Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

Saša napisao: 15 Jul 2022, 14:06 Šta vi kažete? Da ja lepo idem ovom alternativnom rutom, pa lagano... Nikad nisam išao tim pravcem, biće sigurno i zanimljivije... :)
I ja gledam Prohor.

Međutim, od Prohora do Nikija (jer na tu stranu idemo), treba 3:13h, umesto 2h od Tabanovaca do Evzonija.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Nisam prijavio, uzeo sam Cosmote karticu za 12e, flat internet mesec dana. Sve šljaka za 10!
Ja sam kao u ok hotelu, signal svuda, ali ako treba nesto ozbiljnije za posao, 0 bodova..
Gr Hot spot i svi zadovoljni..

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

dag81 napisao: 15 Jul 2022, 18:26 Kako moze neko da te zavrne za lokaciju,nije mi jasno od kad postoje google mape.
Valjda kad neko ide u turističku agenciju baš sa ciljem da ne bi razmišljao. Greška...😁
machak99
Reactions:
Pridružio se: 11 Jun 2015, 20:34

Post od machak99 »

zdushan napisao:Nisam prijavio, uzeo sam Cosmote karticu za 12e, flat internet mesec dana. Sve šljaka za 10!
Ja sam kao u ok hotelu, signal svuda, ali ako treba nesto ozbiljnije za posao, 0 bodova..
Gr Hot spot i svi zadovoljni..

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Ja tako radim zadnjih par godina, prvo hrvatsku Bonbon karticu, a zadnje dve godine Cosmote, flat net, i nema da me boli glava. Dzaba po apartmanima pun wifi signal kad je veza kao dail-up, a u vecini slucajeva ni to...

Sent from my RMX3370 using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Da napišem i ovde, čisto da znate.
Juče su mi na parkingu, ispred glavnog ulaza u Mega outlet, razbili staklo kod suvozača i odneli ranac gde sam imao uglavnom tehniku, Ipad, slušalice, tastaturu, punjače itd.
Oko 13h, u sred bela dana što se kaže... obezbeđenje lagano, boli ih uvo, ne smeju da pokazuju snimke sa kamere, a pitanje i da li imaju pokriven taj deo.
Neki advokat mi traži 200e, da sutra ode do njih između ostalog i malo pogura "slučaj".
Dao sam izjavu u policijskoj stanici, jurio malo po Solunu jer mogu kao da pratim iPad, pa imam neke adrese gde je bio.
Sve u svemu, sve njih boli kurac, verovatno ništa od mojih stvari...jedan veliki gubitak za mene, u svakom smislu.

Sent from my LE2120 using Tapatalk

Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

Брате, па где остављаш на видело те ствари... Сваке, али сваке године се врти иста прича, никако остављати ствари у ауту да се види.
https://www.grckainfo.com/blog/kako-da- ... ovalistima
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

meidling napisao:
shandu90 napisao:
meidling napisao:Kakva su iskustva ove godina sa putnim osiguranjem?Sta bi ste preporučili?Najviše mi odgovara varijanta bez refundiranja, mislim na ono gde lekar uzme sebi broj polise i onda sam naplati od istog

Kia Sportage 3 Österreich Edition 1.7 crdi
Ja sam uzimao generali, pisao sam prosle godine kad mi se uvo upalilo (inace je to moj hronicni problem). Poslali mi broj lekara, preko coris programa sve odradio. Skenirao pasos, popunio jos neki papir i zavrsio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala.Kad si vec spomenuo,jel znaš kako je sa vec hroničnim bolestima.Mislim tipa povećani pritisak,žena operisala Meniskus pre 2 meseca...Jel postoji tu neka fora gde treba paziti sa osiguranjem?

Kia Sportage 3 Österreich Edition 1.7 crdi
Ne znam o tome, mada verujem da kod putnog nisu toliko detaljni kao kad je zivotno u pitanju. Ta generali polisa je 20ak evra, samo treba iscitati opste i posebne uslove (ako ih ima). Mozes da pogledas i na sajtovima ovih drugih vecih kuca sta nude.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Carov, odvratan je osecaj, a nadam se da je šteta mala i samo materijalna
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Пит Була у кола, матер им
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Gori na Kritu. Tacnije sela oko Retimna..
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

U grckoj mada i bilo gde ali pogotovo u inostranstvu ne treba nikad ostavljati neke bitne stvari na vidnom mestu u kolima, mnogo je slucajeva gde su ljudi orobljen upravo zato jer im je torba, tasna, lap top, novcanik i sl. bilo na izvolte ostavljeno u autu, sigurnosti nema nigde bilo da je letovaliste, plaza, centar grada, ja stalno opominjem zenu za to i ovde u Srbiji vise voli da ostavi tasnu ili novcanik u autu na sedistu nego leba da jede :) pa idem tako za njom i ubacujem stvari u gepek kad se parkiramo negde. Naravno ni gepek nije sigurnost ali bar nije na vidnom mestu, najbolje nista vredno ne ostavljati u autu cak i obican ranac sa prljavim vesom moze da privuce paznju tih sitnih lopova da naprave stetu na autu ako nista drugo.
Policiju naravno boli dupe da se cima oko toga to nije nista cudno ni kod nas nisu azurni po tom pitanju.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

@carov2 jbg, baš si gadno nastradao i to u najgorem momentu. Nadam se da finansijski nije velika šteta.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ja sam uglavnom pazio gde ostavljam ranac, nisam išao u krajnosti, ali u zavisnosti od situacije, sklonim. Recimo kada sam u Sofiji negde je drugačije, nego kada sam u Pirotu.

Sada, pre nego da krenem, sve sam spakovao, ostao mi samo ranac, rekoh, ajde, staviću ga pored mene, kod suvozača, da bude na sigurnom.

Onda u Solunu, beba spavala, pa nismo hteli da je budimo, već je ćale sedeo pored nje pozadi, a ja tu nisam ni pogledao auto i stvari, jbg.

Ćale ušao sa bebom kasnije na 15 minuta u tržni centar i to je bilo to.

Ovo je prvi put da su me opljačkali i baš boli, ne mogu da prebolim.

Pogotovo što je sve bilo na jednom mestu, sve bitne stvari koje koristim...nije kao da su u pitanju pare, izgubiš toliko i to je to...ovde još uvek nisam ni svestan kakve sam sve elektronske podatke izgubio i šta je sve bilo u rancu.

Borio sam se, dao sve od sebe, jurio po Solunu prateći aplikaciju Find My, zvao advokate neke, bio u policijsku stanicu....imam i neke adrese sa vremenom kada je ipad bio tamo...ali nadu skoro da više ne gajim.

@Vladapetr

Onako grubo, oko 2000e.

Sent from my LE2120 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ma ja još veći paranoik, i kad stavljam nešto u gepek, trudim se da to stavim u gepek i pre parkiranja, pa da izbegnem ono da li neko od negde kibicuje. I to znam da su nekome razvalili gepek da bi nešto ukrali, a na osnovu priče jasno da je neko iz nekog ćoška, verovatno i sa svog prozora ili terase, video šta se otprilike stavlja u gepek. I opet nikad nisi siguran.

Ipak, ovakve situacije kao sad za @carov2-a, baš odvratno. Stalno su priče kako pljačkaju tako ljude koji ostave kola u povratku ispred nekih prodavnica, tržnih centara i koječega, a mogla bi im policija barem to rešiti. Kad oni to tamo toliko kradu, samo da stave kojeg pandura u civilu, i da vidiš kako bi ih hvatali. Ajde da se dogodi u nekom zabačenom mestu, ali kad se pljačke dešavaju na stalno jednim te istim parkinzima, to posebno frustrira. Baš im je trebao neki pitbul da ih dočeka.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Uf, to boli i po džepu. Sama krađa će svakako da te boli još neko vreme, sve i da su ti 10e ukrali. Naprosto udari na sujetu

Prošao sam nešto slično pre 20 godina, moj savet je da ne budeš strog prema sebi ili još gore kriviš nekog drugog. Nije da si bio nemaran ili nepažljiv, takav sled događaja je mogao svakome da se desi. Finansijski deo ćeš nadoknaditi, a najgore što može da ostane kao posledica je da narednih X godina provedeš u paranoji i stalnom oprezu.

I ovo što Gazu reče je bitno, ako bi nešto da ostaviš u gepeku to ima potpunog smisla samo ako uspeš pre nego stigneš na odredište. Ako tamo lopovi šacuju i snime kako prebacuješ torbicu iz kola u gepek, više nemaju dilemu da li je u njoj nešto vredno.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori