E, to.stefankmn napisao:Bas tako, nije to kao iz Takovske u Jaše Prodanovića
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Pokušavao sam da se setim gde je ta dupla uslovna, ali nikako, a prošao sam sto puta

--
U Mis Irbijeve, 20ica ima stajalište relativno blizu semafora, na kojem skreće levo. Traka za skretanje levo je vazda krcata i nema šanse da se prestroji. Zato prolazi na zeleno za pravo (za levo je i dalje crveno) i skreće levo. Da to ne radi, zablokirao bi traku za pravo, a onda bi čekao da ih propusti neko od ovih koji skreću, a koji su već besni, posebno u špicu.
Ima sličnih primera loše pozicioniranih stajališta. Npr. 17ica iz AF Borbe u Z.Đinđića, kada zglobom mora da preseče skroz levo iz stajališta, ali tu bar ne prolaze pravo, ili ja ne videh.
Ovi kod Galerije nisu prinuđeni da prave prekršaj, niti smetaju nekome (osim onima koji bi da skrenu ka TC) već su samo navikli tako.
Inače, cela ta raskrsnica je zanimljiva, pogotovo sa druge strane, kada se izlazi iz Galerije pa uključuje levo (ovde odakle je Stefan skretao). Ljudi ne znaju da prate trake, pa krenu svi u jednu, ili uđu u ovu za ponovno skretanje ka TC, pa panično seku u desno.
TapaT