Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Dobro veče

Post od Heinz »

snork napisao: 07 Feb 2022, 10:15 Lepo. :) Na optici, ili na koaks. kablu?
Coax.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Sloba napisao: 07 Feb 2022, 14:08 Logicno je da posle duzeg vremena ostanu tragovi lepka. Ne znam... To od cega folija stiti, neces primetiti ni bez nje. Pomalo mi je sindrom daljinca za tv u kesi.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Ne znam ni sam sta da radim. Na svetlijem automobilu se ne bih time bakćao, ali kontam da se na tamnoj vidi svaki udarac od kamencica…
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Kakva su tebi iskustva bila sa crnim?
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

DukeNS napisao: 07 Feb 2022, 13:56 Hteo bih da stavim providnu foliju na haubu i prednji branik kako bi bili zasticeni od kamencica. Da li treba da me brine to sto mi gari kaze da ce nakon skidanja (za 3-4 godine) morati da se polira?
Pisalo se jedno vreme o nekim keramičkim premazima pri ditejlingu novog auta. Nemam ličnih iskustava, čisto ideja...
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Najbolja zaštita od kamenčića je držanje rastojanja od vozila ispred naročito zimi. Dobar reper za rastojanje je da li ti vozilo ispred baca vodu na staklo. Ako da, onda si u opasnoj zoni pa ili se udaljiš ili ga pretekneš.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Uglavnom da, ali je meni prvi udar od kamena bio na mostu preko ade i to auto koji je bio najmanje 50ak m dalje. Video ga, ali mi delovalo kao da je neko bacio pikavac. Napravilo par zabica i zveknulo je tako da je napravio i malo udubljenje na haubi.
Poslednje je bilo na maltene praznom autoputu i dalje nisam siguran odakle je doslo, ali je zveknulo soferku.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Poslednja izmena od lami u 07 Feb 2022, 14:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Za kola te velicine, ukljucujuci i stakla, keramika je oko 400€, bar je toliko naplacivao drugar koji je auto-lakirer. I opet isto sto i kod folija - ponavljanje na par godina i minimalni stepen zastite.

@DukeNS

Imao sam jednu tackicu na haubi od kamena i jednu kod otvora rezervoara gde je radnik sa pumpe pistoljem zveknuo gde ne treba. Garaza i cuvas koliko je moguce i normalno, ne vidim poentu zastite od tri od mogucih 333 scenarija u zivotu automobila.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

DukeNS napisao:Hteo bih da stavim providnu foliju na haubu i prednji branik kako bi bili zasticeni od kamencica. Da li treba da me brine to sto mi gari kaze da ce nakon skidanja (za 3-4 godine) morati da se polira?
Imas I one "samoizlecive" folije.
Vrv, je cena paprena, ali nista ne kosta da pitas :)

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Te folije su prava stvar, vidim da se sad dosta rade, deluje i da se lako i brzo postavljaju, i ne primetis da postoji....gledao sam dosta klipova samo sto to nije bas jeftina prica, drugar je radio na svom autu pre par godina neki tip tih folija ali je prilicno skupo bilo, sad ne znam koje su cifre.
Obicno se radi prednji branik i hauba, eventualno krila. Burazer je pre xx godina kupio polo kome je ceo prednji kraj bio u providnoj foliji mada posle par godina to se primecivalo, auto je bio beo a folija dobila blago zuckastu nijansu ali kad je skinuo lak ispod je bio kao nov a obicna providna folija je bila u pitanju nije ove sad moderne varijante. Svakako znaci to odraditi posebno na novom autu.
Sad prvi put imam crni auto, generalno je crna lepa na svakom autu ali neprakticna skroz, em zbog sitnih ostecenja em zbog prljavstine. Za sad mi je boja stvarno u extra stanju, pasce jedno detaljnije poliranje na prolece da izvucem neke manje svirlove i ogrebotinice koje mi bodu oci na suncu i bice top ali definitivno sve se vidi, posebno na suncu, kolko god izgledao savrseno u hladu na suncu se svaka mana pokaze.
Evo gledam tu ispred firme novi tucson, auto nema godinu dana na suncu mu vec vidim neke sitnice sto mi bodu oci, jako tesko je sacuvati crni auto ali jbg... ali zato kad pogledam isti takav auto u beloj boji ovaj crni izgleda 2x skuplje i bolje.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Citroen C4, 2013. Motor 1.6 e-HDI, sa 6 brzina. Jel valja taj motor?

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ne treba biti rob sopstvenog automobila.
Mislim da je nepotrebno stavljati folije. Keramicki premazi su Q kao zastita od fizickog ostecenja.

Ako bas zatreba imas kasko, nije nauka ubosti boju u pm :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Day Walker napisao: 07 Feb 2022, 16:49

Ako bas zatreba imas kasko, nije nauka ubosti boju u pm :)

Mazda soul crystal red disagrees :mrgreen:
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

DukeNS napisao: 07 Feb 2022, 17:11Mazda soul crystal red
:doubleup:

Obično mi je boja u ko zna kom planu, ali ova :doubleup:
Day Walker napisao: 07 Feb 2022, 16:49Keramicki premazi su Q kao zastita od fizickog ostecenja.
Baš nula poena?
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Nula.
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

I ja sam tako obavešten. Samo ubrzava "silazak" vode sa površine koja je obrađena, i to je to.

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk

Astra >> Lambo
Odgovori