Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Dobro veče

Post od Gazu »

Trebalo bi da ne. Obično mutira tamo gde puštaju da se virus nekontrolisano širi - bez sprovođenja mera.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Tetka od drugara ima Audi A3 1.8 iz 2001. Ima problem, na primer danas vozi itd. Dodje popodne parkira auto i do sutra ujutru stoji. Sutra kad hoce da upali nista se ne desava. Onda mora da uzme da napuni akumulator sa nekim punjacem i tad upali.

Kaze da je akumulator neki stariji, koriscen. Da li je to do akumulatora da je krs ili nesto vuce struju i prazni ga?

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Menjaj akumulator....

Ako vam je bas da znate a da ne idete kod elektricara, neka ga "napuni"(voznjom ili punjacem), skinite kleme na dan pa vidite dal se ispraznio... Nije neka nauka ;D

Ako prvo sledece paljenje (u istom danu) nije dobro, treba proveriti i da li alternator puni kako treba - elektricar..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Hvala. Vidis to mi nije palo na pamet. :D Prenecu im.

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Moj kolega je imao sličan problem na Mercedesu E klasi. Kupio novi akumulator, kad ono isto. Na kraju se ispostavilo da je crkao regler. :) Glupi auto nije ispisivao nikakvo upozorenje da se akumulator ne puni u vožnji. Tek na kraju kad ga skoro isprazni, napiše da je napon akumulatora nizak i da je isključio manje kritične potrošače. Bukvalno tek u servisu kad su ga spojili na dijagnostiku, saznao je o čemu je reč. Ok, mogao je da meri napon na akumulatoru dok auto radi, ali pošto je u gepeku, nije baš pristupačan. Eto kako sada prave automobile... A nekada su ampermetar, ili voltmetar, ili bar odgovarajuća lampica bili standardna stvar.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

snork napisao: 18 Mar 2022, 20:25 Moj kolega je imao sličan problem na Mercedesu E klasi. Kupio novi akumulator, kad ono isto. Na kraju se ispostavilo da je crkao regler. :) Glupi auto nije ispisivao nikakvo upozorenje da se akumulator ne puni u vožnji. Tek na kraju kad ga skoro isprazni, napiše da je napon akumulatora nizak i da je isključio manje kritične potrošače. Bukvalno tek u servisu kad su ga spojili na dijagnostiku, saznao je o čemu je reč. Ok, mogao je da meri napon na akumulatoru dok auto radi, ali pošto je u gepeku, nije baš pristupačan. Eto kako sada prave automobile... A nekada su ampermetar, ili voltmetar, ili bar odgovarajuća lampica bili standardna stvar.
Nije drugar kuci trenutno, pa nije stigao da istestira, ali bas me zanima sta je. Auto ovako ide skroz ok, jedino ga paljenje zeza.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Treba da razvucem strujni kabl sa kucnog brojila do pomocne zgrade, odveo bih sve tri faze. E sad zanima me sta je praksa za uzemljenje, da li treba da vucem i uzemljenje ili treba novo da radim za pomocnu zgradu?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Zavisno kakva je situacija na terenu tj. udaljenost objekta. Ako ti nije skupo, imaš uslova i imaš više potrošača u novom objektu onda možeš da napraviš novo uzemljenje za nju, a ako je dovoljno blizu možeš i staro uzemljenje da iskoristiš.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Prvoaprilska, zamalo, šala.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

accuweather kaze 15 stepeni, oblacno, 11% sanse za kisu, ne verujem ja tim prognozama nista sem one uvece kad kazu za sutra :)
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ne znam da li se nešto menjalo, ali AccuWeather mi je bila baš loša po pitanju prognoze, jedino što je imala lepši vidžet.

Na telefonu zato gledam prognozu od Google-ovog vidžeta. Isto mi je MSN prognozira dobra, nju imam na kompjuteru, imao sam na Lumiji ranije, na Androidu mi se čini da je aplikacija nešto lošija - iako suv podaci valjda isti.

Ne kažem da su te dve jedine dobre, ali te tri su mi nekako glavne tri koje su dostupne svakome nezavisno od toga koji je proizvođač telefona, i među njima je AccuWeather najgora po pitanju tačnosti. Džaba joj šminka.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Gledam da iskombinujem izvore, da ne bude neka greška. :D Unesite mesto i pratite podatke.

https://www.windy.com/sr/-%D0%9C%D0%B5% ... 3,20.310,7

https://www.gismeteo.com/
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Samo da pocne vec jednom toplije vreme, da malo aktiviram bajs. Put do posla mi postaje nemoguca misija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

na gismeteo za krusevac konkretno 1. aprila pise 11 stepeni oblacno sa malo padavina, na windi ne mogu da vidim za april.
Odgovori