Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Corona virus

Post od Markoni »

brabonjak napisao: 02 Feb 2022, 17:10 Po ko zna koji put ovo pitanje. Sasvim slučajno sam video ovu temu, nakon što sam došao na forum sa drugim ciljem, i osobu na njoj koja je imala podatke koje ja nisam imao, što me je zainteresovalo da ostanem.
Ne znam da li si svestan da imaš preko 150 postova u temi o koroni, na auto forumu, u kojima biraš neke random podatke koji idu u korist tvojoj tezi, faktički promovišeš antivax i onda se napraviš blesav u fazonu ja slučajno zalutao ovde pa se zainteresovao. Kako se nisi zainteresovao za Megane R26 i RS265 recimo?
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

nidza napisao: 02 Feb 2022, 17:32 Ja ga nisam našao da pogledam izvorne podatke sam svojim ocima.
Pa jesi čitao članak uopšte? Autori članka odmah u drugom paragrafu navode da je ONS pružio podatke na njihov zahtev:
In response to our request, the ONS now includes age categorised all-cause death numbers by vaccination status in [7]. Unfortunately, while separate data for age groups 60-69, 70-79 and 80+ are provided, there is only a single group of data for the age group 10-59.
Navedena referenca odnosi se, dakle, na taj izvor:

ONS: Deaths involving COVID-19 by vaccination status, England: deaths occurring between 1 January and 31 October 2021

Na toj stranici, ONS odmah kaže šta da je primećena značajno manja ukupna smrtnost vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane i navode svoje razloge za ovu vrlo čudnu pojavu:
The age-adjusted risk of deaths involving COVID-19 for people who had received a second dose at least 21 days ago compared with unvaccinated individuals varied from 99% lower (in February) to 78% lower (in October); this could be caused by various factors, such as changes in the composition of the group, changes in background COVID-19 infection rates, changing levels of immunity from prior infection, changing dominant variants, seasonal changes in mortality rates and vaccine waning.
ONS potom dalje širi priču kako bi razloge potrepio argumentima, dok autori članka ukazuju na brojne nekonzistentnosti, poput sledećih:
- In each group the non-Covid mortality rates in the three different categories of vaccinated people
fluctuate in a wild, but consistent way, far removed from the expected historical mortality rates.
- Whereas the non-Covid mortality rate for unvaccinated should be consistent with historical
mortality rates (and if, anything slightly lower than the vaccinated non-Covid mortality rate) it is
not only higher than the vaccinated mortality rate, but it is far higher than the historical mortality
rate.
- In previous years each of the 60-69, 70-79 and 80+ groups have mortality peaks at the same time
during the year (including 2020 when all suffered the April Covid peak at the same time). Yet in
2021 each age group has non-Covid mortality peaks for the unvaccinated at a different time,
namely the time that vaccination rollout programmes for those cohorts reach a peak.
- The peaks in the Covid mortality data for the unvaccinated are inconsistent with the actual Covid
wave.
Preporučujem svima da pročitaju i članak i ONS objašnjenje.
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

Markoni napisao: 02 Feb 2022, 18:46 onda se napraviš blesav u fazonu ja slučajno zalutao ovde pa se zainteresovao. Kako se nisi zainteresovao za Megane R26 i RS265 recimo?
Došao sam guglajući preporuke za all season gume. Zainteresovao sam se da istražim preporuke članova i.. sad vozim CrossClimate2. Cozmo je kriv za ostalo - volim da baratam sa podacima sa svih strana, a on je imao ono što ja nisam.

Čitam i ostale teme samo uglavnom nemam dovoljno znanja ni iskustva da aktivno učestvujem u diskusijama. Tek godinu dana imam svoje auto. Obožavam da vozim, ali zaista nisam fanatik u auto sferi koliki sam u IT sferi. Što će reći, ako nekom treba džabe autodata.. haha
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Rekao bih da mnogo više znaš o kolima nego o vakcinama, pa opet o vakcinama mnogo više pišeš.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Dragi Brabonjče, kao što vidiš, ljudi ovde gore od želje da spoznaju neku tvoju drugu stranu...

Stoga, nemoj da ti bude teško, baci se u temu Garaža pošto nisam uspeo da tamo pronađem ništa o tebi, a ni o tvom vozilu.

Uz nas ćeš svakako ovladati makar osnovnim elementima motoristike, a možda u nekom trenutku prerasteš u fanatika. Nikad se ne zna...

Pošto si u IT sferi, pretpostavljam da si blizak tehnici i da imaš koju fotografiju svog vozila jer volimo i multimediju.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Vaksera koji je pisao i o kolima su banovali trajno.
Pametnome dosta.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kojeg?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

Markoni napisao: 02 Feb 2022, 19:14 Rekao bih da mnogo više znaš o kolima nego o vakcinama, pa opet o vakcinama mnogo više pišeš.
Tačno, o vakcinama ne znam ništa, ali ni ne pišem o nečemu za šta je potrebno to znanje. Osnovni koncepti u statistici su sasvim dovoljni za sve što pišem.
Kabe napisao: 02 Feb 2022, 19:39 Dragi Brabonjče, kao što vidiš, ljudi ovde gore od želje da spoznaju neku tvoju drugu stranu...
Na to ne mogu da utičem. S druge strane, diskusija sa neistomišljenicima koristi meni samom, što je dovoljan razlog da se ne povlačim.
Stoga, nemoj da ti bude teško, baci se u temu Garaža pošto nisam uspeo da tamo pronađem ništa o tebi, a ni o tvom vozilu.

Uz nas ćeš svakako ovladati makar osnovnim elementima motoristike, a možda u nekom trenutku prerasteš u fanatika. Nikad se ne zna...
Postoji plan i za to, nadam se da će u dogledno vreme biti realizovan.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Geza napisao: 02 Feb 2022, 21:32Kojeg?
:kokice:
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Kako vam ne dosadi. :cekic: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

brabonjak napisao: 02 Feb 2022, 18:50 ONS: Deaths involving COVID-19 by vaccination status, England: deaths occurring between 1 January and 31 October 2021

Na toj stranici, ONS odmah kaže šta da je primećena značajno manja ukupna smrtnost vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane i navode svoje razloge za ovu vrlo čudnu pojavu:
...
Čitam članak, ali mislim da si propustio najvažniju stvar da primetiš za skok od juna, a razlog je sledeći:

Figure 2: Mortality rates for non-COVID-19 deaths for people who received a second vaccination dose at least 21 days ago are lower than for unvaccinated people for all age groups
Age-standardised mortality rates (ASMRs) calculated for each month in 2021, by vaccine status, total and by age-group, for non-COVID-19 deaths, England, deaths occurring between 1 January and 31 October 2021

Non-COVID-19 mortality rises due tochanging composition of the group

Zatim sam sabrao podatke koje su ponudili na početku članka, to bar nije problem. Ukupne smrti u datom periodu su 2441 za nevakcinisane i 3348 za vakcinisane, što je odnos 42% naspram 58%. U ukupnom odnosu 12% nevakcinisanih i 88% vakcinisanih 12+, može se zaključiti da je verovatnoća da nevakcinisana osoba umre u datom periodu iz bilo kog razloga 351%, a vakcinisana 66%, koeficijent 3,51x za novax naspram 0,66x za vax - od svih uzroka smrti zbirno.

Drugim rečima, verovatnoća da nevakcinisana osoba umre od svih faktora zajedno je 3,51 / 0,66 = 5,35x, a s'obzirom da je udeo kovid smrti očigledno dominantan, dobiješ one grafike ranije kačene ovde u UK, gde pri dnu idu smrti vakcinisanih, pri vrhu nevakcinisanih, da ne tražim sad.

Poređenja radi, u NY Times je izašao članak sa vrlo sličnim brojevima do kojih je došao i ONS:
https://www.nytimes.com/interactive/202 ... cases.html

Gde je takođe odnos umrlih od kovid 6x viši, nažalost, kod onih koji nisu doneli ispravnu odluku za sebe i sebi bližnje.

Ja ne znam gde su tvoje "kolege" sa Research Gate videli to što su videli, ja nisam, sem u okviru Figure 2 remarka da je skok smrti u određenim grupama posledica pretumbavanja grupa od određenog momenta, gde je obeležena tačka na grafiku.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

brabonjak napisao:
Markoni napisao: 02 Feb 2022, 19:14 Rekao bih da mnogo više znaš o kolima nego o vakcinama, pa opet o vakcinama mnogo više pišeš.
Tačno, o vakcinama ne znam ništa, ali ni ne pišem o nečemu za šta je potrebno to znanje. Osnovni koncepti u statistici su sasvim dovoljni za sve što pišem.
U vreme kad je počela vakcinacija nije postojalo ništa od grafikona i podataka, ovakvih i onakvih studija, kojima nas danima maltretiraš. Ipak, većina učesnika u ovoj temi se vakcinisala, kao i većina u zdravorazumnom svetu. Ti nisi, doneo si odluku da to nije dobar potez.

Kako si doneo tu odluku? Ništa od ovoga čime se sad objašnjavaš nije postojalo, nemaš bukvalno nikakvo znanje o epidemiologiji, vakcinama itd... a opet si rekao sebi: hej, možeš ti to da rešiš, ima ova mudra glava dovoljno kapaciteta Slika
Dakle: čime si tada raspolagao kada si doneo odluku, kojim znanjem i kojim argumentima?
Ja bih rekao, duplo golo Slika

I sad bi neko od nas trebao da se upeca na priču kako je lik sa takvim samopouzdanjem možda u stanju da bude objektivan?
Da iz te šume grafikona i tabela pročita nešto što se kosi sa onim što je pre godinu dana odlučio, kad je slušao tolike epidemiologe, imunologe i virusologe a opet uskliknuo: nemaju pojma? Važi Slika

Možda i zaista veruješ da je neko ovde popušio priču o uspešnom i sposobnom informatičaru sa etf-a koji vozi PUG 407, a na forumu je samo da podeli objektivna saznanja o epidemiologiji, i ništa osim toga. U zamenu za nedostatak postova o automobilima, otkriće nam par svetskih zavera Slika
No, vreme je takvo da se i najveći Sneško Belić mora otopiti, zato batali uzaludan posao. Samo si dokaz da su avaxi svi do jednog nedokazani experti, kolekcionari Google sadržaja upitnog kredibiliteta.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Covid19 priča iz druge ruke od pre nekoliko dana. Tastov komšija od 60ak god. dobio temperaturu, ali neće ni da čuje da ode kod lekara. Zakleti avax. Gurao on to nekako kod kuće ali ga sin natera da ode lekaru. Kad je otišao kod lekara, (Sr. Kamenica) ustanove da je + i da ima upalu pluća i da treba da ide na Mišeluk u Covid bolnicu.
On naravno , opet neće ni da čuje, sin ga moli da ide na Mišeluk, a ovaj zapeo da ide kući. Dežurni lekar mu kaže da će mu dati papir da potpiše da na svoju odgovornost ide kući, i tu komšo dobije srčani udar i umre.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Avaksima samo ovake boce...Da imaju nocne more. :rofl:
Prikačeni fajlovi
IMG_20220204_202742.jpg
IMG_20220204_202742.jpg (108.45 KiB) Pogledano 1028 puta
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

nidza napisao: 03 Feb 2022, 09:57 Čitam članak, ali mislim da si propustio najvažniju stvar da primetiš za skok od juna, a razlog je sledeći:

Non-COVID-19 mortality rises due to changing composition of the group
Pre tri nedelje sam pisao o razlogu zbog čega to ne pije vodu. Taj moj post je samo ukratko prepričan paragraf 6 od kolega iz UK. Uzgred, nisi bio linkovao poslednju verziju njihovog rada. Ako ne veruješ njima, raw data možeš i sam da skineš pa proveriš.
Zatim sam sabrao podatke koje su ponudili na početku članka, to bar nije problem. Ukupne smrti u datom periodu su 2441 za nevakcinisane i 3348 za vakcinisane, što je odnos 42% naspram 58%. U ukupnom odnosu 12% nevakcinisanih i 88% vakcinisanih 12+, može se zaključiti da je verovatnoća da nevakcinisana osoba umre u datom periodu iz bilo kog razloga 351%, a vakcinisana 66%, koeficijent 3,51x za novax naspram 0,66x za vax - od svih uzroka smrti zbirno.
Neshvatljivo mi je da osoba sa nerazumevanjem osnovnih koncepata u statistici pokušava da učestvuje u ovoj diskusiji... ispalio si se pre neki dan sa onim crtežom, sad ponovo.

Iznad tabele koju si koristio eksplicitno je navedeno da se podaci odnose na:
The age-standardised mortality rate per 100,000 person-years by vaccination status
Kako ti je palo na pamet da ovako definisanu stopu smrtnosti upoređuješ sa udelom vakcinisanih, kad je već prilagođena vakcinalnom statusu... Stopa smrtnosti je tebi apsolutan broj smrtnih slučajeva? Verovatnoća ti je 351%? Genijalno.

Upravo je od te tabele sve i počelo, što stopa smrtnosti od bilo kog uzroka ne može magično da opadne nekoliko puta (?!) samim činom vakcinacije. Nekoliko puta sam ovo baš ovim rečima napisao, ali džabe, kao zidu da sam pričao.
Zaključana tema