Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Zar nije zatvor maksimalna kazna?
Sent from my 2112123AG using Tapatalk
Sent from my 2112123AG using Tapatalk
Možda bolje neki pravnik da tumači al evo šta kaže zakon.
Član 331
Novčanom kaznom u iznosu od 20.000 do 40.000 dinara ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kazniće se za prekršaj lice
koje postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona:
54) člana 187. st. 2. i 4, kazniće se lice pod dejstvom psihoaktivnih supstanci,
55) člana 187. st. 2. i 4, kazniće se lica u stanju visoke alkoholisanosti,
Član 335
Za povrede odredbi iz sledećih članova ovog zakona izriču se kumulativno i kazneni poeni:
84) člana 187. stav 2. - 8 kaznenih poena vozaču koji je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci
107) člana 187. st. 2. i 4. - 8 kaznenih poena licu u stanju visoke alkoholisanosti.
Član 338
Zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom izriče se kumulativno vozaču za povrede odredbi iz sledećih članova
ovog zakona
54) člana 187. stav 2. - u trajanju od najmanje šest meseci za vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci
55a) člana 187. st. 2. i 4. - u trajanju od najmanje četiri meseca kazniće se lice u stanju visoke alkoholisanosti
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ljudi, budite malo inteligentni, nemojte da se popalite.
Stvar je prosta, za ove prekršaje su ga odrali. Mandatna za brzinu koja je smešna, 0,9 promila i droga. Za to nije zatvor, nisu prekršaji u toj kategoriji.
Ovo za dozvolu se sam diskretno provuklo da ima inostrano, i cenim da jeste tako, on je dobio novčanu kaznu i zabranu godinu dana na teritoriji Srbije, a bodovi se ne spominju jer je strana dozvola.
Da je vozio sa oduzetom našom dozvolo, e tada bi dobio obavezan zatvor, naravno kraće nešto tipa 30 dana.
Stvar je prosta, za ove prekršaje su ga odrali. Mandatna za brzinu koja je smešna, 0,9 promila i droga. Za to nije zatvor, nisu prekršaji u toj kategoriji.
Ovo za dozvolu se sam diskretno provuklo da ima inostrano, i cenim da jeste tako, on je dobio novčanu kaznu i zabranu godinu dana na teritoriji Srbije, a bodovi se ne spominju jer je strana dozvola.
Da je vozio sa oduzetom našom dozvolo, e tada bi dobio obavezan zatvor, naravno kraće nešto tipa 30 dana.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Problem je što naš zakon ne priznaje rekovalescente ovog tipa te jedina šansa ukloniti ovakve iz saobraćaja na neko duže vreme jeste da ubije nekoga, pu pu (a i to ne garantuje ništa)
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Čekajte, a kako naš državljanin može da ima stranu dozvolu? Koji su uslovi za tako nešto?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
U ovom slučaju ne poznaje jer je dozvola strana (ako je tako kao što Grujić kaže). Ali ako prvi put izgubiš dozvolu zbog 18 bodova i dobiješ je opet (legalno), onda tu drugu gubiš već posle 12 bodova. Ispravite me ako grešim.
@Dare4x4 verovatno samo da ima prijavu boravka u stranoj zemlji. Ja imam nemačku, samo je prepisao sa srpske. Ali ti onda srpsku ponište i službenon poštom pošalju za Srbiju.
@Dare4x4 verovatno samo da ima prijavu boravka u stranoj zemlji. Ja imam nemačku, samo je prepisao sa srpske. Ali ti onda srpsku ponište i službenon poštom pošalju za Srbiju.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ukoliko boravi u inostranstvu posle xy vremena mora da menja dozvolu za njihovu jer nasa nije EU dozvola. Ili moze da polaze od 0 i dobije dozvolu. Ukoliko je menjao nasu za stranu nasa se oduzima pri preuzimanju strane. Bilo je pre izuzetaka, sada ne znam da li ima. Meni su oduzeli nasu kada sam menjao. Teoretski salju nazad za Srbiju.Dare4x4 napisao: 29 Apr 2022, 22:32 Čekajte, a kako naš državljanin može da ima stranu dozvolu? Koji su uslovi za tako nešto?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Tu ima samo sistem bodova, ali to ne važi za strane dozvolenuk napisao: 29 Apr 2022, 22:23 Problem je što naš zakon ne priznaje rekovalescente ovog tipa te jedina šansa ukloniti ovakve iz saobraćaja na neko duže vreme jeste da ubije nekoga, pu pu (a i to ne garantuje ništa)
Kad posadite duvan obavezno zapalite kontejnere za rasadu od stiropora, da se ne mučite sa vraćanjem kući.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
558... 
Sent from my LE2120 using Tapatalk

Sent from my LE2120 using Tapatalk
Jok, 539, u daljini desno stari 542, levo MTZ.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Mentalitet Balkana u jednoj fotografiji. 
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Mislis zbog virenja u tudje dvoriste?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Sent from my DN2103 using Tapatalk