Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Koliko izadju veliki i mali servis za bmw f30 320 163ks automatik, bez lanca posto je menjan pre nekih 10k km?
Da li je moguće samo zameniti filtere a ne dirati ulje? Mislim pre svega na filtera ulja i goriva.
Da li se pritom gubi ulje ili se može sve sačuvati? Pretpostavljam da da ali bolje da pitam.
Da li se pritom gubi ulje ili se može sve sačuvati? Pretpostavljam da da ali bolje da pitam.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Moguce je, mada ne znam koliko ima smisla. Sto se ulja tice naravno. Izgubices nesto ulja naravno, par deci. Zasto to hoces da uradis?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Zato što sam radio mali servis daleko od mesta gde živim, i majstor je naručio pogrešan filter za ulje a ostale nije ni mogao da nađe. Tako da je na kraju ostavio stare filtere a promenio ulje. S obzirom da je vozilo dugo voženo pre te zamene ulja (1.5 godina i barem 20.000km) nisam baš imao izbora.dragvorl napisao: 08 Mar 2022, 15:00 Moguce je, mada ne znam koliko ima smisla. Sto se ulja tice naravno. Izgubices nesto ulja naravno, par deci. Zasto to hoces da uradis?
Ako je novo ulje nije problem onda samo filter zameniti a iscurece nesto zavisno od polozaja filtera, mozda 100g mozda pola litre, svakako nije nesto znacajno, ako ti je sipao ulje na max mozda neces ni morati da dolivas nista bice taman nivo malo ispod max kad iscuri iz filtera.
Ulje je zamenjeno krajem oktobra pocetkom novembra, presao sam par hiljada od tada.
Veci je problem sto si vozio tih par hiljada sa starim filterom nego sto ces to ulje nastaviti da vozis sa novim filterom.
OK, razumem, promenicu. Hvala svima.
Zbog čega bi mogao da svetli simbol sijalice na ekranu kod bmw-a e91 iz 2007. god? Zamenili smo nekoliko neispravnih i sada svaka radi, provereno, ali upozorenje nije nestalo. Da li mora dijagnostikom da se ugasi ili ima neka skrivena sijalica koja ne radi, a nismo je našli? Sve od signalizacije napred i pozadi radi, radi svetlo u kabini i u kaseti. Šta još može da izazove ovo upozorenje?
A sijalica tablice?
Inace hoce da zeza masa ili kontakt izmedju grla sijalice i svetla, to se neretko desava kod mnogih kola pa zbog toga pali upozorenje kao da je neka sijalica neispravna.
Meni je skoro na jednom autu ispravnu sijalicu prijavljivao kao gresku, ta koja je bila crkla zamenim drugom (polovnom koju sam imao a koja radi) i opet svetli greska, ja se ubih trazeci sta je problem dok slucajno ne probam da tu koju sam vec menjao ali sad stavim novu i sve ok. Nije mi jasno uopste zasto.
Inace hoce da zeza masa ili kontakt izmedju grla sijalice i svetla, to se neretko desava kod mnogih kola pa zbog toga pali upozorenje kao da je neka sijalica neispravna.
Meni je skoro na jednom autu ispravnu sijalicu prijavljivao kao gresku, ta koja je bila crkla zamenim drugom (polovnom koju sam imao a koja radi) i opet svetli greska, ja se ubih trazeci sta je problem dok slucajno ne probam da tu koju sam vec menjao ali sad stavim novu i sve ok. Nije mi jasno uopste zasto.
Na tablici jedna nije radila ali smo zamenili. Takođe, nije svetlela pozicija isto na levoj i desnoj strani. I tu smo zamenili sijalicu i sad svaka radi i sija punim sjajem, ne tinja. Nije radila jedna pozicija u faru koju smo takođe zamenili i sad radi sve što može da se upali ali opet je upozorenje tu pa se pitam zašto.
Zabagovao komp od tolikih crknutih sijalica
mozda treba dijagnostika da obrise gresku nemam pojma, ali ja bih i proverio kontakte svih tih sijalica bez obzira sto svetle, bas sam juce citao na fejsu da se nekom posle zamene sijalice nije gasila greska, ocistio kontakt i sve ok.

Ne znam, nije mi to baš logično ali ne košta da se proveri kad se vreme prolepša.
Ja smatram da bi loš kontakt proizveo veći otpor u strujnom kolu i da bi neka sijalica tinjala, a baš naprotiv sve sijaju punim sjajem kao kod novog vozila.
Ja smatram da bi loš kontakt proizveo veći otpor u strujnom kolu i da bi neka sijalica tinjala, a baš naprotiv sve sijaju punim sjajem kao kod novog vozila.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Jel ima u gradu osim tria jos neki servis za kiu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
nema ni meni logike ali kazem sta bi moglo proveriti a sto je uspevalo, nista ne kosta sem malo vremenaDare4x4 napisao: 08 Mar 2022, 21:29 Ne znam, nije mi to baš logično ali ne košta da se proveri kad se vreme prolepša.