Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Zanimljivi oglasi

Post od DukeNS »

Markoni napisao: 24 Mar 2022, 11:53

I neko pomenu modelnu godinu, koja obično kreće već od juna za sledeću. Totalno nerelevantan podatak osim za proizvođača.

Sa ovim se ne bih u potpunosti složio. Kako sam u zadnje vreme dosta pratio nova kola, primetio sam da dosta proizvođača krene sa prodajom naredne modelne godine tek pred kraj kalendarske, a i dalje imaju u ponudi "ovogodišnji" model i to može biti značajan podatak za kupca u smislu opreme i opcija koje su (bile) dostupne. Moj auto je, na primer, proizveden (proizveden, ne kupljen) u decembru, a već mesec dana pre toga su kupci na pojedinim tržištima preuzimali (preuzimali, ne poručivali) automobile iz naredne modelne godine.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kod Škode nova modelna godina kreće u julu.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mislim da je i kod Forda tako. Secam se kad sam radio u fabrici vec su pokretnu traku za delove u junu julu krenuli da prebacuju za sledecu modelnu godinu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Markoni napisao: 25 Mar 2022, 08:17 Dakle tebi bi bilo apsolutno svejedno kada kupuješ auto da li je stajao godinu-dve ili je proizveden pre mesec dana?

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Pa svakako nije proizveden u svim delovima uniutar mesec dana, obično traje proizvodnja jednog auta 6-8 meseci od prvog šrafa i rude gvoždja/otpreska (aluminijuma, barka, plastike...) pa do poslednjeg softvera.

Kada radiš nešto na autu nailaziš na delovima na prilično različite vremenske oznake koji su utisnuti na njima.

I da, apsolutno mi je svejedno koliko su delovi stajali pre proizvodnje i pre početka upotrebe auta,
To što ti pretpostavljaš godinu dve je retka situacija stajanja u prodajnom salonu ili gde već kod nekog trgovca. Moguće je što znam iz primera ali mislim da je to pre izuzetak koji potvrdjuje pravilo (da auto ne stoji dugo po salonima).
Skupa je to roba da bi se taj kapital toliko dugo držao zarobljen.

Pre bih rekao da 3-6 meseci stajanja auta kod trgovca i onda ide na neku akciju, popust ili se nakon 6meseci+ jedan dan registruje kao polovan i onda ide drugačijim kanalima prodaje.
Nemačka je bar ranije bila puna oglasa sa polovnim autima 6meseci sa ispod 10-20km na satu, znači nekorišćeni.

Za poslednja 2 auta u posedu, Volvo je proizveden juna meseca, a prodat (prva registracija) već početkom jula, takoreći friška prodaja preko Diplomat Sales odeljenja.
Pežo je proizveden u Oktobru a prodat je (prva registracija) u Aprilu naredne godine.
Fabrička akcija tog modela (verzije, Sondermodell tzv.) je bila od novembra do božića/kraja Decembra po ceni sa popustom.
Dakle nekih 6celih meseci stajao je neprodat.

Eto 2 različita primera.

Treći auto koji sam ranije imao bio je prvi put registrovan nekih godinu i 8 meseci nakon proizvodnje, pradat na salonu automobila u Beogradu (dobio original račun i papire pa znam). Neprodat stajao u salonu tj magacinu auto kuće duže od održana 2 salona automobila.

Ni sa jednim od tih auta nisam imao nijedan problem koji bi bio povezan sa datumima proizvodnje ili datumima registracije. Meni je biklo svejedno to sa datumima.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Imajte u vidu da se ponekad “sređuju papiri” pred isporuku konkretnog dela serije. Ni jedan podatak nije nebitan, ali takođe ni jedan nije 100% zasigurno sasvim tačan.
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Poenta svega je da treba da se napiše kako i jeste. Ako neko već iskoristi polje gde piše godina proizvodnje da napiše godinu prve registracije, treba napisati u tekstu oglasa podatak koji fali. Ili makar po pozivu odmah reći.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Day Walker napisao: 25 Mar 2022, 17:08 Kod Škode nova modelna godina kreće u julu.
I kod BMW-a tako nesto.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Maksimus
Reactions:
Pridružio se: 05 Maj 2018, 00:17

Post od Maksimus »

Kod skode je 2017te modelna godina za 2018tu krenula negde u maju :kezo:
Znam jer mi je auto napravljen bukvalno odmah po prelazu na my2018(drugaciji infotainment itd). To je bio "bitan" upgrade i najavljivali su ga par meseci unapred kao novine za my2018. Cini mi se da je u pitanju bila 21-22 nedelja,ne secam se tacno.
Auto je negde polovinom juna bio na NBG.

E sad vidjao sam ja i automobile sa starim infotainmentom na plavu autocacka i oko nove godine 2018te(sto znaci da su stajala preko 6 meseci) i jbg meni je draze sto je moj bio kod mene negde 2 nedelje posle proizvodnje nego da je stajao 6 meseci na placu,iskreno. A kamo li vise godina.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jedno je proizvodna promena a drugo modena godina. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... -exclusive

Ne znam da li možda treba u bisere.

TapaT

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Vrhunski primerak. Vanvremenski auto. E sad cena, jbg.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

jeste dobar mada ne znam ko su kupci ovakvih vozila nevezano za cenu, 95% onih kojma treba ovakav auto ce pre da kupi audi ili merc za vrv i manje para sto i govori koliko ovakvih fetona ima uopste ne samo u srbiji nego i sire a i kad poredimo dizajn A8 ili S klase tog godista neuporedivo izgledaju modernije i atraktivnije.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Kako se kaže u videu, 1 od 99 primeraka što može da znači i dobru tražnju u odredjenim krugovima kupaca pa time i visoku cenu. U to tržište se ni najmanje ne razumem, govorim uopšteno. Meni lično, potpuno promašen model, ne zato što se VW pojavio tamo gde ga niko ne očekuje, već što ni s od stila nema u svojoj pojavi. Bukvalo naduveni Pasat.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Koliko je taj mogao ganc nov da košta kad ovaj tog s preko 100.000km toliko ceni?

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

A nov je kostao otprilike 30% vise, pusta zelja prodavca. Za te pare bi se mogao iskopati dobar polovnjak u visokoj klasi, mladji i sa boljom opremom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori