Letnje gume
-
- Pridružio se: 10 Sep 2021, 15:37
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.2 jts
- Kontakt:
Re: Letnje gume
Osim trosenja gume, Conti SC7 deluje jako primamljivo po testu. Zvao sam planetu guma ali kazu da nece biti u mojoj dimenziji (235/45R18) ove godine (iako im stoji na sajtu, sa sve cenom).
Mislim da se GY najmanje troši ali i mishelin ne zaostaje puno. 4s se doduše se troši 30-ak % brže od svetlosti 4-ke ali je logično zato što je guma sporskija i malo mekša. Ako nisu poboljšali smesu kod SC 7 onda je ne bi uzimao u obzir. Ja ne vozim gume ispod 5mm tako da bi taj SC trajao jednu jedno i po sezonu maksimum što mi se nimalo ne svidja 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Niko ne napisa sa li ima iskustva sa lassa driveways?
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Imao sam ih ja na astri, vozene dve letnje sezone. Za to vreme nikakvih problema, ni po kisi. Kupio sam ih jer su bile na akciji u toj dimenziji (205/50 16”), uglavnom pristojna guma za te novce.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koja im je cena odprilike? Za slične pate meni je u toj klasi bolji nexen
Nexen nije u toj klasi. Lassa je budžet guma.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Oko 80e skuplji set nexena.ROCK napisao: 25 Feb 2022, 21:07 Koja im je cena odprilike? Za slične pate meni je u toj klasi bolji nexen
Za cenu lasse ima i laufen.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam svoje platio 60e po komadu.
@ROCK, najave akcentuju poboljšanja »Mišelina Pilot Sport 5« baš u pogledu kilometraže u odnosu na »4«.
https://www.autobild.de/artikel/sommerr ... 29291.html
Znao sam da postoji razlog što se ne testiraju, ovo im je tek drugi evropski test (oba objavljena u roku od par dana) a godinama su na tržištu. Sada je »Auto bild« na test očito namerno pozvao bogalje, da bi novi »Kontinental Ekokontakt 6« izgledao manje nesposobno.
Stvarno, »Laufen S-fit EQ+« (baš »+«) izgleda kao klasu bolji izbor za isti novac, ko voli da eksperimentiše, koči 2,5 i 3 m bolje od »Drajvvejsa«.
Usput, konačno je tu »Hankuk Ventus Prajm 4 K135«. U odnosu na »3 K125« poboljšana je udobnost, doseg, elementi ponašanja na vlažnom... Ide ka turističkoj gumi u odnosu na »3 K125«, baš kao i »Mišelin Pilot Sport 5« u odnosu na »4«. Ne sumnjam da će nove kočiti bolje, možda i biti tu i tamo mrvicu brže, ali to im nije više prioritet, na bazi do sada viđenog.
Upravo je »Auto bild« izbacio preliminarne rezultate za 215/55 R17, prema njima — veoma su loše, slabije na kočenju na suvom sa 100 km/č za 2 m od »Tigra UHP«, podjednako kilave po vlažnom.
https://www.autobild.de/artikel/sommerr ... 29291.html
Znao sam da postoji razlog što se ne testiraju, ovo im je tek drugi evropski test (oba objavljena u roku od par dana) a godinama su na tržištu. Sada je »Auto bild« na test očito namerno pozvao bogalje, da bi novi »Kontinental Ekokontakt 6« izgledao manje nesposobno.
Stvarno, »Laufen S-fit EQ+« (baš »+«) izgleda kao klasu bolji izbor za isti novac, ko voli da eksperimentiše, koči 2,5 i 3 m bolje od »Drajvvejsa«.
Usput, konačno je tu »Hankuk Ventus Prajm 4 K135«. U odnosu na »3 K125« poboljšana je udobnost, doseg, elementi ponašanja na vlažnom... Ide ka turističkoj gumi u odnosu na »3 K125«, baš kao i »Mišelin Pilot Sport 5« u odnosu na »4«. Ne sumnjam da će nove kočiti bolje, možda i biti tu i tamo mrvicu brže, ali to im nije više prioritet, na bazi do sada viđenog.
Najverovatnije cu njih naručiti i probati, I PS4 gazi korektnu kilometrazu tako super ako su ios i poboljšali 
Probao bi ja i SC 7 ali iz mog iskustva sa SC 5 mogu samo jednu sezonu izgurati tj 10-15k km pozadi što mi se nimalo ne svidja

Probao bi ja i SC 7 ali iz mog iskustva sa SC 5 mogu samo jednu sezonu izgurati tj 10-15k km pozadi što mi se nimalo ne svidja
»Kontinental Sportkontakt 5« i »7« treba porediti sa »Mišelinom Pilot Sport 4+« a ne »4«, po meni. A »MPS4« je pre u rangu »KPk6«, bez obzira šta ime govori.
Ne pamtim tačne procente, ali tipa ako je životni vek »Pilota Sport 4« 60000, »Premijumkontakta 6« je tik ispod 40000 km, prema nekom ispitivanju.
Možda da sačekaš neke testove...
Ne pamtim tačne procente, ali tipa ako je životni vek »Pilota Sport 4« 60000, »Premijumkontakta 6« je tik ispod 40000 km, prema nekom ispitivanju.
Možda da sačekaš neke testove...
Premijum Contackt traje relativno zadovoljavajuće dok je Sport Contackt sapun 
Mislim da Premium Contackt ne prave u dimenziji 255/35 19" ili ga do sada nisam video u ponudi. Čekam još da vidim testove GY Asy 6 pa da prelomim. Čisto sumnjam da su ga toliko poboljšali na mokrom u odnosu na Asy 5...
Mada ima jedna primamljiva ponuda na netu. PS5 za oko 150 €po komadu. Dok se na drugim mestima kreću 180-200...

Mislim da Premium Contackt ne prave u dimenziji 255/35 19" ili ga do sada nisam video u ponudi. Čekam još da vidim testove GY Asy 6 pa da prelomim. Čisto sumnjam da su ga toliko poboljšali na mokrom u odnosu na Asy 5...
Mada ima jedna primamljiva ponuda na netu. PS5 za oko 150 €po komadu. Dok se na drugim mestima kreću 180-200...
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Uzgred, ranije je bilo ono da smo kupovali "univerzalne gume", a koje su zapravo zimske: valjda sneg i blato ako se ne varam... Jel to sad ima guma koje su i zaista univerzalne? Negde ste tako nešto već pominjali, ali možda je bilo to neko samo kratko pominjanje u okviru neke druge teme, a sad ne mogu da nađem.
Pri čemu mom budžetu pre odgovaraju povoljnije varijante, tipa Tigar, Sava... Ne pošto poto najjeftinije, al mi bude OK da dodam recimo hiljadarku po gumi za razliku u kvalitetu.
Pri čemu mom budžetu pre odgovaraju povoljnije varijante, tipa Tigar, Sava... Ne pošto poto najjeftinije, al mi bude OK da dodam recimo hiljadarku po gumi za razliku u kvalitetu.
All season gume.
Ako ne prelaziš puno i ne voziš previše "dinamično" to nije loša solucija.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Ako ne prelaziš puno i ne voziš previše "dinamično" to nije loša solucija.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk