Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

Metsovo nema greške, bili smo jednom, a sad ćemo i drugi put.
Imaš i u Janjini svašta nešto od smeštaja.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

E, a kaka je situacija za parking u Metsovu ako smestaj nema svoj?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pa tamo na trgu uglavnom, a sve je u krugu 200 m.
Ima i smeštaja sa garažom/parkingom. Jeste da "koza pase pod ručnom" ali se može naći.

Ako ti je to problem (veliki auto npr) onda možda bolje Janjina.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Pre 3 nedelje sam bio u Metsovu i primetio da imaju garazu ispod trga. Nisam pitao jer me nije zanimalo ali pretpostavljam da je moguce placanje i koriscenje za nerezidente. Samo mi nije jasno zasto bi uopste uzimao smestaj bez parkinga?
Inzaghi napisao: 12 Jul 2022, 22:25 Ja uvek preporucujem Astakos svima. Najbolja opcija.

Nego ajde da promenimo malo. Volimo se smucamo. Posto cemo spavati mozda cak i u Patri. Pa ima vremena se obidje jos jedno novo mesto.
Zasto nisi rezervisao trajekt iz Vasilikija na Lefkadi? Kada sam isao na Kefaloniju pre 10-ak godina to je bila najbolja opcija. Kilini su preporucivali u SAT patroli a to je bukvalno najgora opcija. Kad vec ides na taj kraj mozes u povratku da posetis prorociste u Delfima. Prenociste smo placali 45 evra sa doruckom a ulaz na arheolosko nalaziste i muzej 12 evra. U povratku je usput i mesto termopilske bitke (danas lokalitet ni blizu ne izgleda kao iz tog vremena, ili iz filma 300), jedino sto u oba slucaja moras da ides drugom stranom Grcke, preko Larise koja je malo duza.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Ma pitam ovako. Uvek uzimam sa parkingom nego me zanima situacija posto znam polozaj i velicinu mesta pa me zanimala situacija :)

Mislim da je to trenutno naljosija opcija za Kefu kao i Kilini. Do Lefkade plus preko Lefkade ima najvise magistrale, mnogo vise naseljenih mesta. Oko 80 km. Do Astakosa ima 30 km i jedno ili dva mala mesta. Ukoliko se ne zadrzavas na Lefkadi nepotrebno je ici tuda sada. Jedino sto je lepo za proci.

Za povratak tesko jer neki od saputnika moraju na posao. Kod Termopila smo bili dva puta na putu za Atinu.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Samo da javim da ona alternativa Štip Strumice Dojran je fenomenalna, smara samo deo do Dojrana oko 20ak km ako naiđe kamion neki, ali sve ostalo je bolje od autoputa
Kondo
Banned
Reactions:
Pridružio se: 02 Mar 2022, 17:29

Post od Kondo »

McGruja napisao: 13 Jul 2022, 07:48 Samo da javim da ona alternativa Štip Strumice Dojran je fenomenalna, smara samo deo do Dojrana oko 20ak km ako naiđe kamion neki, ali sve ostalo je bolje od autoputa
A gde se vraćaš na autoput, iznad Skopja ili ranije? I da li je taj A4/A3 autoput ili magistralni?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

kacio sam ja sliku tog pravca na nekoj od prethodnih strana kolega koji je isao tamo je obelezio...ukljucis se posle skoplja a izlasis posle strumice pa desno na gevgeliju ili pravo na dojran
Kondo
Banned
Reactions:

Post od Kondo »

to posle skopja je kapiram veles
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Kondo napisao:
McGruja napisao: 13 Jul 2022, 07:48 Samo da javim da ona alternativa Štip Strumice Dojran je fenomenalna, smara samo deo do Dojrana oko 20ak km ako naiđe kamion neki, ali sve ostalo je bolje od autoputa
A gde se vraćaš na autoput, iznad Skopja ili ranije? I da li je taj A4/A3 autoput ili magistralni?
Nije teško.Slika

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Kondo
Banned
Reactions:

Post od Kondo »

hvala, tako sam i mislio - iznad skopja prema kumanovu.

mislite da je brže nego da se ide autoputem?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Nije možda brže, ali je promena
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jel neko danas stigao (ili stiže) u Grčku? Dajte neke izveštaje sa graničnih prelaza, koliko ste čekali i tako to... :)
Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

Моји матори су јутрос око 5 кренули, ишли на Прохор Пчињски јер је овамо на Прешеву пакао, ево извештаја пре пола сатаSlikaSlika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Moj brat je išao juče isto na Prohor, nije bilo gužve. Spavali na Dojranu pa jutros ušli tu u Grčku na tom prelazu - opet nikoga na tom pravcu. Evo i cena goriva na pumpi na granici (sa makedonske strane, Octa na Dojranu):

Slika

Benzin skuplji 2 din nego kod nas a dizel jeftiniji 23 din po litru. Plin isto jeftiniji nekih 15-tak dinara.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori