Vazduhoplovi
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Re: Vazduhoplovi
Odakle je doletio ako su pod sankcijama?
-
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 19:25
- Garaža: Škoda Fabia
Nije ruska, to je kineska, mozda si pomesao na nakdasnju crvenu SSSR

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Pogledaću kasnije da li je kamera (u kolima) uhvatila avion u preletu. Odnosno da li je presnimljen snimak.
Trobojka, kinezi to nemaju koliko znam.
TapaT
-
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 19:25
- Garaža: Škoda Fabia
Ovde kao da je doslo do nekog problema sa motorom, rekao bih desnim, nisam strucan al ovako izgleda tako.Гага napisao: 08 Apr 2022, 19:12 Вероватно је покушао да окрене авион под ручном![]()
ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕНУТАК КАДА СЕ ПРЕПОЛОВИО АВИОН: Боинг склизнуо са писте током принудног слетања, отпао му реп! (ФОТО/ВИДЕО)
Танјуг, 08. 04. 2022. у 08:53
МЕЂУНАРОДНИ аеродром у Костарики "Хуан Сантамарија" поново је отворен за саобраћај након што је теретни авион Боинг 757-200 компаније ДХЛ приликом принудног слетања склизнуо са писте, због чега му је отпао реп, саопштиле су локалне ваздухопловне власти.
https://www.novosti.rs/c/planeta/svet/1 ... ovio-avion
![]()
- Eskimko
- Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
- Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Video sam i ja 2 velika aviona oko 5, 5i20 iznad Pančeva odose u pravcu Batajnice. Transponderi iskljuceni, to su bili ti kineski sigurno. Mozda stigla ona roba sto su kupili nasi prosle god
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ovaj ruski je doleteo preko Čukarice
Imam ga na snimku kamere, ali se ne vide detalji na njemu. Ipak mi oko ima više MPix
TapaT
Imam ga na snimku kamere, ali se ne vide detalji na njemu. Ipak mi oko ima više MPix

TapaT
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
5x Y-20, kinezi. Najverovatnije isporuka kupljenog PVO
facebook image uploader
+20142
Znaci za sada 6 aviona je sletelo

+20142
Znaci za sada 6 aviona je sletelo
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ali se ne oglasavaju tabloidi jos uvek. Neko izgleda rekao da se cuti.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Znaci definitivno uzimamo i Rafale. Cim su od Kineza uzeli PVO, mora malo i sa zapada.
Od kineza je kupljen pvo jos pre 2-3 godine, nego ne znam sto je toliko trebalo da se isporuci.
Sta je cudno, da na mycity military brisu ove slike kineskih aviona. Mislim, tesko da strane sluzbe ne znaju sta je isporuceno. Ne znam koja je svrha.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Sta je cudno, da na mycity military brisu ove slike kineskih aviona. Mislim, tesko da strane sluzbe ne znaju sta je isporuceno. Ne znam koja je svrha.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Kao sto sam vec negde napisao, Steva je dobar paličar, ali je bezao sa nastave, i teorija mu nije jaca strana.
Ovo sto objasnjava za TCAS, da bi piloti u nasem avionu “videli” da je neko ispod njih i da bi sistem to prijavio, moguce je samo ako OBA aviona imaju ukljucen transponder. Vojni avion ga sigurno nije ukljucio, pogotovo u ovakvoj misiji.
Izraelci su u Sestodnevnom ratu u prvom naletu, usli ispod civilnog aviona u Egipat. Od tada, do dana danasnjeg, u Izrael se ne moze uci ako se prvo ne kontaktira “Tel Aviv Defense” koja pilotima moze (i ne mora) da nalozi promenu kursa u levo ili desno cime bi se otkrio eventualni uljez ispod aviona. U poslednje vreme nismo dobijali takve zahteve.
Vecinu stvari koje Steva kaze je u pravu. U jednoj ili dve emisije govori o skolovanju pilota. Steta sto sem njega nema jos glasova na tu temu.
Evo, u Turskoj svaki dan neki muabet kako je neko mogao da opepeli livadu. To se strogo cuva da ne ode u medije.
Ovo sto objasnjava za TCAS, da bi piloti u nasem avionu “videli” da je neko ispod njih i da bi sistem to prijavio, moguce je samo ako OBA aviona imaju ukljucen transponder. Vojni avion ga sigurno nije ukljucio, pogotovo u ovakvoj misiji.
Izraelci su u Sestodnevnom ratu u prvom naletu, usli ispod civilnog aviona u Egipat. Od tada, do dana danasnjeg, u Izrael se ne moze uci ako se prvo ne kontaktira “Tel Aviv Defense” koja pilotima moze (i ne mora) da nalozi promenu kursa u levo ili desno cime bi se otkrio eventualni uljez ispod aviona. U poslednje vreme nismo dobijali takve zahteve.
Vecinu stvari koje Steva kaze je u pravu. U jednoj ili dve emisije govori o skolovanju pilota. Steta sto sem njega nema jos glasova na tu temu.
Evo, u Turskoj svaki dan neki muabet kako je neko mogao da opepeli livadu. To se strogo cuva da ne ode u medije.
https://safetyfirst.airbus.com/are-you-properly-seated/
(fig.2)
Cut-off angle
Mislim da ne mora čovek biti ni mnogo teoretski potkovan da ukapira da pilot veći deo vidokruga oko aviona zapravo nema. Ne da avion može da se sakrije, već celo vazduhoplovstvo neke manje države.
(fig.2)
Cut-off angle
Mislim da ne mora čovek biti ni mnogo teoretski potkovan da ukapira da pilot veći deo vidokruga oko aviona zapravo nema. Ne da avion može da se sakrije, već celo vazduhoplovstvo neke manje države.
Ova slika se odnosi na uglove vidljivosti tokom sletanja, a narocito je bitno za sletanje u uslovima smanjene vidljivosti (CAT 3). Malo podizanje sedista bitno povecava ugao vidljivosti ispod aviona.
Normalno, i dalje se ne vidi dobar deo ispod aviona. U toku leta, moze da se ustane i pogleda preko nosa, ili oko aviona, ali tesko da moze da se vidi i motor, a kamo li blize trupu.
Steva prilicno ostar (mada je mnogo preskocio) o skolovanju:
Normalno, i dalje se ne vidi dobar deo ispod aviona. U toku leta, moze da se ustane i pogleda preko nosa, ili oko aviona, ali tesko da moze da se vidi i motor, a kamo li blize trupu.
Steva prilicno ostar (mada je mnogo preskocio) o skolovanju: