Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Servis - Razno

Post od cozmo »

Podloske dizni? Mozda ti zato i cakce onaj zvuk.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

dragvorl napisao: 10 Mar 2022, 20:42 Koji je motor?
Ford 2.0 TDCI 140hp 2014
cozmo napisao: 10 Mar 2022, 20:53 Podloske dizni? Mozda ti zato i cakce onaj zvuk.
Ne znam na koje caktanje mislis ali zvuk koji cujem iz pravca pumpe visokog pritiska i vakum pumpe je kao neko ujanje/hukanje i poceo sam da ga cujem pre dan/dva. Mada tu su i dizne blizu i kod vakum pumpe se i cuje neko caktanje kad bolje oslusnem. A i miris dolazi odatle kad se otvori hauba, nije jak kao na auspuhu i nije miris svezeg dizela vec onako blag miris izduvnih gasova dizelasa koji brzo nestane kad se otvori hauba.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Miris izduvnih gasova i caktanje moze da bude od podloski dizni. Na HDI motorima je to najcesci simptom (pored ulja oko dizni, ali to je kad odu i semerinzi i caure) kad su za zamenu.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ima li neko nekog za preporuku u Novom Sadu ko kvalitetno radi poliranje farova?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Bio sam do majstora da pogleda.

Sto se tice mirisa koji se oseti je bas slabog inteziteta da ga majstor nije ni osetio i kaze da odredjeni miris mora da se oseti jer tu ima i uljnih isparenja i sl a ako se oseti moze biti iz izduva tj one pletene mrezice na izduvu ali ne oseti se nista tako kad je on gledao. Kaze da nisu podloske jer bi tu i motor nemirnije radio, odrazilo bi se na snagu, sto kod mene nije slucaj i culo bi se buckanje i tapkanje iz pravca dizni.

Caktanje koje se cuje sa te strane je iz vakum pumpe i kaze da je to ok, ona se tako cuje dok radi a ujanje izgleda da dolazi iz pumpe visokog pritiska koliko moze da cuje ali ne deluje da je nikakav problem jer u prvi mah nije ni cuo kad je zavukao glavu u motorni prostor vec samo kad je stao malo ispred haube e onda je skontao o cemu pricam. Pitao me je da li sam sipao neki drugi dizel (jesam, Schell obican umesto OMV aditiviranog) i da ne koristim aditive i aditivirano gorivo. Pumpa je inace remontovana, zamenjeni sve dihtunzi i stavljena nova transfer pumpa.

Njih dvojica su zagledali i osluskivali, kazu ne cuju oni tu nista zabrinjavajuce (sem lanca na bregastim, koji se nekad cuje jasno a nekad ne) i da to ujanje sto se cuje moze samo od sebe i da prodje sa toplijim vremenom.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Meni su se osecali izduvni gasovi u kabini kad mi je bio zapusen DPF filter.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Saša napisao:Ima li neko nekog za preporuku u Novom Sadu ko kvalitetno radi poliranje farova?

Sent from my iPhone using Tapatalk
@ChobbyNS

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

boxbox
Reactions:
Pridružio se: 13 Jun 2020, 22:23

Post od boxbox »

Društvo, treba mi pomoć/mišljenje/savet. Kako su skočile malo spoljne temperature i kako više nema potrebe za grejanjem u kabinskom prostoru primetio sam da imam problem sa temperaturom oko nogu na mestu vozača.
Da se ne bih zaplitao oko objašnjavanja iskoristiću neku sliku sa interneta: https://ibb.co/rw7CZn3
Deo koji sam ofarbao plavom bojom u toku vožnje se zagreva. Svejedno da li usmerim ventilaciju da duva u noge ili ne, ceo taj region bude poprilično vruć i to baš neprijatno utiče na desnu (bližu toj stani) nogu. Šta bi tu mogao biti problem?
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Mali hladnjak je tu. Mislim da bi bi trebalo kod vecine automovila da je konstantna cirkulacija, odnosno da rashladna tecnost stalno prolazi tu. Moguce da je skinuta neka izolacija, pa osecas zracenje odatle. Za bilo sta detaljnije mora neko da pogleda, da ne pricam sto nije receno koji je auto u pitanju.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ja da se zahvalim svima na savetima od onomad kad sam pomenuo Golfa 4 pred kraj februara, oko mišljenja za silen blokove, i sl. Više je možda bilo pitanje koliko je to hitno da se rešava, i opisivao sam neke simptome što me je zanimalo od čega su, i tako neke stvari... Podosta me iznenadilo kad sam skontao da je taj auto ipak imao lošije održavanje do sad nego što sam mislio.😕

Ukratko, rešena ta priča, a još se dodatno menjanje i viljuška i kugla točka (samo jedna strana), i urađen i veliki servis. Držim palčeve da će biti to sad sve pod konac, pa da se naknadno još samo poneka sitnica razrešava.🙂
boxbox
Reactions:
Pridružio se: 13 Jun 2020, 22:23

Post od boxbox »

lami napisao: 07 Apr 2022, 19:24 Mali hladnjak je tu. Mislim da bi bi trebalo kod vecine automovila da je konstantna cirkulacija, odnosno da rashladna tecnost stalno prolazi tu. Moguce da je skinuta neka izolacija, pa osecas zracenje odatle. Za bilo sta detaljnije mora neko da pogleda, da ne pricam sto nije receno koji je auto u pitanju.

:kuku: Zaboravio sam da napišem za auto - Cruze 1.6 LS je u pitanju. 2010 godište.
Hvala na odgovoru, tako će svakako i biti. Ne vozim ovaj auto dugo, tek sam ga pred zimu kupio, ako je skinuta neka izolacija, nadam se da nije zbog toga što je nešto budženo pa nije mogla da se vrati... inače ima da odlepim preko leta.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Morace u tom slucaju klima da radi stalno. Zna da crkne taj mali hladnjak - zapusi se ili procuri, pa mora da se menja (generalno, ne znam za Cruze konkretno), mozda tad nije vraceno nesto. Bilo bi dobro ako znas nekog da ima isti model, pa da vidis da li nesto nedostaje i da li se isto oseca.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Koja temperatura je podešena?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Nisi jedini koji se zali na takav problem na cruzu, tu nema nikakve izolacije a bas u tom delu prolaze cevi za mali hladnjak koje i zrace tu toplotu na koju se zalis i to je problem kod tog modela, jeftina izrada automobila ili greska konstruktora nebitno uglavnom problem je u tome,
evo kako to fabricki izgleda...stvarno bez veze....

Slika

Ono sto bih ja uradio, kupio bih onu penastu zastitu cevi za grejanje (ima je u raznim precnicima i jeftina je) i navuko preko ovih, time bi vrv skroz resio problem a ako idalje po malo greje onda bih i plastiku koja je maska svega ovoga sa unutrasnje strane oblozio filcom ili sl. materijalom i to je to.

Slika
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Sad ja ne znam gde bi ovo pitao, al ajde, valjda je u servisu OK pošto je Golf 4 taman izašao iz servisa. Pitanje se tiče ABS-a.

Kad auto ima ABS, onda on koči tako da pošto poto izbegava škripu guma prilikom kočenja, jel to jedan od efekata? Jer i dalje paranoično gledam oko Golfa šta je OK, i ako nešto još treba da se uradi, a ovo sam skoro siguran da je ABS u pitanju. Dakle, kad zakočim naglo, bude to tako kao da nešto preskače, al ABS na Astri G kad radi, to preskakanje kao da je u većim koracima nego ovo preskakanje na Golfu. Da li se to ABS na različitim automobilima drugačije ponaša? Pa recimo, ako je ovo na Golfu baš ABS, onda bi samo rekao da mu je ABS "suptilniji" nego što je na Opelu?

Znam da je ovo opet samo jedno možda nezahvalno pitanje od mene, pa ne mogu dobiti odgovor od vas šta se dešava na autu koji ni ne vidite pred sobom, a kamo li da sedite u njemu i vidite tačno o čemu govorim, ali dovoljna mi je i ovo: nije neobično da se ABS na dva različita auta, na Opelu i Golfu, ponaša malo drugačije? Pretpostavljam da možda i generalno noviji automobili u tom smislu imaju bolji ABS od tih starijih - s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih?
Odgovori