Auto ne prepoznaje 1000 din goriva :D

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Auto ne prepoznaje 1000 din goriva :D

Post od ljubitelj »

McGruja, ne vidim ni ja logiku da u današnje vreme to tako radi ali eto tako je konstruisano.

Kod PSA se ubrizgava uz gorivo dodatno aditiv Eolys iz posebnoh rezervoara u ekstremno malim količinama, grami su u pitanju. (3 litra se potroši na 160,000km)

Ukoliko se sipa manje od beše 6 ili 7 ili tako nešto litara nije moguće uzbrizgati aditiv, premala je količina potrebna a ne može da se odmeri.
Onda se ni ne ubrziga aditiv ali se i ne pomeri skala na tabli.

Vozi se onda bez aditiva, samo čisti dizel i nema regeneracije DPF tako da ne bi trebalo duže vremena točiti tako malo po malo goriva.

Piše u uputstvu da treba da ima najmanje 15 litara sipano i da mora čep na otvoru za sipanje (ima u sebi neki magnet i senzor to prati) da bude pravilno ušrafljen inače ne radi taj sistem nadzora DPF i nema regeneracije a upali se "antipolution fault" na displeju i "šarena" lampica.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Auto ne prepoznaje 1000 din goriva [emoji1]

Post od McGruja »

Ja sam se iznervirao zbog vas koji vozite te dizele :)
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

SrdjanN napisao:Pozdrav,

Sipam 2000 din, registruje pokazivac sve normalno, sipam 1000 din nista se ne promeni, sta vise potonem u rezervu posle voznje i vise nemam range, a u rezervoaru ima bar 5-6 litara?

Ovo me jezivo zivcira jer nemam pojma koliko goriva imam, evo sada mi pokazuje 0 goriva, a mozda je tek u rezervu zasao...
Ja mislim da je najveći razlog tom NEreagiranju skale zapravo izlizani dio plovka u rezervaru.Očito se auto najviše vozio na rezervi i taj dio je postao neosjetljiv na nekakve promjene na maloj količini goriva.
Zato na većim količinama živne skala.

Iskreno, ne znam kako kod tih auta izgleda plovak,ali se sjećam atojadina s onim "žičicama"... skoro su nestale na području rezerve Slika

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

McGruja napisao: 17 Feb 2022, 16:49 Ja sam se iznervirao zbog vas koji vozite te dizele :)
Ja nemam pojma da imam DPF za ove tri godine :) Sipam, palim, vozim. Ne obracam paznju, sve radi kako je zamisljeno da radi, auto odrzavam redovno i to je to. Kao i svaki do sada. Imao, nemao DPF, dizel. benzin, svejedno...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kod corse je to feature od prvog dana :kezo: To sam slucajno otkrio nakon jednog izlaska.

Sent from my iPhone using Tapatalk
SrdjanN
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2021, 23:33

Post od SrdjanN »

Znaci predlog bi bio da odrzavam gorivo uvek na vise od 8-10 litara u rezervoaru i onda ce prikazati i 500 din da sipam? :D

Mada znam da sam sipao 2000, pa uskoro 1000 din pa se nije range pomerio.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ne.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Predlog je da drzis gorivo na pola rezervoara ili bar na 1/4 (to su 3 crtice kod citroena) i ne dozvljavas da padne ispod toga, iz mnogo razloga...prezali jednom par hiljada dinara sipaj i onda mozes da dopunjavas i po 500din ako hoces ali je bitno da ne pada ispod zadate crte i miran si. a i tako ces znati da li ti pokazivac goriva radi uopste i kako radi.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A ja ne znam ko vozi svaki dan kako ima smisla sipati za 1000 din, toliko gubljenja vremena zbog odlazaka na pumpu...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

I kod benzinca i dizela iz mnogo razloga ne treba drzati gorivo ispod 1/4 rezervoara.

Razumem da je gorivo skupo, da ne mogu svi uvek da natoce koliko zele, vec prema mogucnostima, ali ako se bar jednom natoci pun, posle se samo odrzava bar na nekom tom nivou, pa makar sipano i za 500-1000.

P.S kod HDI Eolys sistema cesto sipanje male kolicine goriva je recept da se prebrzo istrosi sam aditiv.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne sipam ni ja pun rezervoar u privatni auto, narocito sto se ne vozi puno i cesto. Pre kad sam ga vozio svaki dan naspem pola rezervoara, po ne idem svaki drugi treci dan na pumpu. Ali drzati na rezervi svakako nije pametno. Drugar je tako sipavao za 1000 din, a nije bas da nema para pa da mora da gleda u pasulj, i sjebao dizne. Nista ustedeo nije, naprotiv.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Drugarov cale pre 20+ god svaki dan 2l, ali svaki dan, a imali para i tad. Ne znam kako ga nije mrzelo tad je bilo iz flasa.
I ovo za crveno, nikako ne kontam, ko vozi svakodnevno .

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Kod mene rezervoar dosta mali kako mi se čini... Ovo mi je Astra benzinac, u dizelu sam više mogao da sipam (isto Astra). Pa mi obično bude sistem da ga napunim do čepa, tj. to dok prvi put ne škljocne, i da onda sipam ponovo do čepa kad dođe do pola rezervoara. To mi izađe 3 hiljade dinara tako pola rezervoara.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

sipali smo svi mi po par litara kad je bila nestasica goriva pa kod svercera na flajku ili balonce ko je bio vise u mogucnosti :) ja tad vozio alfu 33 1.7 trosila ali i isla ko luda, sta je njoj 5l goriva kad krenemo u grad al jbg skupimo svi po neku kintu pa kod komse na balonce i teraj dok se ne upali lampica pa sutra opet i tako u krug :)
Odgovori