Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Re: Servis - Razno

Post od Ralee »

Postavicu, jedino sto tt ubije rezoluciju, iovako se jako lose vidi na slikama s obziom da je malo ostecenje. Da li cekati da se nakupi jos koje ostecenje, pa farbati negde kad izadjem iz garantnog roka, sto je tek za 3.5 god. Eventualno uzeti pa aktivirati kasko. Inace ovaj sto me je udario se ponudio da da pola para po ovoj fakturi pa mi je i to ok, no videcemo.

Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ja ovo ne bih dirao
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ma ni ja, zao mi jedino jer je nov auto. Cak su i ovi u ovlascenom bili skroz korektni, u fazonu ne bi ni oni nista tu radili, branik stoji na mestu, nije nigde zinuo itd, jedino sto su napomenuli da mozda moze doci do sirenja te pukotine.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Momčilo napisao: 21 Feb 2022, 23:19 Neki dan radio nešto na trapu (kugla, spona, stabilizator) i odem posle toga da uradim optiku. Raspitam se malo gde da odradim optiku (@dag81 tvoj predlog nije mogao pre ponedeljka, a to mi nije odgovaralo :zbunjen: ) i na preporuku odem u jednu "poznatu" firmu u NSu. Dok je auto još bio kod njih, izbacilo je grešku ESPa i kaže mi čovek da odem samo negde na dijagnostiku da mi obriše grešku, hoće to od čačkanja da se "zaglupi" kaže. Ja odem kod majstora, očita grešku senzora ugla volana i ne može da je obriše, što implicira da se nije zaglupeo nego da je stvarno neki kvar. Večeras sam kasno otišao da provere još jednom sve, pa će brat sutra oterati auto. Baš me zanima šta će da urade i da li će rešiti taj problem. Mada mi nije najjasnije kako su mogli da ga zeznu, s obzirom da nije mnogo ni motao volan, niti čačkao, samo ga ispravio da bude ravno sve, i kada je hteo da kalibriše tu se nešto desilo.
Meni je malo previše slučajno da je baš tad počeo da zeza i da nije njihova krivica. Videću sutra šta će uraditi/reći, pa ću u zavisnosti od toga i da delam dalje.
Epilog je da je danas drugi majstor radio sve nanovo, pa je uspeo da iskalibriše taj senzor i ne izbacuje više grešku. Kaže "izgleda nije bio položaj volana u nultom položaju". :zbunjen:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Malo providnog laka sa vremena na vreme.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
nemanjaman
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2020, 00:21
Garaža: Astra J 1.6 atmo

Post od nemanjaman »

Zdravo ljudi,
Imam pitanje jedno, razmisljam o kupovini Citroena C1, benzinac 1.0
Da li taj model ima veliki servis?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ima lanac i u fabrickom uputstvu za taj auto ne stoji odredjena km kad se menja vec po potrebi tj kad pocne da pokazuje znake istezanja, a to zavisi od dosta faktora.
Morse
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2020, 10:06
Garaža: Lancer 2009. 1.5

Post od Morse »

nemanjaman napisao: 22 Feb 2022, 21:05 Zdravo ljudi,
Imam pitanje jedno, razmisljam o kupovini Citroena C1, benzinac 1.0
Da li taj model ima veliki servis?
To je isto vozilo kao i Aygo/107. Proveri da ne cure zadnja "vrata" tj. poklopac i treće stop svetlo (horizontalno), hoće da popusti izolacija vremenom. Dobro provozaj i proveri kvačilo, malo je (18cm) i hoće da prokliza. Vozilo je jednostavno i nema šta mnogo da krene po zlu.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

kvacilo i zadnji lonac su glavne mane tog auta
Morse
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2020, 10:06
Garaža: Lancer 2009. 1.5

Post od Morse »

Toyota preporučuje da se stavi kvačilo sa Yarisa koje je 19cm kad dođe vreme za zamenu, a mora da dođe u roku od 100k/120k km. Viđao sam i setove od 20cm ali ne znam kako se ponašaju.

Istina, zaboravio sam na zadnji lonac, stoji poprečno i nisko, lako se ošteti; da kucnem u drvo, nismo imali problema.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ne sto se lako osteti lonac nego zbog poprecnog polozaja i oblika brzo propada od zadrzavanja vode usled kondenzacije ali lonac inako nije skupa stvar za resiti.
sarajevo123
Reactions:
Pridružio se: 20 Maj 2019, 11:00
Garaža: Audi A3 2.0 TDI 125kw CR 2011g quattro

Post od sarajevo123 »

BigMazzy napisao:Не дирај ништа и не брини, уљна испарења се накупила временом и слепила са прашином. Може да буде и од чепа за уље ако не дихтује добро итд, у сваком случају, ако није свеже само вози.

Sent from my DN2103 using Tapatalk
Hvala druze.
Opro sam motor danas pa cemo pratit dalje.

Sent from my ZTE A7030 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Imam pitanje za Gold 4, mada mislim da je pitanje pre univerzalno. Sređuje se sad na njemu šta mora, zamenjeni prednji kočioni diskovi i krajevi spona. E sad, primetio je majstor i silen blokovi da mu nisu OK, i da i njih treba menjati. To za sad nisam radio, verujem da bi moralo, ali još neke simptome sam primetio nezavisno, pa da pitam da li je i to baš do silen blokova.
  • Dakle, majstor je i sam pokazao, nogom kad gura taj jedan prednji tučak, on nekako klacka/škljocka, tako nekako... Ne ide napred nazad lagano kako bi očekivao, već tako nekako, kao da ima i neko klik-klak...
  • Kad kočim naglo, kao da i tu primećujem tako neko klakćanje...
  • Kad izlazim iz dvorišta autom, a tu je teren dosta neravan, isto mi se čini kao da baš sa te strane čujem neki zvuk kao da nešto nije sasvim dobro. Ne znam sad kako bi taj zvuk opisao, ali mislim da je to već manje klakćanje, više kao da nešto češe možda.
Imalo se u planu da se uradi i optika trapa, ali je to odloženo, kaže majstor, ne vredi to dok se silen blokovi ne srede. No, šta mislite za ovo što sam iznad opisao: jel bi to onda mogli biti silen blokovi za sve te tri stvari koje sam naveo? (Jasno mi je da niko ne može da da odgovor sa sigurnošću, ali kako vam deluje?)

Razmišljam, trebalo bi i diskovi dobro da su namešteni... Ništa od toga što sam naveo ne bi trebalo da je zbog diskova; tu treću stavku sam recimo i ranije primetio, pre sad ovog odlaska do majstora.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne verujes majstoru, a mislis da cemo mi ovako bolje da ti dijagnostifikujemo kvar?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ne kažem da ne verujem, ovo bi bilo potpitanje za majstora, ali: možda da ga ne smaram, a i ne bi da izmenim do kraja i ceo auto vijajući perfekciju. Zato pitam za mišljenje. Ako je nemoguće išta reći na osnovu toga što sam napisao, i to je u redu.

Dakle, glavno je da li to klaktanje kod (naglog!) kočenja može da bude baš zbog silen blokova...

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Odgovori