Zanimljive registarske tablice
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Re: Zanimljive registarske tablice
Meni je to tek pacenicki. Znas odma da je radila veza ili podmicivanje zato sto nije hteo da plati personalizovanu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne znam zasto silni strucnjaci u drzavnoj sluzbi nisu omogucili tu opciju, da nije preko vezare.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Takva tablica ne može da se kupiKornjaca Rade napisao:Meni je to tek pacenicki. Znas odma da je radila veza ili podmicivanje zato sto nije hteo da plati personalizovanu.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Kolega ima nekog advokata koji je u toj prici, 50-ak evra je tarifa. Eto na sta je spala advokatura. Ne na 50 evra, nego da se uopste neko time bavi. Naravno, poslednja dva slova su tema, broj je vec teze, osim ako se u tom trenutku deli odgovarajuca serija brojeva. Taj sa AMG je u odredjenom momentu dobio broj, tada ili nikada. Koliko znam, BG je odavno presao 2000. Vise ni Bugati ne moze da se uklopi sa konjazom, jedno neki dragster.
Slova nisu problem. Meni su ok inicijali, eventualno skracenica za neku firmu i sl. Prepoznatljivo samo kome treba biti.
Sent from my MI 9 using Tapatalk

Ja se sećam da su službena vozila u firmi gde sam prethodno radio imali završetak tablice kao skraćenica firme, brojevi nisu bili bitni već samo da se na kraju završava tako. I to mi je nekako skroz ok bilo, zanimljivo. Zato sada uočavam stalno te tablice u mojoj okolini, svakodnevno. 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Klijent ima firmu koja ima AS u imenu i to ima na tablicama na dva automobila. Kum je uspeo da za Alfu dobije 147. Ima svega. Najjači su mu oni sa II. Kao felericne tablice.

Uglavnom na salteru ponude nekoliko sa razlicitim slovima da odaberem, nekad mozes i da trazis odredjena slova ko hoce da se cima ili poznaje salteruse....meni jednom samo uletelo da izaberem inicijale, drugi put mi se desilo da uzmem pocetna slova prezimena a znam neke koji stalno uzimaju inicijale
Ja sam dobio kućni broj (028) i nastavak BS kao "bosanac". 

Ja sam za "GT" na kraju tablice počastio 2 crvene 

Devojka je rođena istog dana kao jedna šalteruša u MUP na Novom Beogradu, kad smo njen auto registrovali prvi put ona kaže jao rođeni smo isti dan, daj da ti nađem lepe tablice i dobila je inicijale (ista slova). Sad za novi auto je išla sa mnom i prepoznala je i dala nam je da biramo tablice, izabrali inicijale agencije moje.
@dragvorl @snork @DukeNS
Gde je smajli što crveni?
Gde je smajli što crveni?

Koriste se još, od 1947. Imali su čudnu foru sa velikim i malim slovima, tipa St123.456, mada su obično zonu predstavljala samo velika, jedno ili dva.

Kod nas nije ostavljena mogućnost da odabereš brojeve i slova iz redovnih kombinacija, zakonski gledano. Komplikovano je u okviru postojeće organizacije, pretpostavljam, sudeći po tome da i one “kvadratne” tablice (34×20 cm) moraš da naručiš, čekaš, doplatiš – koliko beše, oko 7000... Mogli su jednostavno da otkucaju unapred neki procentat takvih i ostave po jednu manju količinu u svakoj stanici, ali eto.NemanjaOOOO napisao: 08 Feb 2022, 14:14U Hrvatskoj uglavnom furaju "lepe" brojeve, svoje inicijale, to kombiniju,a ne kao kod nas sto izigravaju ludilo sa kojekakvim natpisima.
A hrvatske personalizovane kod kojih se bira u okviru redovnih kombinacija koštaju znatno manje nego slobodno odabran teskt. Zato su češće.
Inače, i u Jugoslaviji je bilo personalizovanih, od jeftinijih ka skupljim je to u većini opština izgledalo ovako:
— petocifrene po izboru;
— četvorocifrene bez biranja;
— četvorocifrene po izboru.
Razlike leže u tome što se u Beogradu krajem sistema počinjalo od šestocifrenih, dok su neka mesta u Crnoj Gori i kao redovne imala samo četvorocifrene, recimo. Doplate su, ugrubo, bile reda 100÷500 € i registracije su prenosive (mogao si registrovati nov auto svojom starom odabranom tablicom sa odjavljenog).
Kod nas su auti gradonačelnika imali zanimljive tablice: KŠ*13-71 (godina osnivanja), KŠ*28-06 (dan grada), KŠ*370-00 (poštanski broj), a ove aktuelne su se u prvo vreme i završavale sa -KŠ.
Oni su interesantni i zbog velikog broja tablica po izboru. U Nemačkoj je takvih mnogo, možda i preko 30%, jer je doplata 20÷30 €. I dalje možda pomalo besmisleno, ali barem pristupačno. A kada 30% ljudi uplati u budžet po 20 € tu se zaradi više nego kad 0,5% uplati po 750.
Inače, u okviru postojećih kombinacija biranje (uz doplatu) dozvoljava veliki broj zemalja, čak i “tvrdi” režimi, Kina je imala i svojevrsnu lutriju vezanu za ovo pošto tamo vole 8 a izbegavaju 4...
Baš sam se pitao da li bi kamera mogla jasno da uhvati razliku između KG+ČČČČČ i KG+ČČČĆČ.
vidi kamera sve, drugara pre neki dan uslikali iz skode u pokretu a i on je bio u pokretu, mimoilazili se, ladno videli registarsku nalepnicu da mu istekla rega
okrenuli auto i za njim.

Iskreno, pre mislim da je kamera očitala tablicu a baza podataka odmah signalizirala da je istekla registracija nego da su uspeli da mu vide datum na nalepnici. Uostalom, to čitanje bi verovatno imalo neke bagove kad naiđe na one što ne skidaju odmah stare nalepnice.
Poslednja izmena od motorista u 09 Feb 2022, 10:34, izmenjeno 1 put ukupno.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nisu videli nalepnicu, nego su očitali tablice.
TapaT
TapaT