Registracija vozila
Re: Registracija vozila
Da li i dalje zahtevaju da rade zadnje prskalice na tehničkim pregledima? Izgleda da se crevo koje sprovodi tečnost do prskalice otkačilo i svu vodu pušta u sam gepek. Ima tutorijala na internetu kako to popraviti, ali je prilično pipav posao.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
ne gledaju ni brisac ne priskalice pozadi, ali nije cudno da neko trazi idalje iako je zakonski ukinuto, svakako ce probati da li radi ali nece zameriti ako ne radi, bas sam skoro pricao sa likom na teh. pregledu kad sam terao jedan auto. A moj auto kad sam registrovao u avgustu prosle god. bas dan dva pre toga stigao dopis teh. pregldima da za to ne zezaju, vlasnik teh. mi licno rekao i pustio jednog scenika ispred mene kome nije radilo.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ja odradio tehnicki u DSF u Kragujevcu, 3070din. U BGu i KVu je uglavnom svuda 6000 a ovamo mi taman bilo usput. Bas detaljno sve proveravaju, sad koliko su strogi ne znam, meni je svakako sve ispravno.
I da, moze da se registruje auto i van mesta prebivalista
I da, moze da se registruje auto i van mesta prebivalista

Svakako je korisna stvar zadnja prskalica, ja ih lično često koristim i baš sam gledao da ne zapeknu zbog tehničkih pregleda. Ima tutorijala na internetu, najveća prepreka mi je što treba da se skine/razlepi gumeni keder gepeka. Ne znam da li bih uspeo da to zalepim nazad ili bih morao skroz novi keder da stavljam.
tacnije produzi registracija, posto je registrovati auto obicno pojam za prvu registraciju u smislu novih tablica i saobracajne a to ne moze van mesta prebivalista
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Jeste, jedino što ja na Astri nikako nisam uspeo prskalicu da usmerim na zadnje staklo (koje je i zakrivljeno). Pokušam iglicom, i ili prska u daljinu, ili prska pre stakla, pa na staklo one samo onaj deo tečnosti koji se tako odbije.A170T napisao:Svakako je korisna stvar zadnja prskalica (...)

Pojma nemam da li bi to nekako mogli ipak da se bolje našteluje, bilo je OK ranije, i od nekog momenta samo krenulo ovako. Da li ima neki bolji metod...
Sad, ovo doduše nema veze s tehničkim, prskalica radi. Samo ne prska gde treba...

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Hoces, hoces - ko bela lalaExtender napisao: 26 Mar 2022, 11:39 Bas da vidim kako ce da mi citaju preko obd kad je izmesten. A kabal da im dajem necu sigurno.
Sent from my M2103K19G using Tapatalk

Inace ce da te vrate nazad lagano.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Mozes jednostavno da kazes nemam pojma gde je obd tako sam kupio auto, realno zasto bi vlasnik vozila mora uopste da zna sta je obd i gde se nalazi, to sto smo mi zaludjeni za kola pa stalno nesto cackamo i interesujemo se ne znaci i da je ostatak vozaca takav, no nebitno, uvek postoji sansa da ti kazu bas nas briga i da te vrate, mada ne verujem da ce te vratiti vec ce ocitati preko sonde jer vec postoji takva mogucnost, bar tako su mi rekli na jednom teh. kad smo pricali na tu temu.
Sto se tice prskalice na astri mozda je prljavstina ucinila svoje pa ne moze da mrda prskalica u svim smerovima, ako ne moze nikako da se usteluje kupis drugu prskalicu, ne znam kako je na astri g, trebalo bi zasebno da stoji prskalica, kod H je u okviru 3. stop svetla ali svakako moze da se zameni samo prskalica kako god da je resena.
Jeste korisna stvar je je dosta koristim zimi, mada samo prskalica ako brisac ne radi nema nikakvu funkciju, mora sve da radi.
Na sluzbenom autu nije htela prskalica da radi tj jedva je bacala a posto je karavan bas je znacila da radi, kad sam uspeo da je koliko toliko odglavim i proradi skontam da brisac ne brise dobro tj da ruka brisaca nema dovoljan pritisak na staklo da lepo obrise nego onako ovlas brise fakticki samo brlja i digo sam ruke, ovi nisu hteli da kupuju drugu ruku brisaca mene bilo bas briga da ulazem u tudje, evo sad ga voze bez brisaca
Sto se tice prskalice na astri mozda je prljavstina ucinila svoje pa ne moze da mrda prskalica u svim smerovima, ako ne moze nikako da se usteluje kupis drugu prskalicu, ne znam kako je na astri g, trebalo bi zasebno da stoji prskalica, kod H je u okviru 3. stop svetla ali svakako moze da se zameni samo prskalica kako god da je resena.
Jeste korisna stvar je je dosta koristim zimi, mada samo prskalica ako brisac ne radi nema nikakvu funkciju, mora sve da radi.
Na sluzbenom autu nije htela prskalica da radi tj jedva je bacala a posto je karavan bas je znacila da radi, kad sam uspeo da je koliko toliko odglavim i proradi skontam da brisac ne brise dobro tj da ruka brisaca nema dovoljan pritisak na staklo da lepo obrise nego onako ovlas brise fakticki samo brlja i digo sam ruke, ovi nisu hteli da kupuju drugu ruku brisaca mene bilo bas briga da ulazem u tudje, evo sad ga voze bez brisaca

Pricali smo vec da nije problem da ti ne znas gde ti je obd, ali ako oni znaju gde fabricki treba da bude, a tebi je izmesten ili promenjen dzek, onda imaju osnova da te obore, ako je predvidjeno ocitavanje paramerara.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Hvala!OMP napisao: 06 Apr 2022, 07:48 Sto se tice prskalice na astri mozda je prljavstina ucinila svoje pa ne moze da mrda prskalica u svim smerovima, ako ne moze nikako da se usteluje kupis drugu prskalicu, ne znam kako je na astri g, trebalo bi zasebno da stoji prskalica, kod H je u okviru 3. stop svetla ali svakako moze da se zameni samo prskalica kako god da je resena.
jasno, imaju prava da te vrate, ali kao sto rekoh vrv nece vec ce ocitati preko sonde jer im zakonski jos uvek nije obaveza da moraju da imaju obd aparaturu i da je koriste, bar su mi tako rekli. E sad to sve zavisi od teh. do teh. kako se namesti kao i za druge stvari.lami napisao: 06 Apr 2022, 09:01 Pricali smo vec da nije problem da ti ne znas gde ti je obd, ali ako oni znaju gde fabricki treba da bude, a tebi je izmesten ili promenjen dzek, onda imaju osnova da te obore, ako je predvidjeno ocitavanje paramerara.
Sad su opet dobili neki dopis po kome je za broj motora bitna samo kodna oznaka, a ne ceo broj. Međutim, naravno, opet je sve to nedorečeno i zbunjujuće za njih jer nemaju sva vozila takav broj sa kodnom oznakom, a mnoga imaju pus.
Takođe, izgleda da će biti opet moguća registracija poljoprivrednih mašina bez porekla, na izjavu dva svedoka.
Takođe, izgleda da će biti opet moguća registracija poljoprivrednih mašina bez porekla, na izjavu dva svedoka.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ma obd je cesto na svom mestu ali ti treba adapterOMP napisao: 06 Apr 2022, 07:48 Mozes jednostavno da kazes nemam pojma gde je obd tako sam kupio auto, realno zasto bi vlasnik vozila mora uopste da zna sta je obd i gde se nalazi, to sto smo mi zaludjeni za kola pa stalno nesto cackamo i interesujemo se ne znaci i da je ostatak vozaca takav, no nebitno, uvek postoji sansa da ti kazu bas nas briga i da te vrate, mada ne verujem da ce te vratiti vec ce ocitati preko sonde jer vec postoji takva mogucnost, bar tako su mi rekli na jednom teh. kad smo pricali na tu temu.
Na sluzbenom autu nije htela prskalica da radi tj jedva je bacala a posto je karavan bas je znacila da radi, kad sam uspeo da je koliko toliko odglavim i proradi skontam da brisac ne brise dobro tj da ruka brisaca nema dovoljan pritisak na staklo da lepo obrise nego onako ovlas brise fakticki samo brlja i digo sam ruke, ovi nisu hteli da kupuju drugu ruku brisaca mene bilo bas briga da ulazem u tudje, evo sad ga voze bez brisaca![]()
Ma broj motora treba vise da se ukine ne znam sta ga tupe kad je odavno dokazano da nema svrhu i da se lako rade malverzacije, pa cemu onda taj broj.
Mislim da u pus-u stoji i kodna oznaka ispred broja a mislim da je kod svih brojeva motora to i praksa
Mislim da u pus-u stoji i kodna oznaka ispred broja a mislim da je kod svih brojeva motora to i praksa
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako je necitljiv broj mora prvo na vestacenje pa ukucavanje a mozda ima jos nesto, ne secam se. Mene je to planinarenje izaslo preko 50 za nista. Eto zato traze broj motora.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money