Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Saša »

I meni ta Inobačkina “lego” gradnja ne uliva nimalo poverenja. Pogotovo što sam svaki dan gledao kako rade.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Saša napisao: 13 Mar 2022, 15:39 Banka - bivša Societe Generale, sada OTP (kredit dobijen baš u danima preuzimanja od strane OTP banke).

Ja sam do skoro imao kredit koji sam uzeo u Alpha banci, da bi nju preuzela Jubanka, koja je potom kredite ustupila Societe Generale banci, a onda njih kupila OTP. Ludilo kako se prošetao. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Baš. I ja sam imao blagu zebnju da se to preuzimanje ne odrazi na dobijanje kredita, ali sve je ipak prošlo glatko. A o samoj kupovini kuće bih mogao roman da napišem šta mi se sve izdešavalo.

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

DukeNS napisao: 13 Mar 2022, 14:21 Nisam bas siguran da to odlazi po tim cenema…
Da, jedno je koliko im stanovi stoje prazni zbog tih cena. Druga stvar je i ta da neko uspe da izboksuje za sebe nižu cenu. Kolega jednog mog druga je navodno tako prošao. Nije mu bila frka, programer, mada na boljem položaju u firmi, to mu tad već trebao biti drugi stan, pa se natezao s investitorom. I na kraju ne znam za koliko mu je ovaj spustio cenu, ali nije baš ni za neku siću.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Ima dosta praznih stanova, a cene polovnih kontrolise manje vise jedan oglasni sistem.
Agenti prodaje predlazu vise cene skoro uvek a onda stanovi stoje dugo neptodati...

Duvaju se cene jer to zele veliki investitori...
E sad cena.celika koja je izuzetno skocila i nema ga ce uticati na nove stanove...

Sad ce biti skuplje naoraviti mada sadasnje ceme imaju mesa i za ios skuplji čelik...

Naduvano je sve...
A ima dosta nepridodatih stanova vidimo sve prazno a investitori igraju sve prodato... i drze cenu

Do.kad blef prodje vidimo posebno kod polovnih stanova preko oglasa kojr kongrolisu investitori novih stanova

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U mojoj zgradi investitor ja na firmu ostavio 5 stanova. Mnogi prodaju i kasnije, cekaju rast cena. Ne znam da li sam ovde pisao, drugar i njegova devojka uzeli stan u rumenackoj kod onog makedonca sto pravi burek. Stan 56 kvadrata, a terasa velika i ide celom duzinom stana. Placen u oktorbu 73k evra. Jos se sredjuje, jer se bukvalno sve radi.

Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Ma jeste cekaju povecanje cena sami ga prave....
Galens na keju poluprazan zvaicno 1700+ pdv
A daju ga daleko ispod te cene za one koji nece procati o toj ceni. Sns ovcima i poslusnicima.
Radimo tamo neke stanove koji su oalceni daleko manje.

Sa druge strane zgrade koje radimo smo prilagodjavali kupcima stanova tip.i raspored stanova.

Sad toga nema nema kypaca koji odredjuju raspired jer ih i nema...
Cekaju se padobranci da im se zvekne po naduvanoj ceni povratnicima i onima koji dolaze u grad i gutaju te price

Agencije isto daju svoje cene koje su 20.30.000 eura vece nece da rade za 2 3 % vise...

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Koleginica je uzela na keju kod galensa za 1400e cini mi se (80 i nesto kvadrata) pre 2 godine. Svuda su poluprazne zgrade. Kod mene je od 55 stanova useljeno 30. Bivsi komsa je uvaljao svoj za 1600e pre par meseci (sa dve spavace sobe). Kakvo ce stanje biti u narednom periodu, ne znam, nas ce svakako cekati kupovina veceg. Ne zna svako ni da izboksuje nizu cenu, niti da nadje bas nesto sto mu treba bez posrednika.

digital
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2020, 13:16

Post od digital »

Da li mozda neko zna odogovor na moj "problem", a to je da li stan koji imam i koji nije legalizovan moze da se proda? Prijatelj hoce da kupi.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Moja zgrada jos nema upotrebnu dozvolu, i za takve stanove banka nece odobriti kredit kupcu. Znaci moze samo da isplati u celosti (osim ako ne napravite neku drugu kombinaciju).

Korisnikov avatar
Joker
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
Kontakt:

Post od Joker »

Da li će notar overiti kupoprodajni ugovor za nekretninu koja nije legalizovana?
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Sta se sve prodaje, notari se i ne udubljuju toliko. Ono sta pise u ugovoru, uglavnom je to to. Mislim da oni nisu neka prepreka, no treba proveriti.

Korisnikov avatar
Joker
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
Kontakt:

Post od Joker »

Da, najbolje proveriti.
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

A kako je neko već došao u posed nelegalizovane nekretnine?
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Kondo
Banned
Reactions:
Pridružio se: 02 Mar 2022, 17:29

Post od Kondo »

A kako cete to da proverite? Kod notara? Dobar dan, kupujem nelegalizovanu nekretnu, da li cete da mi overite ugovor?
Odgovori