Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Re: Vazduhoplovi

Post od Inzaghi »

Flight radar ne radi, verovatno je preopterecen. A nece ni Teslin red vožnje da otvori, u voznji sam, sta je uzletelo sad ? Ogroman avion, jako nisko a nije cest
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

CNN (@CNN) Tweeted:
Russia's invasion of Ukraine and aviation bans are creating huge no-go areas in the sky, with major implications for long-haul carriers that normally criss-cross the skies of Eastern Europe en route to Asia https://t.co/paSSbBTL0G

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Baza fabrike Antonov je na kijevskom vojno-civilnom aerodromu Gostomelj. Tu se nalazi An-225, sedam An-124 i jedan An-22 kojima prevoze najveće i najteže terete širom sveta, kao i još mnogo aviona koji nisu u svakodnevnoj upotrebi (neki su i prototipovi).

Ruske trupe su drugog dana vojne akcije zauzele aerodrom. Tekuće granatiranje aerodroma vrši ukrajinska vojska. Nadam se bar da imaju racionalan cilj (da ga vrate pod svoju kontrolu), a ne da nasumično uništavaju infrastrukturu i avione. Danas sam video sliku na kojoj je An-225 u plamenu i vatrogasci ga zalivaju vodom. Nadam se da će bar nešto od njega preostati.

Inače, Kijev ima tri aerodroma: pomenuti Gostomelj koji je sa zapadne strane Dnjepra, stari civilni Žuljani, koji je blizu centra grada i koristi se uglavnom za domaće i letove do susednih država, kao i noviji aerodrom Borispolj, van grada, sa istočne strane Dnjepra, koji se koristi za većinu međunarodnih letova.

Fabrika od prevrata 2014. godine nije proizvela ništa. Žive samo od prevoza tereta. Pre toga, dok su imali saradnju sa Rusima, bio je u planu još jedan An-225, a radili su i na nekim inovativnim rešenjima, kao što je npr. An-70 sa fan-prop motorima (hibrid turbofan-a i torboprop-a). Napravljena su dva prototipa, koji su prošli sva ispitivanja i upravo je trebalo da počne serijska proizvodnja sa ukrajinsku i rusku vojsku.

Slika iz Pariza 2013. godine:

Slika
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Prvo su rekli da je nedovršeni drugi primerak nastradao... :ccc:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

snork napisao: 27 Feb 2022, 23:53 Danas sam video sliku na kojoj je An-225 u plamenu i vatrogasci ga zalivaju vodom. Nadam se da će bar nešto od njega preostati.
@Снорк, да ли можда имаш ту слику и да ли можеш да је објавиш или јавиш где си је видео ?
Да ли могу слику Антонова - 70 да ти "украдем" ;) и поставим на један други форум (Беобилд) ?
Хвала ти унапред.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Хвала @Геза
:sesir:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Gezo, hvala, ovo što si poslao su još bolje-novije informacije. Ja sam video samo ono što je prikazano desno - hangar u plamenu, isto tako u maloj rezoluciji, iz viber poruke. To mi je prosledio drug, sa neke viber grupe "Moja Moskva".

Gago, kao što piše na dnu, izvor je airliners.net (možda ima i u većoj rezoluciji da se skine). :D Ja sam nažalost u ovoj temi retko imao šta da pošaljem, a da sam sam slikao - jedina veća serija je bila sa aeromitinga na Batajnici u septembru 2012. Sve što sam poslao na forum možeš slati i širiti gde god želiš.
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

28A59AED-1523-47C4-85E0-212D55BE17C5.jpeg
28A59AED-1523-47C4-85E0-212D55BE17C5.jpeg (139.28 KiB) Pogledano 1258 puta
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Sobzirom da su im svi oko nas zabranili letove sad svakako ne mogu. Bolje i mi da zabranimo i cao.

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Bolje mi da naplaćujemo vožnju do Moskve, ionako neko mora da se omasti. :)

Jedna od malobrojnih u Evropi: Er Srbija i dalje leti do Rusije
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/je ... je-2113979

Beograd -- Er Srbija će postati jedan od samo nekoliko evropskih prevoznika kojima je dozvoljeno da lete u ruskom vazdušnom prostoru.

Podsećanja radi, većina evropskih zemalja uvela je opštu zabranu letova aviona registrovanih u Rusiji, nakon čega su i ruske vlasti uvele recipročne mere.

Er Srbija, koja ima osam nedeljnih linija između Beograda i Moskve, rasprodala je letove na toj liniji do četvrtka, a kompanija je sada počela da planira svoje širokotrupne avione Erbas A330-200 za odabrane datume ove nedelje kako bi ponudila više sedišta, prenosi portal EX-YU Aviation.

Pre dodavanja novih kapaciteta, letovi iz ruske prestonice do Beograda bili su rasprodati do subote, sa izuzetkom srede za koju je nekoliko sedišta ostalo dostupno.

Er Srbija trenutno ima i jedan let nedeljno od Beograda do Sankt Peterburga. Takođe, tokom leta srpska avio-kompanija ima i letove do Krasnodara i Rostova na Donu, a od juna planira da uvede i usluge do Sočija.
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Neka se AS spremi za sankcije. Ili ne?
Odgovori