Siri centar grada, a tu ce svako ko poznaje NS prepoznati neki kvart ili ulicu, je zakrcen automobilima vlasnika koji su zapravo dosli ne tu, vec u centar grada, da li zbog posla, kupovine, setnje, pozorista, bioskopa... U sam centar ne ulaze jer je mala sansa da ce naci mesto, jer je crvena zona i, bitno, jer je u nekim ulicama u sirem centru besplatan parking. Tako dolazimo do toga da su dvorisni parkinzi stanara, ako nisu potpomognuti rampom ili dedom sa tandzarom uvek spremnim za svadju, zauzeti automobilima ljudi koji su dosli na posao i ostavili kola ceo dan, a o ulicama da ne pricamo. Ja sam u Kosovskoj i tu je bas izrazena pomenuta stvar. Besplatan parkig, a pesacka zona i centar na par stotina metara. Setimo se kako i zasto je Merkator uveo kontrolu ulaska i izlaska iz garaze, naplatu i sve ostalo - tako sto je ceo NIS i pola Bulevara Oslobodjenja parkirao u garazi Merkatora. Dodju ljudi, mesto iz prve, parkiraju se, suvo, toplo, ne kisnu kola i onda peske na svoj posao. A, onda dodjes kao kupac i kruzis 15 minuta po garazi. Isti problem sada imaju mnogi stanari sireg centra, samo je resenje slozenije od toga kada trzni centar stavi rampu u svojoj garazi. Ako bi buduce garaze imale povoljne cene koriscenja, povlastice za zaposlene u centru itd, stanje bi se moglo popraviti, ubedjen sam.
Sent from my MI 9 using Tapatalk