Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Никад нисам видео на лансерима да се на инбусе мења уље. Обично то буде кључ 17 за доливање и 19 или 22/4 за испуштање. На шрафу за испуштање буде и магнет за опиљке.
Са предње стране се долива са бочне стране доле или позади се излива.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Dobro veče, hteo bih da proverim tačku smrzavanja rashladne tečnosti, imam onu spravicu sa pumpicom pa sam u dilemi da li se merenje obavlja na hladnom ili zagrejanom motoru (antifrizu). Molim za mišljenje.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Tako i meni stoji u servisnom uputstvu, ali na ovoj varijanti motora nema 17/24 matica, nema ništa sa prednje strane, svi ostali šrafovi su mnogo manji i deluju kao da drže menjačku kutiju a ne da se na njima menja ulje. Skinuću gornji pa ću da ubacim kameru da vidim, nema druge.BigMazzy napisao: 15 Jul 2022, 21:30 Никад нисам видео на лансерима да се на инбусе мења уље. Обично то буде кључ 17 за доливање и 19 или 22/4 за испуштање. На шрафу за испуштање буде и магнет за опиљке.
Nemam ni zatezač kaiša na primer, nego se zategnutost reguliše na "nosaču" alternatora - u servisnom uputstvu lepo stoji zatezač, ali ga na mojoj verziji nema...
Uzmi špric, izvuci malo antifriza i stavi u zamrzivač da prenoći. Sutradan ćeš znati da li je dobar. Najsigurnija metodamilekmilek napisao: 15 Jul 2022, 22:20 Dobro veče, hteo bih da proverim tačku smrzavanja rashladne tečnosti, imam onu spravicu sa pumpicom pa sam u dilemi da li se merenje obavlja na hladnom ili zagrejanom motoru (antifrizu). Molim za mišljenje.

ako imas onu klasicnu pumpicu za merenje moze i na hladnom i na zagrejanom motoru, treba i da pise na njoj, kod mene pise hot and cold tako nesto, naravno čep posude za antifriz ne treba otvarati kad je motor zagrejan pa je zato bolje meriti na hladnom ili mlakom motoru, a sistem sa spricom i zamrzivacem je nepogresiv, matorci su tako merili decenijama na svojim kolima i nikad greske.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Jasno, hvala na odgovorima.
Pozdrav...
Može li neko da mi napiše od čega je ovo crevo i da li treba ovako da stoji...?
To je kod zadnjeg levog točka...
Može li neko da mi napiše od čega je ovo crevo i da li treba ovako da stoji...?
To je kod zadnjeg levog točka...
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Bužir od sajle ručne kočnice?
Da li auto klimu može da napuni neko ko puni obične klime, bez mašine za punjenje klima?
Sent from my COL-L29 using Tapatalk
Trebalo bi da je drugaciji gas u auto klimi.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
I gas i to gasno ulje i aparat za merenje količine freona, i odgovarajući freon i punjenje pod određenim pritiskom...
Moze da napuni bilo ko ko ima odgovarajuci gas i prikljucke za cevi na autu, meni to puni drugar koji se bavi i kucnim klimama i uopste rashladnim uredjajima
Jel ti ono beše prodaješ polovnjake? 

Hvala svim na odgovorima, čovek ima odgovarajući gas i kaže ako klima radi, ako je potrebna samo dopuna da može da odradi. A to ulje što pominjete?OMP napisao:Moze da napuni bilo ko ko ima odgovarajuci gas i prikljucke za cevi na autu, meni to puni drugar koji se bavi i kucnim klimama i uopste rashladnim uredjajima
Sent from my COL-L29 using Tapatalk