Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Ima takvih slucajeva mnogo samo sto se ne izbacuje sve u javnosti.
Jel zna možda neko koliko izadje veliki servis za Fiat Punto 1.2 8v,klot nema ni klimu
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Opel Astra K 1.6 CDTI 110KS 2017god.
Da li se menja lanac na velikom servisu ili ne? Na koliko km se radi uopšte veliki servis?
Zna li neko koliko je set kvačila?
Da li se menja lanac na velikom servisu ili ne? Na koliko km se radi uopšte veliki servis?
Zna li neko koliko je set kvačila?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Set kvacila pogledaj na netu koje su cene a sto se tice zamene lanca ne bi trebalo pre 200.000km, na fiatovom 1.3 motoru je recimo na 200k e sad na ovim savremenim motorima ne bi me cudilo da se lanac istegne i menja kao i zupcasti kajis na manje od 100k km, uglavnom menjas ga kad pocne da se cuje ili kontrolom utvrdi da se istegao van dozvoljenih mera.
Koliko se sećam te Astre su fabricki imale problem sa lancem pa je menjan i u garanciji na ispod 100 hiljada.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Menja li se uopšte lanac ili španeri ?
Preko u servisnoj na oko 220k km se na velikim servisu ne spominje menjanje lanca. Menja se ako sam dobro razumeo španer ili nešto što ima veze sa tim, a ne lanac.
Preko u servisnoj na oko 220k km se na velikim servisu ne spominje menjanje lanca. Menja se ako sam dobro razumeo španer ili nešto što ima veze sa tim, a ne lanac.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
pa to moras da proveris u opelovoj knjizi, nije realno da se lanac ne menja nikad jer i on se trosi i moze da pukne, jeste da ce pre stradati klizaci posebno ako su plasticni ali moze i sam lanac
Šta je hidro španer?
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Spaner na ulje, ima hidraulicni klip kojim spanuje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ne znam nikog ko je na onim starim Mercedesima (buljave) menjao lanac, samo mali servis radiš, dvoredni lanac, jeste se zupčio ili šta već beše, zategne se i vozi. Ne mogu još nigde da nađem tačan podatak.OMP napisao:pa to moras da proveris u opelovoj knjizi, nije realno da se lanac ne menja nikad jer i on se trosi i moze da pukne, jeste da ce pre stradati klizaci posebno ako su plasticni ali moze i sam lanac
Sve je počelo kada sam gledao Astre, i poznanike koje znam veliki servis plaćaju i po 90.000 din, menjan im lanac, a novi ispada da i nije bolji od fabričkog. Ne bih da me to odbije od kupovine, ali 90.000 za veliki servis u ne ovlašćenom servisu deluje mnogo, jeste da se skida menjač za to i da ima loše rešenje. Pitanje je uopšte treba li menjati lanac na toj km?!
Nekada to jeste bilo tako, kad su motori pravljeni da traju.
Ja sam svojevremeno vozio alfu 155 6 godina, sa ko zna koliko hiljada km niti se cuo lanac niti se menjao a i ne znam nikog ko je to menjao na tom motoru niti da je stradao, ali savremeni motori su svileni i mnogi sa fabrickim manama tako da se lanac kad tad mora menjati samo je pitanje sta kaze fabrika na koliko km. Ja sam prosle godine vozio jednu mazdu 2.2 na zamenu lanca, lanac se prilicno cuo, auto imao pravih 190.000km, u servisu se cudili kako taj motor jos radi obzirom da je lanac bio istenut van svih granica tolerancije, tada su i rekli da je 200k neki radni vek tog lanca ali da nema pravila da moze i preko toga da gura, cifra je bila prilicno ozbiljna, preko 1000e ali jbg.
Ja sam svojevremeno vozio alfu 155 6 godina, sa ko zna koliko hiljada km niti se cuo lanac niti se menjao a i ne znam nikog ko je to menjao na tom motoru niti da je stradao, ali savremeni motori su svileni i mnogi sa fabrickim manama tako da se lanac kad tad mora menjati samo je pitanje sta kaze fabrika na koliko km. Ja sam prosle godine vozio jednu mazdu 2.2 na zamenu lanca, lanac se prilicno cuo, auto imao pravih 190.000km, u servisu se cudili kako taj motor jos radi obzirom da je lanac bio istenut van svih granica tolerancije, tada su i rekli da je 200k neki radni vek tog lanca ali da nema pravila da moze i preko toga da gura, cifra je bila prilicno ozbiljna, preko 1000e ali jbg.
Video sam nekakav klip gde su u komentarima čoveku tražili neku ogromnu cifru za servis lanca sa vađenjem motora na A klasi. On je lično sam odradio nešto sa tim hidro španerom bez vađenja i da mu se više nije čuo lanac. Da li ima neke veze taj hidro španer sa lancem?dragvorl napisao:Spaner na ulje, ima hidraulicni klip kojim spanuje.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako je za lanac onda naravno ima. Kad oslabi spaner hoce da preskoci lanac i razlupa motor, narocito pri paljenju kada auto duze stoji i ulje se slije.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
To se i meni dešava, pri prvom paljenju se prilično čuje lanac i za par minuta prestane kad motor promeni režim rada i smanji obrtaje. Koliko je teška intervencija zamena hidro španera?