2018 Hyundai Santa Fe
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: 2018 Hyundai Santa Fe
Potpuno si promašio poentu, ali realno nema svrhe da iznova pišem i objašnjavam.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Moram i ja da se ubacim u temu, radi objektivnosti.
Neko je napisao da se vrata na Tucsonu zatvaraju uz šuplji zvuk. To jednostavno nije istina. Zatvaraju se kao vrata frižidera. Isto i gepek. Samo se čuje "tup" i to je to. Naravno, uvek možeš da zalupiš pa da se čuje svašta ali za tim nema potrebe.
Što se tiče kvaliteta kože, tu stvari stoje drugačije kada ptičamo o Tucsonu. Nadam se da Santa Fe ima bolju. Meni su dva puta po garanciji menjali kožu na sedištu vozača. Pukne od savijanja, a pri tome ja uopšte nisam gabaritnije građe

Kod facelift modela sa kožnim sedištima su ovaj problem vešto zaobišli stavljanjem štofa na ovo mesto. Inače koža sama po sebi ne izgleda loše niti je plastična na dodir, niti se usijala...
Druga stvar koja je takođe pokazala slabost već na tridesetak hiljada km je koža na ručici menjača i ona šema sa brzinama.

Koža se nekako izlizala, a pri tome ja nikada ne držim ruku na menjaču u vožnji, a brzine menjam bukvalno sa dva prsta... I ovo je rešeno u garanciji (inače bi koštala oko 15 000din samo glava ručice menjača). Ova šema sa rasporedom brzina se nekako iznutra odlepila, kao da je ušao mehurić vazduha. Mada to se desilo na početku pandemije, a ja sam možda par puta prebrisao alkoholom taj deo pa sam ga možda i sam oštetio.
Bilo kako bilo, uveliko smo u šestoj godini druženja. Sve te neke sitnice rešene su besplatno i mogu da kažem da auto nema tragove korišćenja do sad, prešao je oko 48000km.
Znam da je ovde tema Santa Fe ali eto hteo sam samo da kažem da Hyundai ipak nije baš toliko loš kakvim ga neki doživljavaju. Što se udobnosti na neravninama tiče - tvrd jeste ali stegnut i šupljih zvukova ili škripanja plastike definitivno nema. Ovaj moj skoro svaki dan pređe 3-4km jako lošeg asfalta i makadama i evo još uvek je stegnut kao prvog dana. Još od prošlog leta je voda odnela dobar deo tampona sa puta, tako da sad ne liči ni na šta, a opština nas je otpisala načisto

Neko je napisao da se vrata na Tucsonu zatvaraju uz šuplji zvuk. To jednostavno nije istina. Zatvaraju se kao vrata frižidera. Isto i gepek. Samo se čuje "tup" i to je to. Naravno, uvek možeš da zalupiš pa da se čuje svašta ali za tim nema potrebe.
Što se tiče kvaliteta kože, tu stvari stoje drugačije kada ptičamo o Tucsonu. Nadam se da Santa Fe ima bolju. Meni su dva puta po garanciji menjali kožu na sedištu vozača. Pukne od savijanja, a pri tome ja uopšte nisam gabaritnije građe

Kod facelift modela sa kožnim sedištima su ovaj problem vešto zaobišli stavljanjem štofa na ovo mesto. Inače koža sama po sebi ne izgleda loše niti je plastična na dodir, niti se usijala...
Druga stvar koja je takođe pokazala slabost već na tridesetak hiljada km je koža na ručici menjača i ona šema sa brzinama.

Koža se nekako izlizala, a pri tome ja nikada ne držim ruku na menjaču u vožnji, a brzine menjam bukvalno sa dva prsta... I ovo je rešeno u garanciji (inače bi koštala oko 15 000din samo glava ručice menjača). Ova šema sa rasporedom brzina se nekako iznutra odlepila, kao da je ušao mehurić vazduha. Mada to se desilo na početku pandemije, a ja sam možda par puta prebrisao alkoholom taj deo pa sam ga možda i sam oštetio.
Bilo kako bilo, uveliko smo u šestoj godini druženja. Sve te neke sitnice rešene su besplatno i mogu da kažem da auto nema tragove korišćenja do sad, prešao je oko 48000km.
Znam da je ovde tema Santa Fe ali eto hteo sam samo da kažem da Hyundai ipak nije baš toliko loš kakvim ga neki doživljavaju. Što se udobnosti na neravninama tiče - tvrd jeste ali stegnut i šupljih zvukova ili škripanja plastike definitivno nema. Ovaj moj skoro svaki dan pređe 3-4km jako lošeg asfalta i makadama i evo još uvek je stegnut kao prvog dana. Još od prošlog leta je voda odnela dobar deo tampona sa puta, tako da sad ne liči ni na šta, a opština nas je otpisala načisto

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Jel ovo na boku sedista koza ili eko koza?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Vidi se platnena baza, dakle skaj.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Sa unutrašnje strane je neka tkanina. Dobio sam objašnjenje da je koža nalepljena preko nečega ali pitanje je ...
Samo na tom mestu je bilo problema, dva puta na istom. Prilikom ulaska i izlaska se tu svaki put presavija, to je neizbežno, i zato pukne.
Samo na tom mestu je bilo problema, dva puta na istom. Prilikom ulaska i izlaska se tu svaki put presavija, to je neizbežno, i zato pukne.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Koza ne moze da pukne, " auto koza" sto kazu prodavci, citaj skaj, puca.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
U specifikaciji opreme piše koža, a šta to znači evo vidite.
Moram samo da kažem da sedište ni u jednom trenutku nije izgledalo pohabano niti ispresavijano i izgužvano, kao što se viđa na slikama koje detaileri kače. Ovu pojavu sam viđao na mnogim Tucsonima na Drive2.
Moram samo da kažem da sedište ni u jednom trenutku nije izgledalo pohabano niti ispresavijano i izgužvano, kao što se viđa na slikama koje detaileri kače. Ovu pojavu sam viđao na mnogim Tucsonima na Drive2.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
U nekom testu, skoro, rekoše da ni Mercedes više ne koristi pravu kožu, zbog životinja, šta li već.
TapaT
TapaT
Mercedes gura eko kožu, tako da se ne može zameriti Hyundai-u u Tucsonu.
SantaFe je dosta ozbiljniji auto u svemu u odnosu na Tucson-a. Tako da veoma vrv tamo ide prava koža
SantaFe je dosta ozbiljniji auto u svemu u odnosu na Tucson-a. Tako da veoma vrv tamo ide prava koža
Iskreno, ja nisam ni planirao da kupim auto sa kožnim sedištima. Međutim, kad sam otišao da poručim, ponudili su mi ovaj, sa dosta boljom opremom, bez čekanja, po istoj ceni. Razmislio sam par dana pošto ni boja nije ta koju sam hteo i na kraju sam ga ipak uzeo. Nisam hteo da čekam 3 meseca da naprave takav kakav sam bio zamislio. Na kraju je ispalo čak i bolje jer ova boja Ruby Wine nije uopšte loša, a prilično je retka.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Rešenje je jedno:
Da skupimo pare, uzmemo rent na par dana, pa da vidimo, svi po malo, da ne pričamo napamet

TapaT
Da skupimo pare, uzmemo rent na par dana, pa da vidimo, svi po malo, da ne pričamo napamet

TapaT
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Gotovo svi proizvođači "mešaju" eko-kožu i kožu, tipa, sedalni deo prava koža, zadnji deo sedišta eko-koža i slično.
To je verovatno oduvek tako... Lancia Kappa Poltrona Frau kožni enterijer star nekih 25 godina, ima delove koji nisu prava koža.
Mercedes je među prvima probao da probije svoju eko-kožu, kojoj je udario i zvučno ime i jak marketing, ali nisam čuo da su skroz izbacili pravu kožu iz svojih vozila...sve je moglo uz finu doplatu.
Zbog svega ovoga, nije lako naći polovan Mercedes sa pravom kožom. (Recimo C i E klasa do 10 godina starosti)
Sent from my LE2120 using Tapatalk
To je verovatno oduvek tako... Lancia Kappa Poltrona Frau kožni enterijer star nekih 25 godina, ima delove koji nisu prava koža.
Mercedes je među prvima probao da probije svoju eko-kožu, kojoj je udario i zvučno ime i jak marketing, ali nisam čuo da su skroz izbacili pravu kožu iz svojih vozila...sve je moglo uz finu doplatu.
Zbog svega ovoga, nije lako naći polovan Mercedes sa pravom kožom. (Recimo C i E klasa do 10 godina starosti)
Sent from my LE2120 using Tapatalk
2018 Hyundai Santa Fe
Mercedes sigurno ne podvaljuje skaj umesto kože, skaj je označen drugačije. I naravno ima ovoga što kaže carov, da se neki delovi sedišta rade u skaju a neki u koži. Meni je recimo na golfu puko bok koji je od skaja a sedalni deo mi se cepnuo i on je od kože.
U bmwu u zavisnosti od toga koju kožu uzmeš, i drugi delovi enterijera budu od različitih materijala. Na primer ako uzmeš full merino kožu, bukvalno je svaki deo enterijera koji liči na kožu od kože.
U bmwu u zavisnosti od toga koju kožu uzmeš, i drugi delovi enterijera budu od različitih materijala. Na primer ako uzmeš full merino kožu, bukvalno je svaki deo enterijera koji liči na kožu od kože.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Sledeće godine tj sad na jesen izlazi novi CR-V,
Koštaće …. 50 garant
Koštaće …. 50 garant
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Za tu cifru ce prodati jedno 7 komada u Srbiji.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...