Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Re: Grčka

Post od 123456 »

Kakav pogled :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse:
Mesto je u uvali ako se dobro sećam, mozes malo da opuses kad budes dobio vremena...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pisao sam pre nedelju dana:

viewtopic.php?p=1040126#p1040126

Meni je ovo vrh, jer mi mane ne smetaju, a prednosti su baš ono što volim, da sam na samoj obali, da i ne moram na plažu a opet gledam more ceo dan, a i kad poželim da odem to je samo da siđeš, tamo je uvek moja ležaljka, tamo su sve vreme i kajak i sup...

Da ponovim mane, do luke peške ideš ili rano ujutro ili uveče, jer je 10min i preko dana te sprži sunce. U luci je prodavnica i 5-6 restorana. Kolima možeš da odeš bilo kad za dva minuta. Ja se budim rano pa mi prija da se prošetam po doručak. Možeš i u ovom našem smeštaju da uzmeš klub sendvič, sladoled, piće, ali za pravi obrok je tu samo jedna neopravdano skupa taverna preko puta, pa ti ne gine jednom dnevno do luke ili do nekog drugog mesta sa tavernom.

Išao sam peške i do Toronija jedno jutro jer mi se šetalo, jedno 40min ali veći deo nije pored mora pa je bez veze. Isplativije je otići kolima i onda se šetati po Toroniju koji je dug jedno 2km ali je sve pored mora. Ko hoće da obilazi južni deo Sitonjje ovo je odlično jer u ovom delu nema nikad gužve na putu, nema ono kao kad se kod Nikitija sve zaglavi...

U ovom našem smeštaju je većina porodica sa malom decom, možda i što je jun kad takve porodice obično i idu na more. A i nema prelaženja ulice, za malu decu je savršeno. Mana je buka koju ta deca prave, ali šta ćeš. 2/3 ležaljki ima i prirodan hlad od palmi, naše su van toga. Ne bunim se jer su u taj hladovitiji deo stavili ove sa baš malom decom, što je skroz fer i normalno. Dole je i velika bašta da se deca igraju. Odmah pored nas je hotel koji rekao bi da ima doručak, što je ok varijanta za ljude koje mrzi da idu do radnje. Oni isto imaju svoje ležaljke.

Problem je ako ovde dođeš sa strane, iz drugog mesta ili dovoljno da ti je smeštaj isto u Porto Koufo ali van ovih naših apartmana i tog hotela. Ima jedan kafić ovde i možda dva prema luci koji imaju svoje ležaljke, ostali ljudi mogu samo da ubodu svoj suncobran. Doduše prazne plaže za to ima baš puno. Kad dođeš posle nakrcane Crne Gore, ali i većeg dela Halkidikija, ovo deluje nestvarno pusto. Uvek se ovde stacionira i 3-4 kampera na tom pustom delu...

Dolaziću ovde ponovo, što je velika preporuku jer sam nadrndani matorac kome sve smeta na moru, a ovde mi je baš dobro.Slika
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Право место за одмор, да је што мање гужве
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pogled na dve strane, prema luci ima tu i tamo ležaljki, po neki kamper, ali je veći deo prazan, a na drugu stranu je 100% prazna plaža. E da, ovde kod nas je 3-4m peska, a onda ide kamenje, skroz dovoljno za ulazak ali nije za one koji vole ulazak od 15-20m. Čini mi se da su kod kafića 100m od nas očistili to kamenje i ima dužeg plićaka, ali ko će tako daleko :)SlikaSlika
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Bas idealno za porodice sa malo decom :pivo:
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

И за нас маторије :)
Поред ове београдске гужве ми не треба гужва још и на мору а колико видим и аутом је све близу
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Pre neku godinu, prošetah tuda u septembru. Mir opšti.

TapaT

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja sam bio u tom hotelu pored pre dobrih 11-12 god. isto u septembru. Bilo je prazno već. Sećam se da sam baš lepo izblejao jer je temperatura bila 29-30C, more mirno, sve kako treba.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

i ja sam bio u tom hotelu pre 5 godina. mirno mesto, sve ima - da se prosetas, pojedes, kupis i provozas gde hoces jer ima i drugoh naselja i plaza koje nisu daleko a uvek imas mir.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

@dispy: posluzio sam se tvojom metodom, booking pretraga, kontakt direktno... Ispalo je malo jeftinije, nije razlika ko kod tebe al opet svaki dinar je vazan kad dobijam isto. Hvala na savetu tebi i ostalima.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Videh na fejsu objavu kod aerodroma Skoplje, gde su radovi na putu ka grckoj, obratiti paznju na neku rupu koja je bas duboka i velika, mnogi sjebali felne i gume, ne vidi se lepo pogotovo nocu, valjda u desnoj traci, tako da treba biti oprezan i voziti polako u tom delu
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

:dodati u GMaps Markonijevu skakaonicu i OMP-ovu rupu:
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Preciznije objasnjeno.....jbt moramo da pravimo radar ko za reli, rupa, skakaonica, tu seci, tu ne seci :)
Screenshot_2022-07-05-15-00-20-732_com.facebook.lite.jpg
Screenshot_2022-07-05-15-00-20-732_com.facebook.lite.jpg (68.01 KiB) Pogledano 1132 puta
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jel neko od vas zainteresovan za obilaženje arheoloških lokacija po Grčkoj (dok je na letovanju ili van sezone)? Ili ih je već obilazio? Želja mi je da jednom sednem u auto i obiđem top lokacije kao što je Akropolj/Partenon, Olimpiju (rodno mesto Olimpijade), Spartu, Epidaur (najlepši i najveći amfiteatar), itd...

Ove godine idemo na kratko do Olimpske oblasti (tačnije nešto malo južnije) pa sam gledao/istraživao šta ima od takvih lokaliteta na tom pravcu i na moje iznenađenje recimo tu je usput Vergina (drevni Aigai) gde je grobnica Filipa II, oca Aleksandra Velikog i još nekih grčkih kraljeva plus ostaci velelepnih palata (postoji i muzej u kome je izloženo vredno posmrtno blago Filipa II Makedonskog - recimo njegov štit od zlata i slonovače, kruna od zlatnih hrastovih listića, zlatni kovčeg sa njegovim ostacima itd). Zatim tu ispod Olimpa je i Dion - nekadašnje svetilište posvećeno Zevsu i boginji Isis (Izida). To je takođe veliki lokalitet sa ostacima helenističkih i rimskih amfiteatara plus postoji i muzej u samom gradiću...

Ako znate još neki lokalitet na tom potezu - pišite... :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Na +40 mi se ništa ne obilazi.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Odgovori