Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Registracija vozila

Post od Dare4x4 »

Ne znam ali ko je smeo ili imao nekog da ga zaštiti, imao je dovoljno vremena da se do sada obogati.
Ovi kod kojih ja idem su uveli rad u dve smene i napravili još jedan tehnički pored postojećeg. Cena za auto je bila 6500, a za prikolicu za auto čak 7000. Nikad nisam dobio fiskalni, a kako rade i koliko znaju mnogo im je i ta minimalna propisana cena. A posao su razvili zahvaljujući tome što ne zanovetaju. Dovoljne su sve sijalice i da auto nema rupe na vidnim mestima. Sva kola koja su se vozila pre video nadzora, voze se i danas u istom stanju. Poneke maglenke su prelepljene i neka rđa zašpricana.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ni meni danas nisu dali fiskalni a u amss recimo gde sam najcesce i vozio uvek daju, amss sad renoviraju i do daljnjeg nece raditi a radili su i oni u 2 smene, do ponoci. Ovi danas gde sam terao za kamion naplacuju 10k dinara.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

50 e je pregled kod doktora specijaliste.
50e tehnicki pregled auta.
Nesto opasno smrdi u ovom drustvu.

Moze tehnicki 50 e,
doktor 150 e,
plata prosek 1000 evra.
Al bajke su na drugoj polici.....Ostaje nam samo erotika za 50e.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

U PO su digli na 7-8.000. Tako da je ovo dobro. Iako je i 6.000 previse. Gorivo 172 dinara, tehnicki 6000....
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

jbg u zemlji ekonomskog tigra nista nije skupo :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:rofl:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
devit0
Reactions:
Pridružio se: 04 Apr 2021, 22:52

Post od devit0 »

Isao prosle subote na tehnicki, platio 6000 za isti, pregled ladovina bas sam pitao za izduvne gasove kaze covek 0.1 cega god a kolika je granica pitam 2.44 ako se dobro secam da mi rece.
Audi A3 1.9 TDI sa 141 HP dakle cipovan onaj od 105 HP, tu sam se bas cimao i mislio sam da je tu na granici ili cak i previse i da necu proci, DPF nema mislim fabricki nije isao(2007) tek od 2008 su ga stavili, merili iz obe cevke.
Kako je moguce da gotovo nema diesel star 15 god pritom maksimalno cipovan.
Znaci sistem ubrizgavanja i komplet izduv je u top stanju, kao i sam motor.
Jeste da sam picajzla i da menjam uvek kvalitetno ulje i pre 10000 km i kvalitetan filter ulja, zaista volim i vise da platim kad vredi ali nisam verovao da tako malo CO2 izlazi iz njega to je dakle Euro 4 motor, dima uopste nije bilo na 3K obrtaja na koliko je radjena dimnost, dok je pre mene bio jedan BMW F10 520 koji je izbacivao i crni dim i prosao.
U svakom slucaju nisam znao ali morao sam i novu saobracajnu radim jer sam menjao afresu stanovanja u LK pa moram i u saobracajnoj(glupost).
Sve je super samo da je manja cena tehnickog.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

na drugom tehnickom bi pokazalo drugacije tako da nikad neces znati istinu koliko je u stvari prava kolicina gasova.... sve zavisi od masine do masine kako su bazdarene ili koje su, sta vec, nije kod svih isto plus su mozda i nesto cackali a cujem da se to radi kao podese ili sta vec urade da uvek pokazuje manje kako ne bi jebali narod to mi cak i rekao jedan na teh. da je moguce uraditi, nije priznao da rade ali moguce je lazirati podatke.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

CO2 ti ima najvise veze sa potrosnjom, ako trosi normalno i CO2 je u normali. Problem je sa cadji koja se regulise sa DPFom (ako ima fabricki) i NOx koji se regulise EGR i sa SCR (Adblue) ako je ugradjen.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
devit0
Reactions:

Post od devit0 »

OMP napisao:na drugom tehnickom bi pokazalo drugacije tako da nikad neces znati istinu koliko je u stvari prava kolicina gasova.... sve zavisi od masine do masine kako su bazdarene ili koje su, sta vec, nije kod svih isto plus su mozda i nesto cackali a cujem da se to radi kao podese ili sta vec urade da uvek pokazuje manje kako ne bi jebali narod to mi cak i rekao jedan na teh. da je moguce uraditi, nije priznao da rade ali moguce je lazirati podatke.
Nisam za tako nesto cuo, niti trazio ne bi toliko lazirali da mi je CO2 na granici ili iznad nema logike a i pita sam coveka nakon tehnickog da mi kaze tako da je iskljuceno sve to u mom slucaju.
devit0
Reactions:

Post od devit0 »

dragvorl napisao:CO2 ti ima najvise veze sa potrosnjom, ako trosi normalno i CO2 je u normali. Problem je sa cadji koja se regulise sa DPFom (ako ima fabricki) i NOx koji se regulise EGR i sa SCR (Adblue) ako je ugradjen.
Trosi normalno cak mozda i manje u normalnoj vozni kad gazim ume da potrosi ali ne nesto vau, DPF fabricki nemam ali ne izbacuje crni dim(pretpostavljam to je cadj kod dizela, zar ne) uglavnom ja prezadovoljan a mislio sam citajuci one glupe tekstove "strucnjaka" da nece moci proci euro 3 i 4 nikako, koji bolidi sad vidim.
A i ja citam svasta....
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja juce registrovao korsu, u auto radu 6800 tehnicki, ostale zajebancije jos 14,5k za bucku od 1200 kubika. Ukupno 21k i nesto. Posto ima prenos uzivo tamo, oni 90% vremena nisu nista radili. Jedino kad sam popizdeo je kad sam cuo motor kako urla, dok su merili u auspuhu s onim cudom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Oni na njemu i mere izduvne gasove na nekom određenom broju obrtaja. Mada ne znam kako bi tačno na tvojoj korsi trebalo. Na nekim autima se gleda u leru, na nekim uz više obrtaja. A i ima i da u nekim tehničkim pregledima ni ne znaju šta treba, ali tumače na svoj neki glup način i hoće da j*ebu ljude.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ranije je bilo normalnije, sad tako neke gluposti gledaju. Bar 5x su proveravali podizace prozora, skinuli mi ratkapne, citali dimenzije guma, ostavili pojas zakopcan… Ovaj put su ispali fuseri u odnosu na pre.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Kako može tehnički da bude 6800 ? To je iznad maksimalno dozvoljene cene za auto.
Odgovori