Audi A6 C7 restajl 2.0 TDI 190 dsg, 105k km na satu, vlasnik moj drugar.
Prilikom obilazenja samo je nesto grunulo i to je to, slep sluzba. Odvucen u ovlasceni u Grazu, uzeli ga na pregled prvo sto su radili je kontrola pritiska ulja jer kako kazu mehosi iz Porsea i dalje uljna pumpa ume da muci TDI motore. Ustanovili su da je turbo samo crkao i izdali neki predracun od 4k evra. Posto je auto izasao iz garancije za nekih 5k km ocekivao je da ce mu izaci u susret i ucestvovati u troskovima. Skinuli su ga ladno uz komentar da je turbo samo potrosan deo i da mu ne mogu izaci u susret. Auto je odrzavan za vreme garancije u ovlascenom.
Auto ide opet na slep i kod nekog naseg balkanjerosa u servis i ceo ceh bi trebao biti oko 1500 evra ako je samo ovo problem. Auto je trenutno rastavljen sve se ispira zbog opiljaka, a drugar gleda opet mecku da uzme
Ja i nisam iznenadjen ovim kvarom jer saradjujem sa jednim mehanicarom koji ima slep sluzbu na auto putu i navikao sam nekako da vidjam novija auta sa oko 100-150k na satu sa tezim defektima ( uglavnom nemacki brendovi ). Svi smo svedoci loseg kvaliteta danas. Neko ko se kune u nemacku medicinu kao ovaj moj drugar je doziveo tesko otreznjenje, za njega je ovo kraj saradnje sa VW programom dok je ziv
Nadam se da se vraca na Mercedes program, ionako nisam bas bio odusevljen folcikom kad je dovezao
Da se cesto desava ovako nesto, znali bi, valjda... Eto, njemu se zalimilo, jbg. Ako se trosak zavrsi na 1.500€, super. Za pad kvaliteta kola nisam imao prilike da cujem, ali jesam za BMW motore i to od kolege koji se ozbiljan motoras i koji je i sam imao dva BMW-a. Mehanicki kvarovi na pogonskom sklopu, losi materijali, instalacije sa jeftinim ozicenjem i konektorima. Mnogi koji su pokupovali novije GS-ove sada ih prodaju i menjaju za starije koji su nepoderivi. I da razumem za budzet modele, ali neprihvatljivo za motore od 20k evra.
Heineken napisao: 02 Jun 2022, 18:55
Audi A6 C7 restajl 2.0 TDI 190 dsg, 105k km na satu, vlasnik moj drugar.
Prilikom obilazenja samo je nesto grunulo i to je to, slep sluzba. Odvucen u ovlasceni u Grazu, uzeli ga na pregled prvo sto su radili je kontrola pritiska ulja jer kako kazu mehosi iz Porsea i dalje uljna pumpa ume da muci TDI motore. Ustanovili su da je turbo samo crkao i izdali neki predracun od 4k evra. Posto je auto izasao iz garancije za nekih 5k km ocekivao je da ce mu izaci u susret i ucestvovati u troskovima. Skinuli su ga ladno uz komentar da je turbo samo potrosan deo i da mu ne mogu izaci u susret. Auto je odrzavan za vreme garancije u ovlascenom.
Auto ide opet na slep i kod nekog naseg balkanjerosa u servis i ceo ceh bi trebao biti oko 1500 evra ako je samo ovo problem. Auto je trenutno rastavljen sve se ispira zbog opiljaka, a drugar gleda opet mecku da uzme
Nije prijatno ostati nasred puta a novijim autom. Em udara po džepu, ali gore od toga je ružan osećaj u stomaku.
Zato jedan deda 1.9TDI AVG vrti oko 600.000km (ne znam tačno) sa motorom koji nikada nije diran osim izmene ulja i filtera. Zna Subić, menjao i on 1-2put. Jeste spor,ali može stići na kraj sveta u bilo kojem trenutku.
(iii) Под опремом возила у саобраћају на путевима у смислу овог правилника подразумевају се:
1) резервни точак; - ne mora ako imaš set za reparaciju
2) апарат за гашење пожара; - ne moraš osim ako nisi taxi
3) сигурносни троугао;
4) опрема за пружање прве помоћи (комплет прве помоћи);
5) клинасти подметачи; - NE
6) чекић за разбијање стакла; - NE
7) уже или полуга за вучу;
8) зимска опрема;
9) опрема за чишћење точкова пољопривредних возила. - NE