Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Registracija vozila

Post od OMP »

obd po difoltu ide za novja vozila i preko njega moraju da citaju samo bas u nekim slucajevima kad iz nekog razloga ne mogu onda ide klasika, to je po zakonu kako su mi rekli, e sad mnogi nemaju jos uvek mogucnost obd citanja jer im to jos nije obaveza pa mere klasicno preko sonde, bas sam pricao sa ljudima iz amss
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Registracija vozila

Post od Saša »

Preko OBD-a gledaju temperaturu motora. Gasovi se valjda mogu izmeriti samo sondom u izduvu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Extender
Reactions:
Pridružio se: 19 Dec 2020, 01:41

Post od Extender »

Bas da vidim kako ce da mi citaju preko obd kad je izmesten. A kabal da im dajem necu sigurno.

Sent from my M2103K19G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Proglasiće te neispravnim. Imaju kod za tu neispravnost.
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Ne možeš se sa rogatim bosti definitivno :-(

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Za sada moze, ja sam bio zaboravio kablic i proslo je bez, al to je sada tako vrv jer jos uvek svi ne citaju, ali nema sta, ako bude obavezno da se konektuju, gde ne mogu neispravan je i kraj
Extender
Reactions:
Pridružio se: 19 Dec 2020, 01:41

Post od Extender »

Nisam ja duzan da imam kabal kod sebe pa da sam neispravan. Ja sam vozac, ne radim dijagnostiku. Indijanci.

Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ali su vršio prepravku vozila. Ne mogu da se povežu, priključak nije fabrički. Samo ponesite OBD, manje nerviranja kome su dole sekli. Kome nisu već je sa neke druge strane to rađeno može da se pravi lud.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

BigMazzy napisao: 27 Mar 2022, 11:11 Прва регистрација, чим се ауто региструје, истера из салона, тј купи је без техничког прегледа као и прва следећа
Kakva je procedura oko zakazivanja produženja registracije, tj. da li treba uopšte, jer i meni sada ide "prva sledeća" od kupovine novog auta.
Da li uopšte nešto gledaju auto/slikaju/proveravaju?
Od kije imam overen papir za koji su mi rekli da pokažem kada dođe vreme za produženje registracije.

Koliko su merodavni ovi online "kalkulatori registracije"? Odradio sam par (mada mislim da svi sajtovi koriste isti algoritam), i ispadne oko 25 soma. Vodio sam računa da mi sada prem. stepen ide sa 4. na 3. Okrenem onda call centar Henex tehn. pregleda, jer imam neki vaučer od 2000 din, jer sam kupio gume u Beogumi, ribi sve isto telefonski prenesem podatke, ona "27 hiljada i nešto..." :)
Odem ponovo na kalkulator i ta cifra se poklapa kao da je unela 4. prem. stepen...
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ti tu treba da uneses koji si premijski stepen na trenutnoj polisi (4. u tvom slucaju) a ne koji ces da budes na novoj. Ako si stiklirao da nisi imao izazvane stete onda ti oni obracunaju za jedan nizi.

Probaj da stavis da prvi put registrujes auto i isto 4. (bez da ti trebaju nove saobracajna i tablice) i videces da ce jos veca cifra da izadje :)
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Da, u pravu si. Sad sam probao, i uklapaju se cifre. Polisa kod kupovine auta je bila 19300, a sada kada unesem 4. stepen i bez štete, ispadne oko 18200, što mu dođe tih 5% manje.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Extender napisao: 26 Mar 2022, 15:18 Nisam ja duzan da imam kabal kod sebe pa da sam neispravan. Ja sam vozac, ne radim dijagnostiku. Indijanci.

Naravno da jesi kao vlasnik duzan.

Ako je propisano da kao deo tehnickog bude citanje obd-a, ako ne moze da se ocita, nisi ispravan.

To bi bilo kao kada bi stavio dodatnu bravu na haubu, i kad ne mogu da otvore rekao da ne znas gde je kljuc jer ti samo vozis.

Prosto, vratice te ako ne bude ostalo kao sada
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Dare4x4 napisao: 23 Mar 2022, 19:24 Naglašava se kao bitan detalj da ti uređaji (kako ih policija naziva) ne smeju da zaklanjaju registarske tablice.
Je l' i ovo slobodna procena ili... ? Jedan od pravilnika starog ZOBS-a je definisao šta je zaklanjanje. Tipa — po 30° u odnosu na površinu tablice, dajem primer, ne sećam se tačne definicije i brojki.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Tim rečima piše, ne sme da zaklanja.
Ima i sad definisano gde treba da bude tablica ali i to je definisano loše. Pisali su da npr smećarski kamioni i kombajni imaju mesto za tablicu na većoj visini nego što je dozvoljeno.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

noodles napisao: 27 Mar 2022, 13:04
BigMazzy napisao: 27 Mar 2022, 11:11 Прва регистрација, чим се ауто региструје, истера из салона, тј купи је без техничког прегледа као и прва следећа
Kakva je procedura oko zakazivanja produženja registracije, tj. da li treba uopšte, jer i meni sada ide "prva sledeća" od kupovine novog auta.
Da li uopšte nešto gledaju auto/slikaju/proveravaju?
Od kije imam overen papir za koji su mi rekli da pokažem kada dođe vreme za produženje registracije.

Koliko su merodavni ovi online "kalkulatori registracije"? Odradio sam par (mada mislim da svi sajtovi koriste isti algoritam), i ispadne oko 25 soma. Vodio sam računa da mi sada prem. stepen ide sa 4. na 3. Okrenem onda call centar Henex tehn. pregleda, jer imam neki vaučer od 2000 din, jer sam kupio gume u Beogumi, ribi sve isto telefonski prenesem podatke, ona "27 hiljada i nešto..." :)
Odem ponovo na kalkulator i ta cifra se poklapa kao da je unela 4. prem. stepen...
Meni je prosle godine bila ta ''prva sledeca'' registracija. Registrovao sam ga tako sto sam otisao samo sa papirima do teh. pregleda, posto je auto u isto vreme bio i na malom servisu. E sad i servis i teh. pregled su kao u sklopu AK Kompresor. Ne verujem da oni vode neku evidenciju, verovatno bi isto tako bilo i da odes negde nezavisno.
Odgovori