Suzuki Swift 1.3 2001 - Neće da upali

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Suzuki Swift 1.3 2001 - Neće da upali

Post od nikaragva »

nidza napisao: 02 Feb 2022, 10:33 Nemate vi pojma koliko cepa ovlašćeni, još se pušim od nove godine.
Šta bi?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Moja lokacija je Barajevo, suprotni kraj grada a nemam u tom kraju planirani dolazak tako da bi namenski trebalo da odvojim i radno vreme kao i za sam dolazak.
Meni je žao što nije dostupan neki majstor u lokalu jer ja moram da pokrijem trošak s obzirom na udaljenost to je 1.500 dinara samo za dobar dan plus očitavanje kodova dijagnostikom je 1.000 dinara bez obzira na broj grešaka ili nemogućnost očitavanja kvara (paušal).
Jeste Geza, sram me bilo kada na pumpi biju ko ne natoči gorivo besplatno :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Da nije bilo ljubitelja ne bi nikad sastavili Šarančetov Punto.
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Jaoo Ljubitelju, preti ti oduzimanje licence ovlašćenog servisera :rofl: :rofl:
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
JURIM 30
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2022, 08:38

Post od JURIM 30 »

ljubitelj napisao: 03 Feb 2022, 08:28
Moja lokacija je Barajevo, suprotni kraj grada a nemam u tom kraju planirani dolazak tako da bi namenski trebalo da odvojim i radno vreme kao i za sam dolazak.
Meni je žao što nije dostupan neki majstor u lokalu jer ja moram da pokrijem trošak s obzirom na udaljenost to je 1.500 dinara samo za dobar dan plus očitavanje kodova dijagnostikom je 1.000 dinara bez obzira na broj grešaka ili nemogućnost očitavanja kvara (paušal).
(Pogotovo kad sipaš običnu vodu ili samo vazduh/istina na BG vazguh bi moglo da se vozi :) ...nisi ti namazan,ti si prelakiran druže :rofl:

I? PA UPRAVO TO SAM I PRIHVATIO I TO TI LEPO NAPISAO U PP,uz moj kontakt mito,da li si prihvatio da sa tih 2500 RSD,kako si sve lepo i taksativno naveo troškove-NISI,a ja napisao DA mi to jedino sad i znači pa ću dalje da vidim sAm-spremio i 3000 da ti dam,tebe nije više bilo,izvinjavam se što nisi bio zadovoljan ,pa sad pišeš kako ja ništa nisam hteo od ponuđenih TVOJIH opcija??!? Daaaj,molim te mito,u lošem si fazonu...ali BAŠ! :kuku: :kuku: :kuku:

Ajde objavi šta si mi napisao u privatnoj poruci,šta koliko košta,koliko tražiš,koje opcije si ponudio -uz cene,i na kraju,ja PRIHVATIM to za 2500 da dođeš(troškovi dolaska 1000din+očitavanje koda 1500=2500,Što sam ti lepo i jasno napisao u toj ISTOJ Privatnoj poruci da TO prihvatam i da čekam da se javiš-nigde nema da sam ti napisao "neka hvala-ne zanimaju me tvoje ponude/opcije,aj sad da budemo otvoreni,ja te čekao i čekao a ti ,posle mog pisanja JAVNO na forumu da se ne odazivaš,spominješ nekih 10 Eura?!?+pa kako sam reko/napisao da mi ništa ne odgovara - što si mi ponudio kao opcije,a ja čekam!?!??!

Druže,mnooogo si u nekom lošem fazonu!

Sad više nije ni bitno,rešen problem,struja (gubio je masu,jedva smo raščivijali GDE sve-na više mesta,pa je ecu isto malo pobrljavio{hoće/neće da otvara el.podizače prozora,...i još sijaset brljavljenja sa ecu-tako da je momak to rešio,izvadio ga i popravio,ili već šta,},uglavnom ,sad radi sve ok) treba samo još malo da se došteluje)
"Dal obrijane il s´frizurom-plaše me njihove vaši,još ako nisu naši-to me Dodatno plaši"- Bora čorba
JURIM 30
Reactions:

Post od JURIM 30 »

ljubitelj napisao: 03 Feb 2022, 08:28
Koliko sam te upoznao po tvom načinu pisanja i podj..komentarima,ne bi me čudilo,da si pumpadžija,ti bi sipao običnu vodu ili običan vazduh/istina na BG vazguh bi moglo da se vozi i naplatio kao "EXTRA+BEZOLOVNI koji je ISTI kao AVIOBENZIN!
(ne kerozin,TURBOFAN motori troše poseban AVIOBENZIN,ne kerozin,to troše avioni koji imaju TURBOJET motore-izguglati ko ne veruje)nije bitno odakle to znam :rofl: :doubleup: ...nisi ti namazan,ti si prelakiran druže :rofl: ,e imam broj čuvenog ,u Beogradu(na široko i na daleko poznat šoferima-po zlu) "majstor" đilasa-mislim da bi trebalo da se povežete -to bi bio tandem snova,za neverovatno kratko vreme bi on i ti nakupili milijune-firmu bi mogli da nazovete "Kod Sir Olivera"-Kad jednom dođete kod nas na neku popravku-dolazićete stalno(preciznije moraćete da dolazite svako malo-auto mehaničarski "Dream Team" :djavo: :rofl:

*******************************************************************************************************
I? PA UPRAVO TO SAM I PRIHVATIO I TO TI LEPO NAPISAO U PP,uz moj kontakt mito,da li si prihvatio da sa tih 2500 RSD,kako si sve lepo i taksativno naveo troškove-NISI,a ja napisao DA mi to jedino sad i znači pa ću dalje da vidim sAm-spremio i 3000 da ti dam,tebe nije više bilo,izvinjavam se što nisi bio zadovoljan ,pa sad pišeš kako ja ništa nisam hteo od ponuđenih TVOJIH opcija??!? Daaaj,molim te Mitre,u lošem si fazonu...ali BAŠ! :kuku: :kuku: :kuku:
***************************************************************************************************************

Ajde objavi šta si mi napisao u privatnoj poruci,šta koliko košta,koliko tražiš,koje opcije si ponudio -uz cene,i na kraju,ja PRIHVATIM to za 2500 da dođeš(troškovi dolaska 1500din+očitavanje koda 1000=2500,Što sam ti lepo i jasno napisao u toj ISTOJ Privatnoj poruci da TO prihvatam i da čekam da se javiš-nigde nema da sam ti napisao "neka hvala-ne zanimaju me tvoje ponude/opcije,aj sad da budemo otvoreni,ja te čekao i čekao a ti ,posle mog pisanja JAVNO na forumu da se ne odazivaš,-pa spominješ nekih 10 Eura?!?-pa kako sam reko/napisao da mi ništa ne odgovara(laž)- što si mi ponudio kao opcije,a ja čekam!?!??! e, a -
(zaboravio si da uračunaš i stres,pa lekove koje moraš da kupiš tetki,zatim moraš da ručkaš+pa pivce...ima tu još,,,)

Druže,mnooogo si u nekom lošem fazonu! Verujem da za samo određene osobe nisi takav,ali SVE druge... :nonono:

**************************************************************************************************************
Sad više nije ni bitno,rešen problem,struja (gubio je masu,jedva smo raščivijali GDE sve-na više mesta,pa je ecu isto malo pobrljavio{hoće/neće da otvara el.podizače prozora,...i još sijaset brljavljenja sa ecu-tako da je momak to rešio,izvadio ga i popravio,ili već šta,},uglavnom ,sad radi sve ok) treba samo još malo da se došteluje).
Inače komšijska usluga,i opet mi nije naplatio dolazak iz bivšeg kraja...i to košta,...ima tu puno troškova..... :zbunjen:

O mom karateru/načinu razmišljanja dovoljno govori već pomenuta činjenica da sam cele 1995 i početak '96,išao kolima noću da pomažem vozačima u problemu-makar na drugi kraj grada da ih odvezem,da se ne smrzavaju-nikako mi nije padalo na pamet da im to naplaćujem"jevtinije od AMSS" :kuku: ,izgleda nisam "školovan na način-zašto pomoći nekome u nevolji/problemu besplatno,to jest učiniti dobro delo?(šta je to :dobarvic: -kad to lepo može da se unovči" :x bio bi super lekar u lekare bekrijo i oni rade samo na MITO :ccc: ...Мислим.....шта рећи?

P.S. Možda ubaciti onu čuvenu repliku iz filma "Lepa sela lepo gore",kad Bane Vidaković kaže Cvijanoviću-"Е Ви'ш Буразеру-Зато ћемо и да изгубимо овај рат"
"Dal obrijane il s´frizurom-plaše me njihove vaši,još ako nisu naši-to me Dodatno plaši"- Bora čorba
JURIM 30
Reactions:

Post od JURIM 30 »

E,nemoj sad da mi se ljutiš ovde,ništa zlonamerno ti ne želim,sve ti želim kao i do sada što radiš/cepaš-daaaaaaaaaleko ima da doteraš,

U suštini ja ti bre zavidim,jer bi hteo da budem ti ,kad porastem,i da budem praktičniji u razmišljanju o svemu.

Živ ti meni bio ,majstor Savo još dvesta...ma trista godina :sreckovic: :sreckovic: :sreckovic:
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Sto se tice troska dolaska, nije isto kad tebi bivsi komsija nece da naplati nista i kad ti trazis od nekog koga nikad nisi video. Prvi put si razmenio dve poruke sa njim i treba da ti dodje sa drugog kraja grada i da odvoji svoje vreme da pokusa da nadje problem.
Ja ljubitelja ne znam, nekad se slazem sa onim sto pise, nekad ne, ali mislim da ovako prepucavanje nikom ne koristi, posebno ne nekom drugom ko ce sledeci put doci i traziti pomoc, pa ga mozda iskuliraju.
U svakom slucaju, drago mi je da si resio problem i sto si napisao sta je na kraju bio problem, nekom mozda bude znacilo.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Koliko sam razumeo on je prihvatio 2500din da dodje Ljubitelj, ali se Ljubitelj nije javio na ponudu.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ne znam kako je išta moguće razumeti iz onog pisanija.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

opcija bila da se za toliko i toliko novca samo dijagnostikujeŠ kvar ,pa da ja sam dalje rešavam-ako tako hoću
da bih probao sa time,kada naravno tebi/vama odgovara.
Pa da ponovim, niti smo dogovorili nešto konkretno pa da je kao nešto čekao na neku obavezu do nekog datuma a pri tome odbio moju ponudu onako kako je ponudjeno precizno i izmislio naknadno neku u svojoj glavi opciju, boldovano, da se utvrdi kvar.
Pri tome kao zaboravio da na izričito pitanje odgovori o kom se tačno tipu motora radi a što je preduslov koji sam postavio jasno pre bilo kakvog dogovora o bilo čemu.

To samo dijagnostikuješ kvar neko zamišlja da je kao ono samo kupiš kilo brašna u prodavnici :)

Evo kako to izgleda njegov predlog "samo dijagostikuješ " rešenja za 3.0000 dinara koje je on odredio da se popravi auto:
Inače,sam danas,opet ,upalio iz prve,kao i uvek i ,daj reko da provrim MAP senzor vakuuma i kako se zagreva radio sve ok,ja otkačim crevo sa senzora i on počne da se još luđe ponaša,sve dok nisam Rukom,ustima,imitirao pritisak,manji i veći -praktično duvao ili vuko vazduh iz cevi,i on se prema TOME ravnao-rad motora,čim čak je i zagrejan radio duže,svako malo prinesem MAP senzoru on počne da se glupira,,,i kako sam ga nakačio-vratio natrag-odma je počeo da se guši i ugasio!
Inače,osetilo se kako vuče vakum, to crevo i kao da možda taj senzor ima veze,,,,ne znam,a i gde ga naći ako jeste kad je to stari MAP Pressure senzor...no,o tom potom.Inače POSTOJI Fora da se taj map senzor prespoji tako da "vara"ecu i da motor može da radi i bez njega-to znam.
Ima na netu negde ,naleteo sam na dijagram koje pinove samo kratko spojiti i gotovo
I da ponovo sebe citiram - I bolje je što nisi prihvatio ponudu koliko vidim iz svega, i za tebe a i za mene. Pokazalo se da sam doro procenio sa kim imam posla.
Nezadovojan što nije ništa platio, šta bi bilo tek da jeste bilo šta bilo kome platio za rad ili tek za delove...

Drago mi je da si makar poslušao moj savet da nadješ nekog blizu iz tvog kraja i da tako rešiš svoj problem nemogučnosti da platiš šlepovanje ili dolazak iz servisa.
Eto supeo si da rešiš za dž. :)
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

dag81 napisao: 04 Feb 2022, 19:43 Koliko sam razumeo on je prihvatio 2500din da dodje Ljubitelj, ali se Ljubitelj nije javio na ponudu.

Loše si razumeo.
JURIM 30
Reactions:

Post od JURIM 30 »

dag81 napisao: 04 Feb 2022, 19:43 Koliko sam razumeo on je prihvatio 2500din da dodje Ljubitelj, ali se Ljubitelj nije javio na ponudu.

UPRAVO TAKO,sad sam svratio ovde ,ko velim da vidim šta ima novo,i da sam podelim sad i svoja iskustva sa nekim ko možda ima sličan ili isti(daleko bilo) problem ,a ne zna šta da radi i u čemu može biti problem.

Da ,od par ponuđenih opcija,poslednja je bila upravo i PRECIZNO BAŠ TA,da ljubitelj dođe za 1000 iz barajeva+1500 da mi očita kodove i dalje da se ja sam snalazim,sad vidim da on to negira,ok,neka ga,uostalom privatna poruka je sačuvana ovde na ovom forumu i nema laži-nema prevare.

Admin može da proveri,nego se on sad buni što nisam prihvatio PRVU njegovu "opciju"-ponudu da mi uzme mnogo više i ništa ne popravi,već samo kaže šta je problem i šta treba da nabavim sve pa da se dalje vidi posle šta kako i koliko!
JURIM 30
Reactions:

Post od JURIM 30 »

Ovo je copy-paste moje i njegove prepiske-neki delovi su zbog ljubitelja sakriveni,kao i moj mobilni.
------------------------------------------------------------------------------------
Pozivam te da li bi pogledao
Poslato na: 18 Jan 2022, 10:37
od JURIM 30

Pozivam te da li bi pogledao

Na dorćolu sam ,blizu pruge i dunavskoj keja,da li bi došao da pogledaš taj krš,da li se barem iole može osposobiti-inače nije budžen na bolje ,već na LOŠIJE,jer je onaj pomenuti mehaničar,2017 zamenio ,kao neke dizne,koje nije mogao da nađe od mog suzuki swifta iz 2001,već je kao ,jedva našao neki sličan od fijat punta -pa je TO nabudžio na motor,samo ga je DowndGradeovao.

Re: Pozivam te da li bi pogledao
Poslato na: 18 Jan 2022, 17:44
od ljubitelj

Hvala na pozivu.

S obzirom na opisan problem i da je u pitanju Suzukijev sistem očekivao bih da je potrebno barem 2 sata rada na lokalizaciji i utvrdjivanjiu šta je u kvaru, što iznosi xxxxxxxXxxxxxx dinara.

U okviru toga nisu uključeni delovi ili materijal ako su potrebno jer to ne znam unapred.

Tako da je XXxXx,xxxxx dinara moja procena što ne znači da se možda i brže i jednostavije pronadje /otkloni kvar pa je tada naravno i jeftinije. A nažalost može da se desi i da bude neki skuplji kvar u pitanju pre svega zbog nekog dela koji se mora kupiti radi zamene. Nabavka delova je koa što znate lutrija.

Kako god, nažalost nemam mogućnost da daljinski lociram kvar pa da vas uputim kako dalje da sami rešavate jer nije karakterističan.

U potpunosti razumem ako vam ne odgovara ponudjeno ali troškovi su nažalost postali značajni tako da ne mogu kao ranije da ja finansiram tj radim besplatno.

Za rad koristim profesionalnu opremu dijagnostike za očitavanje kodova kao i digitalni scope sa mernim sondama za proveru rada senzora i ECU.

Pre bilo kakvog dogovora moram imati tačnu oznaku motora radi kupovine adekvatne dokumentacije.

Ukoliko imate bilo gde u okolini nekoga da pogleda slobodno ga angažujte, nemam potrebu ni nameru da vas finansijski opterećujem ali jednostavno firma ne može da funckioniše bez nadoknade za nastale troškove.

Pozdrav

XXXXXX

ps. Ako smatrate da je dovoljno da se dijagnostikom očitaju greške i da dalje možete sami da rešavate onda je 2.500 dinara iznos intervencije što mislim da je sasvim korektno i svakome prihvatljivo.

Re: Pozivam te da li bi pogledao
Polato na: 18 Jan 2022, 18:49
Od: JURIM 30
Za: ljubitelj

Mislim da jeste ono odd 2500-3000 ,na kraju poruke vrlo pošteno i da bih probao sa time,kada naravno tebi/vama odgovara.

Inače,sam danas,opet ,upalio iz prve,kao i uvek i ,daj reko da provrim MAP senzor vakuuma i kako se zagreva radio sve ok,ja otkačim crevo sa senzora i on počne da se još luđe ponaša,sve dok nisam Rukom,ustima,imitirao pritisak,manji i veći -praktično duvao ili vuko vazduh iz cevi,i on se prema TOME ravnao-rad motora,čim čak je i zagrejan radio duže,svako malo prinesem MAP senzoru on počne da se glupira,,,i kako sam ga nakačio-vratio natrag-odma je počeo da se guši i ugasio!
Inače,osetilo se kako vuče vakum, to crevo i kao da možda taj senzor ima veze,,,,ne znam,a i gde ga naći ako jeste kad je to stari MAP Pressure senzor...no,o tom potom.Inače POSTOJI Fora da se taj map senzor prespoji tako da "vara"ecu i da motor može da radi i bez njega-to znam.
Ima na netu negde ,naleteo sam na dijagram koje pinove samo kratko spojiti i gotovo.
-Nije bilo nikakvog odgovora,pa sam mju poslao sledeću pp:

Hoćeš li mi pomoći
Polato na: 18 Jan 2022, 15:50
Od: JURIM 30
Za: ljubitelj

platiću....

064/xxxx-598

-I Apsolutno ništa,pa sad sami prosudite da li izmišljam ili ne,na sreću ,ove pp poruke su PROVERLJIVE
pa neka sad piše da nije bukvalno ovako bilo!?!
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Zar je bitno,iskuliraj....
To funkcionise ovako.
Nazoves majstora,zakazes termin,stavis auto na slep i odslepas u radionicu.
Ili otpad.
Bez ljutnje.
Odgovori