Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Vazduhoplovi

Post od NexT »

Juce ujutru sleteo Olympic Air iz Atine, avion Bombardier Dash 8 Q400.
Da li je tehnicki kvar ili je zaledilo nesto, uglavnom, 45 minuta nisu mogli da otvore vrata kargo odeljka, tako da su ljudi ostali bez stvari.

Navodno je avion tako otisao nazad za Atinu, po sledecu turu, tamo su sredili problem, a stvari su stigle uvece :kezo:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

jbg dogadja se...

nezgodno je kad ostanes bez stvari, kad sam se letos vratio sa kube, nisu stigli da prebace torbe u parizu i dosao sam u bg sa rancem, srecom imao sam sve u njemu sto mi je trebalo. a torbe su stigle sutrasnjim letom, pohvalno, mada kazu da nije uvek tako...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

O da xD
Zena koja je juce ostala bez stvari je isto tako naje*ala kad je isla za USA. U Parizu nisu prebacili kofere u pravi avion, vec su ih poslali za Singapur. Dobila je kofer 4 dana kasnije. Peti dan se vracala za Grcku :kezo:
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

To sa stvarima nije nista cudno, i dogadja se u citavom svetu (da neko ne pomisli da je to samo u JAT-u :kezo: )

Narocito je velika mogucnost zajeba kad su letovi u prilicno tesnom rasporedu...

Ja kad se setim kad sam se vracao iz USA pa presedanje u Frankfurtu, trcao sam sa jednog gejta na drugi koji je Bogu iza nogu...
Kad sam dosao do aviona, i kad sam video kako ubacuju kofere i torbe u avion, pa krompir lepse pakuju od onoga. :uf:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

ma jatu pohvala sto su nas uopste sacekali, klackali smo se 10 sati iz havane celu noc, ma crkli bi da smo morali ostati jos dan tamo, a to je bio poslednji let pariz-bg tog dana...
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Kada se cekirate na letu iz tacke A u tacku B, sa presedanjem u tacki C - ako vidite da ste u tranzitu krace od dva sata, u rucni prtljag koji unosite u avion, spakujte stvari za licnu higijenu i rezervnu garderobu za bar jedan dan na destinaciji.

Na taj nacin necete imati glavobolju sta ako prtljag ne stigne.

Na mnogim aerodromima, a pogotovo u Italiji i Francuskoj, velika je mogucnost da vam prtljag zakasni ako je vreme izmedju dva leta kratko.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Lep ti avatar. :D
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Meni je na JAT-ovom (direktnom) letu London (LHR) - Beograd, prtljag kasnio par sati, posle vidim po nalepnici da je bio u Parizu (CDG). Da se to desilo u obrnutom smeru, ne bi bilo zgodno. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

zuzazu napisao:Kada se cekirate na letu iz tacke A u tacku B, sa presedanjem u tacki C - ako vidite da ste u tranzitu krace od dva sata, u rucni prtljag koji unosite u avion, spakujte stvari za licnu higijenu i rezervnu garderobu za bar jedan dan na destinaciji.

Na taj nacin necete imati glavobolju sta ako prtljag ne stigne.

Na mnogim aerodromima, a pogotovo u Italiji i Francuskoj, velika je mogucnost da vam prtljag zakasni ako je vreme izmedju dva leta kratko.
bas to...
mi smo imali tacno 2 sata, ali je sam polazak vec kasnio oko sat vremena tako da je stvar u startu krenula lose, posle se sve redom samo nadovezalo. nije pomoglo ni sto je de gol ogroman aerodrom i sto busu koji vozi u krug treba 40-45 minuta da ga obrne, pa ako si srece da si na suprotnom delu aerodroma eto onda glavobolje...

ali pouka je izvucena, i sad se stvari pakuju kako si i sam napisao...
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

trojanac napisao:Lep ti avatar. :D
:ovacije: :ovacije: :ovacije:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

E da je samo do avatara :kezo:
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Evo obecanih fotki fingera u Beogradu.

Zabetonrana noga, znaci finger nigde ne mrda

Lideri u regionu koji iz godine u godinu usluzuju sve vise putnika :kuku:

Vec sam postovao slike Bukuresta, a ako budem imao prilike slikacu Skoplje i Pristinu.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Znaci onda pilot treba dobro da izsoferira, jer ima tek malo podesavanja na samoj rampi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Na danasnji dan, broj operativnih aviona CITAVIH DEVET! 7 kom 737 i 2 kom ATR.

Pomenuti ANH koji je sada na klocnama, kakav je bio kada je dosao i gde smo ga dotukli (Afrika)

Gde su novci od iznajmljivanja aviona :zbunjen:

@Geza, u santimetar... Na stranu to sto je i sistem za parkiranje toliko primitivan da ga (izuzev u beg) dugo nisam nigde video...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

We were flying at 22,000 feet above the clouds, I don't think we were lost exactly but both pilots were consulting their maps. It was a French Air Force Boeing C-135CF Stratotanker over France.
Slika
Slika
Odgovori