Auto ne prepoznaje 1000 din goriva :D

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
SrdjanN
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2021, 23:33

Auto ne prepoznaje 1000 din goriva :D

Post od SrdjanN »

Pozdrav,

Imam Citroen C4 2.0HDI 2006.
Sipam 2000 din, registruje pokazivac sve normalno, sipam 1000 din nista se ne promeni, sta vise potonem u rezervu posle voznje i vise nemam range, a u rezervoaru ima bar 5-6 litara?

Imao sam 407 pre ovoga i isto je tako bilo, kod njega jos cudnije, sipas 2x500 din, nista se ne pomera, sipam 900 din, nista, sipam 1.000 din pomeri se skala normalno... Sada je skocila cena goriva, pa moguce da bi i ovde 1200 din recimo pomerilo skalu...

Ovo me jezivo zivcira jer nemam pojma koliko goriva imam, evo sada mi pokazuje 0 goriva, a mozda je tek u rezervu zasao...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Auto ne prepoznaje 1000 din goriva :D

Post od ljubitelj »

To je normalno ponašanje Pug Citro dizel vozila, tako i treba prema uputstvu da se ponaša.
Usled DPF (iliti FAP) sistema tako je regulisano, postoji minimalna količina goriva. Beše 6 ili 7 litara, mrzi me da gledam tačnu cifru.
Isto je i kod mene na HDI pa me je prvo bunilo dok nisam proučio kako je zamišljeno da radi.

It is a feature not bug :)
Poslednja izmena od ljubitelj u 17 Feb 2022, 11:52, izmenjeno 1 put ukupno.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Moj Peugeot 308 1.6 HDI (starija verzija, 2008 godiste) ne prepoznaje ako sipas ispod 8 litara dok je u rezervi.

Evo bas pre neki dan je auto pao skoro na nulu. Ortak je sipao za 1000 din, nista. Posle toga sipao opet za 500 din, opet se nije mrdnula skala.
Tek kad sam ja sipao za 3000 din odjednom, pokazalo skoro pola rezervoara. Tako da znas da je sve ok, moras sipati malo vise. :D
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Često se to dešava, primetio sam na mnogim kolima, pri rezervi ne registruje te male količine, onda kada dospeš vuše pomeri se kazaljka "za sve pare"
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja sam čak ubeđen da kod mene na 407 sporije "troši" u prvoj polovini pokazivača od punog do pola, u odnosu na polovinu koja ide od pola rezervoara do praznog. :D
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Sto se tice citrosa dok sam ga vozio nisam dozvoljavao da padne ispod 1/4 rezervoara tj 3 kockice, ali sad imam jedan c4 pikaso koji je stigao na rezervi i ja mu dosuo 5-6l i idalje treperi lampica kao da nema goriva i ni jedna kockica, isto je bio slucaj i sa jednim modusom, izgleda drugacije reaguju ti digitalni pokazivaci posto se na kazaljku odrazi kad sipas 5l skoro sam sipao u jedan auto i mrdnula kazaljka koji mm.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pežo nema plovak u rezervoaru koji meri stanjje goriva, sasvim drugačiji je prikaz količine goriva putem elektronske simulacije (emulacija klasičnog reostat sistema) kontrolisan /proračunat putem softvera.

Taj problem je posebno izražen (i svima dobro poznat) kada se ugradi plinski sistem na benzincima.
Voziš na plin, benzin se ne troši a kazaljka opada i opada...

Radi toga su napravljeni posebne elektronske jedinice tzv., floperi.
Slično je i kod nekih japanskih vozila.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Momčilo napisao: 17 Feb 2022, 12:19 Ja sam čak ubeđen da kod mene na 407 sporije "troši" u prvoj polovini pokazivača od punog do pola, u odnosu na polovinu koja ide od pola rezervoara do praznog. :D
Nije to samo na PSA, kod VW sto sam vozio je isto tako. Ne znam zasto tako nameste, da se prividja da malo trosi kada je pun ili sta vec. Moguce da je i zbog oblika rezervoara, ali to nije izgovor danas. Naprave tako da sa pola rezervoara po satu predjes 200 km, a sa prvom polovinom 400.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Zavisi koliko se puni. Meni od kad prvi put izbaci pištolj pa do zatvarača stane i preko 10 litara. To gorivo merač ne može da registruje jer je u nalivnim cevima, a plovak krene da spada tek kada se to potroši i počne nivo u rezervoaru da se spušta.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ja nikad ne punim posle prvog izbacivanja pistolja, ono mozda nekad znaci tih nekoliko litara vise kad se ide na dalji put ali nekako ne volim da prepunjavam, skoro neko na fb slikao kako ga natankao do vrha da se vidi gorivo kod cepa, ne znam cemu to.
A sto se tice potrosnje do polovine i od polovine rezervoara jeste da deluje da brze potrosi kad je ispod polovine, dal je stvarno ili varka i kolika je razlika ne znam ali ne kontam sto su onda jednako obelezili crtice na cajgeru
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja kad sipam do cepa stane max 2 litre vise nego od prvog klika. Znaci nije do toga. A uzorak je na stotine napunjenih rezervoara do vrha.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2012, 10:54
Garaža: Alfa Romeo 167

Post od djole155 »

I kod mene na 147-ici je izrazena brza potrosnja donje polovine skale,otprilike kad je pola rezervoara to je nekih 25L a druga polovina je ostatak od 35L do punog.Ne znam kako reaguje na sipanje malih kolicina goriva,prelazim 50kkm godisnje pa uvek sipam pun
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Auto ne prepoznaje 1000 din goriva [emoji1]

Post od McGruja »

ljubitelj napisao:To je normalno ponašanje Pug Citro dizel vozila, tako i treba prema uputstvu da se ponaša.
Usled DPF (iliti FAP) sistema tako je regulisano, postoji minimalna količina goriva. Beše 6 ili 7 litara, mrzi me da gledam tačnu cifru.
Isto je i kod mene na HDI pa me je prvo bunilo dok nisam proučio kako je zamišljeno da radi.

It is a feature not bug :)
Ja ne vidim logiku da ti auto pokaže srednji prst uz “pisaj po sirotinji” i ne prikaze razliku u rezervoaru ako si sipao samo za 1000 DIN.
Eto, zaista ne razumem u svetu software da ti to ne pokaže

Neka radi šta hoće sa dpf, šta me briga za to, ali neka prikaze sve normalno
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Francuska avangarda nije za svakog. :kezo:
SlikaSlika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

dragvorl napisao: 17 Feb 2022, 13:23 Ja kad sipam do cepa stane max 2 litre vise nego od prvog klika. Znaci nije do toga. A uzorak je na stotine napunjenih rezervoara do vrha.
Kod svakog auta je razlicito zavisno od polozaja i oblika rezervoara i duzine nalivog creva ali svakako nisam nikad probao niti planiram mada mozda to jeste preciznija metoda za merenje potrosnje jer mozda nekad pistolj izbaci ranije na konto penusanja ili isparenja kad se gorivo priblizi vrhu ali opet to su male razlike.

Svaki je neka avangarda za sebe :) kod italijana me nervira sto polozaj auta utice na pokazivanje kazaljke i kod alfi i kod fiata kazaljka pokazuje drugacije zavisno kojim tockovima je auto na ivicnjaku i da li je na uzbrdici ili nizbrdici, pa tako kad si desnim tockovima na ivicnjaku onda pokazuje manje a isto i kad je na nizbrdici i to je solidno izrazeno.
Odgovori