Cene goriva u Srbiji
Re: Cene goriva u Srbiji
Nadam se da će to ograničenje biti privremeno, ili da će neko intervenisati u vezi toga.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- zeljkokg76
- Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
- Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci
Може да се сипа, мора на канистеру да имаш хомологацију, ја имам баш овакав канистер од 10л. као на слици и има ознаку UN.A170T napisao:Zna li neko šta će biti u vezi ovog zadnjeg idiotluka da neće sipati gorivo ljudima u kanistre? Znači ja recimo ne mogu da kupim 10kg nafte za recimo traktor, već moram da sipam u auto, pa da izvlačim gorivo na crevo iz rezervoara?

Pretpostavljam da će te kanistre prodavati na pumpama? 

- zeljkokg76
- Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci
Ја сам купио у Метроу пре неких годину дана, има и на Shoppster-u.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Da, ispalo je za neke pametno što su sipali gorivo, mada kako za koga. Ono ipak većinom nisu bili poljoprivrednici u tim redovima već likovi koji su mislili da sutradan neće moći da dosu gorivo u svoj auto. Štaviše, ne bi me čudilo da danas - sutra neko od tih što su sipali čitave kubike goriva počnu to da prodaju. Samo da i kod nas skoči cena goriva, i ima da im se isplati duplo.
Ova posuda ako može da pomogne poljoprivrednicima, super, ali nadam se da ih na pumpama ipak neće i s tim zezati.
Ova posuda ako može da pomogne poljoprivrednicima, super, ali nadam se da ih na pumpama ipak neće i s tim zezati.
Imam ja profi kanticu od 5l bas namenski za gorivo, strane porizvodnje, ako je tako onda ok nije mi problem da skoknem par puta do pumpe po 5l ionako mi je pumpa 400m od kuce.
U firmi svakodnevno tocimo vece kolicine goriva u kantama tipa 100-200l dnevno (kante po 20l) za masine koje nisu pokretne ili nisu predvidjene za saobracaj tako da je to sad problem a ne samo moja nego i mnoge druge firme, poljoprivrednici itd. Ne znam dal ima nekih vecih kanistera homologiranih, ja sam vidjao samo ove od 5 event 10l ali to je malo realno za traktor, kombajn a da ne pricam za bagere, valjke i sl. gradj. masine.
U firmi svakodnevno tocimo vece kolicine goriva u kantama tipa 100-200l dnevno (kante po 20l) za masine koje nisu pokretne ili nisu predvidjene za saobracaj tako da je to sad problem a ne samo moja nego i mnoge druge firme, poljoprivrednici itd. Ne znam dal ima nekih vecih kanistera homologiranih, ja sam vidjao samo ove od 5 event 10l ali to je malo realno za traktor, kombajn a da ne pricam za bagere, valjke i sl. gradj. masine.
Čisto zezanje!
Odakle sad to da su stari kanisteri opasni, a kineski sa nekakvim logotipom su ok? Koliko se nesreća desilo zbog nehomologovanog kanistera?
Ne bi me čudilo da sad policija krene da kažnjava ako ti nađe gorivo u kanisteru bez homologacije.
Ako je zbog zaliha, onda je zabranjeno i tačka. Ovako ne vidim smisao osim da se izazovu dodatni troškovi.
Odakle sad to da su stari kanisteri opasni, a kineski sa nekakvim logotipom su ok? Koliko se nesreća desilo zbog nehomologovanog kanistera?
Ne bi me čudilo da sad policija krene da kažnjava ako ti nađe gorivo u kanisteru bez homologacije.
Ako je zbog zaliha, onda je zabranjeno i tačka. Ovako ne vidim smisao osim da se izazovu dodatni troškovi.
- zeljkokg76
Како си утврдио да су кинески, па и да јесу имају хомологацију што је у овом случају битно.
Koja je verovatnoća da nije kineski? 

- zeljkokg76
Велика, јер се прозводи у Инђији, фирма Plastik INS.
nije bitno dal je kinez ili ne, nego da ima homologaciju jer i kinezi prave kvalitetne i homologirane proizvode ako je vec ta homologacija bitna u ovoj prici. Bas cu da pogledam ovaj moj koji je ali kinez nije sigurno mislim da je nemacki.
A šta se drugo može očekivati od radikala na vlasti.Dare4x4 napisao: 13 Mar 2022, 16:13 Ovo je samo komplikovanje i teranje ljudi da sipaju u kola pa da izvlače iz rezervoara.
Dobro, vi se opet hvatate za homologaciju, a ne za suštinu. Ja vas pitam, koliko je nezgoda izazvano curenjem goriva iz kanistera?
Po čemu je taj kanister bolji od mog iz devedesetih?
Evo ja bih prvi kupio kanister koji neće dozvoliti da se miris goriva oseti u autu dok ga dovezem kući ali tako nešto skoro da ne postoji. Imam ih dosta i novih jer kupujem neka ulja za traktore, imam neke od herbicida itd i nema šanse da se ne oseti. Jedini koji su baš hermetički su oni pet baloni od vode.
Za plin se slažem da boca treba da se proverava ali ovo je čista budalaština.
Po čemu je taj kanister bolji od mog iz devedesetih?

Evo ja bih prvi kupio kanister koji neće dozvoliti da se miris goriva oseti u autu dok ga dovezem kući ali tako nešto skoro da ne postoji. Imam ih dosta i novih jer kupujem neka ulja za traktore, imam neke od herbicida itd i nema šanse da se ne oseti. Jedini koji su baš hermetički su oni pet baloni od vode.
Za plin se slažem da boca treba da se proverava ali ovo je čista budalaština.