Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Dobro veče

Post od Ji 4Tze »

Mene su pitali da li imam žuti karton, ja se kao nešto zbunio i ovlaš im pokazao iz pretinca neki stari (prve godine lizinga što sam bio glup pa platio AMSSu) i oni kao "aj piči dalje"
Međunarodno ovlašćenje na A4 papiru koje ti pečatira lizing kuća je svakako na tri svetska jezika tako da tome to može da posluži.
pedja napisao: 17 Jul 2022, 17:54 Postoji zvaničan dokument - obrazac.

Da ne postoji, pa da pričamo. Sve ostalo je APP. Možeš sklapati ugovore i na maternjem mu jeziku, ako mu se hoće, ima puno pravo da sankcioniše (kakva god da je sankcija za neposedovamje žutog kartona).

To je kao da nemate zeleni karton, ali imate polisu osiguranja. Pa mu ti sada objasni šta je to, ili mu daj tumačenje na engleskom.

TapaT
Ma bre nije taj žuti karton nikakav zvaničan dokument više nego taj papir od lizing kuće, AMSS nije državno preduzeće, a žuti karton nije pandan zelenom.

citiram:
AMSS je najveće i najstarije udruženje vozača u Srbiji.

kraj citata :D

isto ko MVD, taj tvrd papir ima rok važnosti manji nego originalni dokument na koji se poziva (vozačka dozvola, ugovor o lizingu) i samim tim je ništavan.
Gori su lopingeri od ovih što traže zeleni karton...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

sebekkg napisao:Kad budeš menjao vidi malo i da očistiš projektor ako se nahvatala prašina bolje će sijati definitivno.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Cista su sociva, sija lepo. Zamenio oba. D1S od 6000k. Nego levu sijalicu nisam ubacio lepo i vidim bije mi u pod nesto mnogo kad vozim. Posle proverim i nije donji deo skroz upao u ono kuciste malo bio pomeren.

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Da li je ovo forum iznajmljivača automobila ili ljubitelja i vlasnika automobila?

Mis'im, stiče se utisak.
:kezo:

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Не знам дал сте приметили, не прође дан а да се на магистралама и аутопутевима не деси барем једнан пожар на аутомобилима, аутобусима. Пре неки дан у тунелу ка Златибору туристички аутобус се запалио, синоћ на скретању код аеродрома поред пута гори ауто...дал је тога било и раније ал се није толико снимало, не знам, ал последњих пар дана, сваки дан неко гори.
Пратим неколико тих телеграм и инстаграм канала где људи каче, просто ми невероватно.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

bilo je toga uvek samo sto sad svuda to mozes da vidis pogotovo sto novinari lesinari samo takve stvari vrebaju da uslikaju i plasiraju, dal udes, pozar, ubistvo itd. nekad se tome nije pridavao toliki znacaj a danas se novinarstvo hrani time.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ovi danas nisu ni prici pravim novinarima. Postali su najobicnije tabloidne mastiljare, koje ni nemaju nesto pametno da napisu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Osim ako su autobuski prevoznici dozvolili sebi da im ipak budu busevi u lošijem stanju nego ranije. Što mogu razumeti ako ih je korona poremetila, skoro dve godine te stvari nisu funkcionisale ljudski.

A može biti i do novinara, s tim da ne vrebaju novinari na putevima, već na Twitteru. Sve sa Twittera prepisuju.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Све су то снимци обичног народа који снима у пролазу, то су јавни телеграм и инстаграм канали, има снимака удеса, сваки дан по неколико, хаваријаа, пожара, гужви на граничним прелазима, снимци обијања и крађа.....
Ал ми западоше за око баш ови пожари, за 5 дана једно 5-6 запаљених аутомобила што на путу што крај њега.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Visoke temp, matora, neodrzavana, zapustena vozila i eto vatre ocas.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Vidim da je uglavnom PSA grupacija, a sudeci po vozilima, to su 1.4 ili 2.0 HDI kod kojih ima problema ako se ne odrzava vozilo niti obraca paznja na "mirise" dizela i izduva u kabini, niti se proverava pre puta.

Na 1.4 HDI je to zastita turbine, kod svih je pocepana ili raspadnuta, i lako plane na ovim temperaturama pod opterecenjem.
Kod 2.0 HDI to su prelivi dizni, plasticne racve, ispucaju ili crevo ispuca tu na spoju i curka po malo. To se oseca u kabini ali mnogo ljudi to zanemari i moze doci do pozara. Naravno moze biti i zapusen DPF, ali tada vec sija tabla i pisti i ispisuje greske na ekranu dugo vremena pre toga (bar kod Pezoa). Nije iskljuceno ni da to zanemare, znajuci kako se u Srbiji odrzavaju vozila...

Niko se ne seti pre puta da otvori haubu i pogleda ima li tragova curenja goriva, ulja i kakav je hladnjak. Po gradu se to ne oseti, ali cim je otvoren put, uspon, to je to.

Prosao sam dosta km sad po Italiji, sigurno 1000km autoputevima i nisam video pored puta ni jedno vozilo u kvaru, kamoli pozar. Cenim da cak i Italjiani imaju ipak kulturu odrzavanja vozila, za razliku od nas. A ceo put mi je bio danima na 37-38 C spoljne temperature. Na onim velikim usponima pre Firence temp. motora mi nije mrdnula ni milimetar, iako je bio pun auto i radila klima. Ali sam pre puta isao u servis i sve lepo isproveravao sta treba, i da li je sve ok oko dizni i ostalo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Upravo to, zapale se neodržavani automobili...
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Nisu samo neodrzavani, vec i lose odrzavani u smislu losih servisa Nervira me sto opet vidjam krseve koji nikako nisu mogli da prodju tehnicki, a mene su vracali zbog 1% odstupanja kocione sile pozadi (ljude posle mene zbog pozicije koja se teze menja)
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

A i to na tehničkom kad insistiraju na glupostima, pa na kom su tehničkom normalni, malo ti izađu u susret. Recimo, ko ima plin (ili sad i metan), meni bi imalo skroz smisla da detaljno proveravaju kakve su sve te instalacije, pa i ovi detalji što vi ostali pišete da mogu dovesti do požara. Bolje to da gledaju neko da li je okrnjena neka nalepnica. To bi bilo bitnije od tog jednog procenta razlike kod zadnjih kočnica, pre svega zbog vozača koji se ne razumeju u mehaniku.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mnogo je jednostavnije i jeftinije proveravati nalepnice nego nesto za sta treba ozbiljnija obuka i iskustvo. Npr. niko ne meri debljinu diskova, ispravnost amortizera...snop svetala isto ne znam da li mere.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

cozmo napisao: 19 Jul 2022, 09:45 Vidim da je uglavnom PSA grupacija, a sudeci po vozilima, to su 1.4 ili 2.0 HDI kod kojih ima problema ako se ne odrzava vozilo niti obraca paznja na "mirise" dizela i izduva u kabini, niti se proverava pre puta.
Ne bih se složio jer je dizel nezapaljiv u tečnom stanju i nije baš verovatno da će biti uzrok. Dodatno kod dizel motora nema varnice (svećice) ni visokog napona koji bi inicirao proces paljenja.

Da bi dizelska isparenja gorela potrebno je minimum 250-400C.

Ali, ulje koje curi hoće vrlo rado sa zapali samo od sebe od toplote tj ako kapne na vreli izduv, auspuh i klasika najčešći razlog paljevine auta je električni kratki spoj.

Dizeli su obično masni i prljavi spolja motori sami po sebi i još ako se ne održavaju eto sticaja više okolnosti uz ovako visoke temperature.
Odgovori