaš čime da potkrepiš ovu izjavu prezentovanu na bilo kom javno dostupnom servisu
Kolege iz UK rade na tome već neko vreme i mislim da sam njihov rad do sada ovde 2 ili 3 puta kačio. Da li autori ove studije treba da snose "legalne konsekvence"?

Inače, zašto opet ignorišeš pitanje:
I dalje me zanima zašto misliš da je nedovoljno što je navedena incidenca zaražavanja na 100k booster-ovanih i na 100k nevakcinisanih.
Vladapetr napisao: 02 Feb 2022, 10:22 Još od aprila se znalo da vakcinisani šire koronu više nego nevakcinisani?
Upotrebljen je termin pad efikasnosti. Podsećanja radi, prva studija koja je došla do negativne efikasnosti protiv delte bila je ova švedska studija iz oktobra.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sve si odgovore dobio, čak i crteže, i sve ti je jasno, nego imaš neki svoj bolestan motiv da činiš štetu drugim ljudima, a stvar nije zajebancija uopšte.
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

Dobio sam crtež i pored crteža i ovo:
To nije dovoljno informacija, objasnio sam ti i uzrok, a ti koristiš posledicu kao argument da dokažeš da je posledica starija od uzroka.
Nisam u stanju da na osnovu crteža i toga dođem do zaključka. Možeš li, molim te, da objasniš rečima u čemu je problem sa navedenim incidencama na 100k pripadnika jedne i druge posmatrane populacije?

Da li autori studije treba da snose "legalne konsekvence" i da li "imaju bolestan motiv da čine štetu drugima"?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Nisi u stanju ni da ispratiš tok prilično jednostavne diskusije, a ovamo frljaš floskule i kačiš linkove kao da si otkrio svet :mrgreen:

Da pojednostavim: moj komentar
Vladapetr napisao: 02 Feb 2022, 09:27 To možda važi za omikron soj koji je došao juče, a prethodnih godinu dana se naravno ne računa. Ali si ipak sve vreme znao da je nevakcinacija ulaganje u opšte dobro. Osim što kidaš brojke, izgleda da si i vidovit Slika
se odnosio na tvoje objašnjenje kolegi kako nisi guzica iz SSD stranke i da si svojim nevakcinisanjem u stvari uradio nešto za opšte dobro:
brabonjak napisao: 02 Feb 2022, 08:50Izgleda da nisi pratio, upravo smo pričali o tome kako vakcinisani šire omikron više od nevakcinisanih. Dakle, time što sam nevakcinisan, štitim sve pobrojane kategorije.
Prazne floskule me ne interesuju, otkrij nam taj dokaz koji kaže da je još u junu ili aprilu bilo poznato kako vakcinisani šire koronu više nego nevakcinisani.
Poslednje čega se sećam je ona smehotresna konstrukcija koja je otprilike glasila "po ovim rezultatima nevakcinisani šire nekih 30% više ali se to ne računa jer će vakcinisani imati više kontakata"
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Čovek se priključio forumu, da bi mu svi postovi bili u vezi sa Korona virusom.
Kakva je to potreba?
Bilo da su postovi negativni ili pozitivni, to se zove trovanje.

Umesto da čujemo nešto drugo, neku lepu reč...

Sent from my LE2120 using Tapatalk

brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

Vladapetr napisao: 02 Feb 2022, 10:43 Nisi u stanju ni da ispratiš tok prilično jednostavne diskusije, a ovamo frljaš floskule i kačiš linkove kao da si otkrio svet :mrgreen:
Pitao sam te sledeće:
brabonjak napisao: 02 Feb 2022, 10:16 Hipotetički, da je potencijal neke nove vakcine za zaustavljanje pandemije, odnosno efikasnost protiv zaražavanja, nekih čisto teorijskih 100% i recimo neka ostane tih 100% do kraja života osobe, da li bi vakcinisao osobu ukoliko bi joj vakcinacijom povećao šansu za umiranje od bilo kog uzroka ili bi samo vakcinisao one osobe kojima bi time smanjio šansu za umiranje od bilo kog uzroka?
Nisi još odgovorio. Možeš li da odgovoriš? Trebalo bi ti se samo kazati.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Trla baba lan da joj prođe dan :rofl:

Pitao si me NAKON što sam napisao komentar koliko je jadno tvoje opravdanje za svoju samoživu odluku da se ne vakcinišeš. Ako nemaš šta da dodaš na to i ovo kasnije napisano, složićemo se da objašnjenje odluke u kojem sebi pripisuješ vidovnjačke moći možemo da kvalifikujemo samo kao uvredu za zdrav razum.

Tvoje pitanje je besmisleno, bez ikakvih konkretnih procenata i kategorija. Bukvalno drugi osnovne, da li bi Hulk pobedio Supermena ako Supermen ne bi mogao da leti. Btw, hajde pitaj me još nešto iz imunologije, to mi je inače struka. Posle možemo da bacimo poneku analizu o operacijama aorte ili infarktu, ti vadi analize sa gugla a ja ću YT klipove :rofl:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja i dalje ne razumem, kako je onda opet na Miseluku 75 procenata nevakcinisanih, a udeo u pozitivnosti nevakcinisanih je 71 procenat u NS, plus nekih 23 procenta je onih sa dve doze. Ostalo do 100 je sa tri doze. Kada je zabelezen taj procenat, tog dana, bilo je 1015 pozitivnih (nije mi saopsten broj testiranih).

Dakle ugrubo:

720 nevakcinisanih
234 sa dve doze
61 sa tri doze

Kako to izgleda u tvom svemiru da je vecina zarazenih vakcinisano (pogotovo sa tri doze) i kako to onda vakcinisani sire vise od nevakcinisanih. U NS je preko 30 procenata busterovano a nevakcinisano je 42 procenta populacije, 58 ima dve doze (od njih ako mi je tacnk receno 31 procenat buster). Izracunaj incidencu zarazavanja u odnosu na zvanican broj stanovnika sa wikipedije naprimer (307.352).

42 posto novax - 129.087
Treca doza - 95.278

Od 129.087 taj dan zarazeno 720 novax
Od 95.278 taj dan zarazeno 61 s trecom dozom.

Otprilike su slicni procenti po danima

Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

Vladapetr napisao: 02 Feb 2022, 11:01 Tvoje pitanje je besmisleno, bez ikakvih konkretnih procenata i kategorija
Da pokušam da izmislim neke konkretne brojeve, ako će ti tako biti lakše, mada su iz mog ugla brojevi nebitni:

Starosna grupa / relativno uvećanje ukupne smrtnosti u odnosu na nevakcinisane
0-9 / 4%
10-19 / 3%
20-29 / 2%
30-39 / 1%
40-49 / 0%
50-59 / -1%
60-69 / -2%
70-79 / -3%
80+ / -4%

Pripadnike kojih starosnih grupa bi ti vakcinisao? Šta za tebe predstavlja "opšte dobro" u ovom kontekstu?

@cozmo Zašto se booster-ovane osobe u NS-u drže bolje nego u UK? Ne znam, jedan od razloga može da bude što u UK nisu davani Sinopharm i Sputnik V.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Stvarno ne znam, samo znam da je Sputnik i tri sinofarma u zanemarljivom procentu. Najvise je sinofarm+fajzer, Az+mRna i tri mRna. Tri sputnika na prste mozes izbrojati otprilike.

U nasim pracenim grupama samo jedna osoba se zarazila za tri doze (fajzer). Blaga klinicka slika, gotovo kao najblaza prehlada. Vaspitacica iz vrtica. Njen decko, tri fajzera, nije dobio od nje.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

brabonjak napisao: 02 Feb 2022, 11:31
Vladapetr napisao: 02 Feb 2022, 11:01 Tvoje pitanje je besmisleno, bez ikakvih konkretnih procenata i kategorija
Da pokušam da izmislim neke konkretne brojeve, ako će ti tako biti lakše, mada su iz mog ugla brojevi nebitni:

Starosna grupa / relativno uvećanje ukupne smrtnosti u odnosu na nevakcinisane
0-9 / 4%
10-19 / 3%
20-29 / 2%
30-39 / 1%
40-49 / 0%
50-59 / -1%
60-69 / -2%
70-79 / -3%
80+ / -4%

Pripadnike kojih starosnih grupa bi ti vakcinisao? Šta za tebe predstavlja "opšte dobro" u ovom kontekstu?

@cozmo Zašto se booster-ovane osobe u NS-u drže bolje nego u UK? Ne znam, jedan od razloga može da bude što u UK nisu davani Sinopharm i Sputnik V.
A kako ti mozes da tvrdis da je visak smrtnosti bas od toga sto su dobili vakcinu? Ja mogu isto da kazem da je to zbog toga sto su vise sedeli kuci i grickali cipseve, narucivali fast food, slabije se kretali, psihicki propadali a da ne spominjem mlade koji koriste koje kakve stvari u tim godinama (a koji sigurno znaju sastav istih, sve nuspojave i propratili su sva klinicka ispitivanja, ono kao pusi cigaru, ispija kolu, uvece ko zna sta koristi a komentarise ko zna sta je u vakcinama...) i 100 drugih razloga koji su bili nastupili kao posledica Korone i raznih restrikcija.

Mnooogo vise je ljudi umrlo ili imalo posledice nakon prelezane Korone zato sto se nisu vakcinisali nego sto ih je umrlo od vakcine i to je i poenta vakcine. Nisu ni 100% uspesne niti sigurne ali spasavaju mnogo vise zivota nego da ih nema i tako ti je sa bilo kojim lekom ili preventivnom terapijom, dok god su beneficije vece od rizika on je u upotrebi. Pogledaj nuspojave Brufena, Fervexa ili bilo kog leka koji ispijas a i da nemas pojma nista o njemu ni kaoji su sastojci niti si trazio klinicka ispitivanja.

I onda se opet vratimo na mlade koji kukaju za vakcinu a recimo puse (koji su plusevi i minusevi cigara), konzumiraju energetska pica, kolu pa i drogiraju se, i mnoge druge stvari. Zapitaj se da li ti nesto od ovog koristis i koliko to nasteti tvom organizmu a koliko vakciana, koliko je ljudi umrlo od cigara a koliko ih je zivo samo zato sto puse (a da ne pricam koliko ugrozavaju druge sa tim). Trosis i svoje i nase vreme na pogresne stvari a sigurno u zivotu koristis nesto sto je po tvoj organizam stetnije od bilo koje vakcine koju si do sad ili ces u buducnosti primiti.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

cozmo napisao: 02 Feb 2022, 11:42 Stvarno ne znam, samo znam da je Sputnik i tri sinofarma u zanemarljivom procentu. Najvise je sinofarm+fajzer, Az+mRna i tri mRna. Tri sputnika na prste mozes izbrojati otprilike.
Mislim da sam jedinstven slucaj. :) Primio sam jednu AZ, pa posle 2x sinofarm. Dakle, druga i treca doza su mi iste a ne prva i druga :kezo:
Zaključana tema