Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Kvalitet gradnje loš, ali nekako upakovano da liči na nešto 

- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Od koleginice svekar ubo 95kv, prezadovoljan.
Da ga hebem i da je kvalitet 50% ostale NS novogradnje uzeo bih ga na keca jer kupiti stančinu 95kv po 520e nije normalno dok je preko puta kvadrat 1600-1700e.
Da ga hebem i da je kvalitet 50% ostale NS novogradnje uzeo bih ga na keca jer kupiti stančinu 95kv po 520e nije normalno dok je preko puta kvadrat 1600-1700e.
Ko kaže dq je kvalitet i u okruženju dobar 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ima u tom delu jedna bas napucana zgrada, ne znam kakve su cene bile kad se gradila ali je zgrada 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Povremeno gledam oglase za nekretnine pa sam primetio da su stanovi u kućama mnogo jeftiniji nego u zgradama. Zbog čega je to tako, tj koje su to mane kada se npr kupi ceo sprat kuće i deo dvorišta, u odnosu na kupovinu stana u zgradi? Pretpostavimo da je u oba slučaja papirologija čista.
Pretpostavljam zbog daleko većih troškova grejanja zimi - ako se greješ etažno preko kotla. Na šta god da se greješ postalo je baš skupo skupo, struja, gas, nafta, drvo, pelet. A ponešto od ovog i nekomforno.
@Dare4x4 , skroz generalizovano —
1) Veći troškovi. Održavanje kuće košta srazmerno više od stana slične kvadrature, plus troškovi grejanja (čak i pod pretpostavkom istog kvaliteta izolacije — više spoljašnjih zidova).
2) Kvalitet projekta, funkcionalnost. Nažalost, obično kuće nisu tako dobro projektovane kao stanovi, pa je funkcionalnost jedinica uporedive veličine obično na strani stana.
2.1) Izdvojenost. Kada si u kući pomalo je osećaj kao da je deliš sa nekim u podstanarskom smislu, isto važi i za dvorište, prilaze, garažu...
3) Kvalitet izvođenja. Kod stanova su se dosta dugo morali poštovati propisi, a zbog masovne gradnje se i sa nižom cenom kvadrata mogao dobiti znatno viši kvalitet. Da ne ulazimo u to da je nemali procenat kuća zapravo nedovršen.
Na strani prosečne kuće je dvorište (isključivo ako je pristojno) i garaža (ako je ima). Ukoliko je kuća projektovana dobro, ima izvedene instalacije na malo višem nivou od standardnog (agregat, rezervoar, prstenasti vodovod...), toplotnu pumpu, veliko dvorište, dobre orijentacije i odličan kvalitet gradnje, tek onda ima potpunu prednost nad stanom (izuzev, jasno, cene).
1) Veći troškovi. Održavanje kuće košta srazmerno više od stana slične kvadrature, plus troškovi grejanja (čak i pod pretpostavkom istog kvaliteta izolacije — više spoljašnjih zidova).
2) Kvalitet projekta, funkcionalnost. Nažalost, obično kuće nisu tako dobro projektovane kao stanovi, pa je funkcionalnost jedinica uporedive veličine obično na strani stana.
2.1) Izdvojenost. Kada si u kući pomalo je osećaj kao da je deliš sa nekim u podstanarskom smislu, isto važi i za dvorište, prilaze, garažu...
3) Kvalitet izvođenja. Kod stanova su se dosta dugo morali poštovati propisi, a zbog masovne gradnje se i sa nižom cenom kvadrata mogao dobiti znatno viši kvalitet. Da ne ulazimo u to da je nemali procenat kuća zapravo nedovršen.
Na strani prosečne kuće je dvorište (isključivo ako je pristojno) i garaža (ako je ima). Ukoliko je kuća projektovana dobro, ima izvedene instalacije na malo višem nivou od standardnog (agregat, rezervoar, prstenasti vodovod...), toplotnu pumpu, veliko dvorište, dobre orijentacije i odličan kvalitet gradnje, tek onda ima potpunu prednost nad stanom (izuzev, jasno, cene).
Hvala momci. Za nešto od ovoga sam i pretpostavljao, nešto mi ne bi ni palo na pamet. Ako ima još nešto, pišite.
Mislim da je 2.1. odlucujuca tacka.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Stanovi u ns lagano poceli da prelaze 2k+e po kvm.

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Nisam bas siguran da to odlazi po tim cenema…
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Bogami...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Drugarica dogovorila stan na NBG blok 22, 69+8 terasa za 156.000e, izvorno stanje. Apsolutno ludilo.
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
@pegazbre
Ja sam pre dve godine dobio bez ikakvih problema kredit za kuću uz koju na placu postoje još dva manja nelegalizovana objekta. Uslov banke je bio samo da ti objekti nisu naslonjeni na kuću. Oba objekta se vide na katastarskim snimcima ali za razliku od kuće nisu legalizovani. Kredit sam takođe dobio bez učešća ali sa hipotekom na stan koji posedujem (i kuća i stan su sada pod hipotekom). Banka - bivša Societe Generale, sada OTP (kredit dobijen baš u danima preuzimanja od strane OTP banke).
Ja sam pre dve godine dobio bez ikakvih problema kredit za kuću uz koju na placu postoje još dva manja nelegalizovana objekta. Uslov banke je bio samo da ti objekti nisu naslonjeni na kuću. Oba objekta se vide na katastarskim snimcima ali za razliku od kuće nisu legalizovani. Kredit sam takođe dobio bez učešća ali sa hipotekom na stan koji posedujem (i kuća i stan su sada pod hipotekom). Banka - bivša Societe Generale, sada OTP (kredit dobijen baš u danima preuzimanja od strane OTP banke).
Poslednja izmena od Saša u 13 Mar 2022, 15:39, izmenjeno 1 put ukupno.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ne bi ziveo na bulevaru oslobodjenja, da mi poklone stan. Pa i supe se prodaju po tim cenama, ljudi misle da ce i krs gajbu uvaljati za masne pare. Da skacu cene, skacu, ali i te price agenata su mi vise nego jadne.