nidza napisao: 02 Feb 2022, 13:49
Pokušao sam bez uspeha da nađem bilo koji članak iz bilo koje druge zemlje sa sličnom tematikom ili UK takođe, koji bi potvrdio iznete podatke, i nisam uspeo.
Tačno. Nijedna druga zemlja do sada nije objavila ukupnu smrtnost prema vakcinalnom statusu. UK je pokušala, ali spominjane ogromne varijacije u ukupnoj smrtnosti su meni lično smešnije od nameštanja covid smrtnih slučajeva u Srbiji.
Postoji taj članak sa research gate, i par članaka koji te opet vraćaju na taj jedan jedini izvor, meni to nije dovoljno da poljulja poverenje prema nauci.
Razumem, ali naučna zajednica se time ne bavi jer ni nema na osnovu čega. Jedini dostupan izvor je fino obrađen. Ostaje nam jedino da čekamo druge izvore.
Usput, naučna zajednica nema pristup raw podacima ni za jednu jedinu vakcinu. Naučna zajednica već više od godinu dana veruje kompanijama proizvođačima. Da li poverenje prema nauci treba da poljulja to što naučna zajednica veruje proizvođačima vakcina?
Burazeru, da se umire od vakcine, to je baš velika vest. Umiralo bi se svuda, ne samo u UK, u celom svetu bi mladi ljudi počeli da umiru, prosto ne mogu da zamislim scenario u kom najbitnija vest od početka pandemije može biti u zapećku samo jednog portala gde je moguće okačiti tehnički bilo šta.
Pa to i jeste bila prilično velika vest na samom početku kampanja vakcinacije u mnogim zemljama, ako te sećanje služi. No, odmah su proizvođači vakcina skočili kako to nema nikakve veze sa vakcinom, iako je konkretno Pfizer do kraja februara prošle godine od nadležnih organa dobio prijave da su 1.223 osobe umrle neposredno nakon vakcinacije njihovom vakcinom, što se može videti iz
njihovog dokumenta. U medijima izlazili sa jednom pričom, a u dokumentima druga. Veliko iznenađenje - jedino možda za neupućene u prošlost Pfizera.
Takođe, VAERS, EudraVigilance i YellowCard sadrže više desetina hiljada prijava smrtnih ishoda, ali to je sve na dobrovoljnoj bazi što znači da je stvaran broj višestruko veći. Stavljao sam i procenu under-reporting faktora na osnovu incidence prijava anafilaktičkog šoka tim bazama i stvarne incidence na osnovu dve studije koje su istu neželjenu reakciju aktivno nadgledale.