Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Očito negde ima žešći luft, čim se to čuje, a što može biti i opasno po upravljenje vozilom.
Gde je luft ne može se daljinski, i silent blokovi, i kugle, i spone, i stabilizator i spone njegove, i ležaj opružne noge, i nosač gumeni tog ležaja, i amotizer, pa i opruga (ležište ako je korodiralo)...svašta nešto može da bude uzrok.
Ja bih se držao nalaza majstora a ako se nema poverenja u njega da mišljenje i pregled obavi još neki drugi majstor.
Tačno je da merenje optike nema nikakve svrhe ako ima bilo kakvog lufta bilo gde u trapovima (ili ležajevima), majstor je veoma dobro to napomenuo.
Kako se troše gume, pravilno ili nepravilno? To direktno pokazuje stanje trapa.
Gde je luft ne može se daljinski, i silent blokovi, i kugle, i spone, i stabilizator i spone njegove, i ležaj opružne noge, i nosač gumeni tog ležaja, i amotizer, pa i opruga (ležište ako je korodiralo)...svašta nešto može da bude uzrok.
Ja bih se držao nalaza majstora a ako se nema poverenja u njega da mišljenje i pregled obavi još neki drugi majstor.
Tačno je da merenje optike nema nikakve svrhe ako ima bilo kakvog lufta bilo gde u trapovima (ili ležajevima), majstor je veoma dobro to napomenuo.
Kako se troše gume, pravilno ili nepravilno? To direktno pokazuje stanje trapa.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Bar su sileni za Golfa 4 smejurija, kao i ostali delovi trapa. A ti sad ides u glavi da li je dobro diskove postavio. Jbg.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja bih na tvom mestu sigurno zamenio sajlent blokove. Raditi vesanje na pola nema smisla.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Hvala svima za savete, baš to mi je i trebalo!
@ljubitelj, hvala, sve si mi detaljno objasnio! I jeste, prednje gume su istrošenije s unutrašnje strane. Tako da je i kupljen prednji par guma sad za njega. Zadnje bi trebao malo kasnije, al baš to sam i imao na umu - rešiti prvo šta se mora, a zadnje mogu dok se malo oporavi budžet. Al da, na prednje gume sam sad i zaboravio dok sam pisao prvu poruku na ovu temu: ako ovo sad ne bude sređeno do kraja, džaba su se te dve gume kupovale...
I slažem se, nisu preskupi delovi za njega da bi se škrtarilo da se ovo sredi do kraja, barem ne ovi što sam im do sad video cene. Ranije mislim da sam čuo da su delovi za VW skuplji nego za Opel, al barem po ovome ne deluje da je razlika drastična. Da kucnem u drvo!
@ljubitelj, hvala, sve si mi detaljno objasnio! I jeste, prednje gume su istrošenije s unutrašnje strane. Tako da je i kupljen prednji par guma sad za njega. Zadnje bi trebao malo kasnije, al baš to sam i imao na umu - rešiti prvo šta se mora, a zadnje mogu dok se malo oporavi budžet. Al da, na prednje gume sam sad i zaboravio dok sam pisao prvu poruku na ovu temu: ako ovo sad ne bude sređeno do kraja, džaba su se te dve gume kupovale...
I slažem se, nisu preskupi delovi za njega da bi se škrtarilo da se ovo sredi do kraja, barem ne ovi što sam im do sad video cene. Ranije mislim da sam čuo da su delovi za VW skuplji nego za Opel, al barem po ovome ne deluje da je razlika drastična. Da kucnem u drvo!
-
- Pridružio se: 20 Maj 2019, 11:00
- Garaža: Audi A3 2.0 TDI 125kw CR 2011g quattro
Znal neko razlog zasto mi auto radi na 1000 obrtaja u leru?
- dpf regeneraciju odradio dan prije
- svakako nema dovoljno goriva za regeneraciju (pred rezervom)
- temp zakucala na 90
- grijanje iskljuceno
- potrosnja 0.5-0.6 litara na sat u leru sto je normalno kad auto radi na 800 obrtaja (kod regena to ide na 1.5l na sat)
Vozio sam ovako 20 ak min al nije spustio na 800, kad sam ga upalio pa ugasio vrstio je na 800.
A3 2011 2.01 tdi 125kw
Sent from my ZTE A7030 using Tapatalk

- dpf regeneraciju odradio dan prije
- svakako nema dovoljno goriva za regeneraciju (pred rezervom)
- temp zakucala na 90
- grijanje iskljuceno
- potrosnja 0.5-0.6 litara na sat u leru sto je normalno kad auto radi na 800 obrtaja (kod regena to ide na 1.5l na sat)
Vozio sam ovako 20 ak min al nije spustio na 800, kad sam ga upalio pa ugasio vrstio je na 800.
A3 2011 2.01 tdi 125kw

- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Mozda ispraznjen akumulator?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
-
- Pridružio se: 20 Maj 2019, 11:00
- Garaža: Audi A3 2.0 TDI 125kw CR 2011g quattro
Star 8 mj, jos pod garancijom godinu i 4mj, citavu zimu na -10 palio na po kljucaAleksandarAca napisao:Mozda ispraznjen akumulator?
-
- Pridružio se: 12 Feb 2022, 21:39
Hyundai i30 1.6 2009 desava mi se da prvo paljenje ujutru izadje beli dim iz auspuha.Sta bi moglo da bude.Nema problema u radu nikakvih jedino to sto izbaci dim pri prvom paljenju
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Jesi siguran da je dim?

Vrv kondenz...benzin ili dizel motor?
-
Dizel motor.Jeste dim.Nije mi se to desavalo sve do pre dva dana odprilike.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ako brzo prestane ne beri brigu. Kao sto OMP kaze kondenz. Imali smo to na kamionima kada sam ranije radio, purnja par minuta kad je hladan posle prestane.

Pa da ako stane ubrzo posle startovanja onda samo kondenz, ko dizela je tako dok kod benzinaca moze da dimi i dok se skroz ne zagreje.
-
Stane to brzo.Upalim izbaci dim bukvano na 10 sekundi ako i ne i manje i kasnije sve normalno.Nekad u voznji onako kad drzim blagi gas na 2000 obrtaja u drugoj brzini oce da zastuca auto kad pojacam gas ili pustim prestane stucanje,i imam problem jos jedan da ponekad nece u prvu da ubacim pa moram u drugu pa opet u prvu da bi uspeo da ubacim.Verujem da je vezano za set kvacila jer nije menjano od kada je auto kupljen presao 162.000
To sa saltanjem nije nista cudno, kod dosta automobila hoce 1. ili R da zezaju tako, mene isto to nekad zeza, nije to jos za brigu oko seta kvacila.
Dim je vrv kondenz kako smo vec rekli ako je bele boje a ne plavkaste.
Dim je vrv kondenz kako smo vec rekli ako je bele boje a ne plavkaste.