Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Grčka

Post od pedja »

Napisao čovek, Pessada Kefalonija

TapaT

Kondo
Banned
Reactions:
Pridružio se: 02 Mar 2022, 17:29

Post od Kondo »

Uroš S. napisao: 22 Jul 2022, 16:43 A što ste poubijali životinjice?
srbin pobedijo :delete:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

pedja napisao:Napisao čovek, Pessada Kefalonija

TapaT
2 posta ;)
Samo sam slike pogledao

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

:pivo:

Inace, bas bas puno nasih kola. Lepo za videti. Pre pet godina i ne bas, ni delic toga.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Grčka

Post od Saša »

Evo me kući. Opet dva sata provedena na granicama. Sat da se izađe iz Grčke (Evzoni) - oko 13.00 h 45 stepeni C među automobilima, pola sata za ulazak u MK i pola sata za ulazak u Srbiju (Tabanovci/Preševo). Krenuli u 7.30 pa svratili u Verginu (drevni Aigai) da vidimo muzej/grobnicu Filipa II Makedonskog (oca Aleksandra Velikog) - au kakav muzej, pali smo na dupe, da prostite! Proveli smo tamo skoro 3 sata a zatim preko Egnatie Odos krenuli prema Evzoniju. Uz grčku flat Internet karticu, puno sokova i grickalica i super rashlađen auto - čekanje nam i nije teško palo. A kod Ćuprije šok- sve tri trake prema Nišu u dužini od jedno 3-4 km pune - sve zbog suženja u jednu traku, radovi na autoputu, vozila se kreću mic po mic, užas. Sve u svemu, fino bilo, osolili smo malo guze, promenili vazduh, videli opet nešto novo, srećno se vratili kući - kud ćeš bolje. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Rade
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
Garaža: škoda octavia 1.9 tdi

Post od Rade »

Kakav je put kroz Makedoniju

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Grčka

Post od Saša »

Loš, naročito posle druge naplatne rampe. Nisu bez razloga tu stavili ograničenje 80 lm/h, jako je grbavo. Lošiji im je puno autoput od našeg, većim delom sam jahao levu traku jer je desna bila baš grbava i sklanjao se kada vidim u retrovizorima da dolazi neko brži. Radar je bio samo na jednom mestu - odmah na izlazu iz tunela Katlanovo (80 km/h kroz tunel), snimao je bukvalno vozila u tunelu, zato oprezno.

Rade
Reactions:

Post od Rade »

Znači i za povratak da planiram rutu preko Strumice i Štipa malo je duže ali je put mnogo bolji

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Grčka

Post od Saša »

Ne znam šta da ti kažem, ja sam tamo išao i na Prohor i na Dojran - i opet izgubio dva sata. Putevi su ok, nije to baš neprohodno. Špic je sezone, gužve su svuda, pa čak i na tim malim prelazima. Verovatno puno zavisi i od vremena dolaska na granicu a ja tu nisam hteo da žrtvujem naš komfor i krećem na sabajle, plus smo još usput obilazili neke lokacije j onda smo valjda u najgore moguće vreme stigli na granice. Ali neka, ne žurimo nigde kada idemo na odmor.

Rade
Reactions:

Post od Rade »

Nisam išao na Prohor ali jesam Štip, Strumica put je dobar bez kaskada zato mislim o tome

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

I ja se vratio. Glavnom dzadom.. na Evzoniju 80 min, na Tabanovcima 60 min. Od Meteora do BGa, tačno 9,5 sati sa granicama.
Auto put u MK je šou, ali bar ima upozorenja da se smanji brzina. I tih 80 je prebrzo..
Potrošnja u odlasku 7.1, u povratku 7.6.. ipak je jonski autoput zahtevniji i sa više uspona + Meteori...
I ja sam zatekao radar na izlasku iz tunela, srećom usporio zbog drugih
Svakako preporuka za Peloponez, malo drugačija Grčka, kome ne smeta da malo duže vozi.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ja sam imao ukupnu potrošnju po bordu 6.5 litara benzina, malo je reći da sam zadovoljan. :)

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

zdushan napisao:I ja se vratio. Glavnom dzadom.. na Evzoniju 80 min, na Tabanovcima 60 min. Od Meteora do BGa, tačno 9,5 sati sa granicama.
Auto put u MK je šou, ali bar ima upozorenja da se smanji brzina. I tih 80 je prebrzo..
Potrošnja u odlasku 7.1, u povratku 7.6.. ipak je jonski autoput zahtevniji i sa više uspona + Meteori...
I ja sam zatekao radar na izlasku iz tunela, srećom usporio zbog drugih Slika
Svakako preporuka za Peloponez, malo drugačija Grčka, kome ne smeta da malo duže vozi.

Jel valjao put do Grevene?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Put je top u odnosu na onaj dolazni. Iako je malo duži, mnogo je bolja opcija.
Na tom dolaznom, krivina na krivinu, sin uzeo telefon i naravno, zali se da mu je muka..
Stali, on povraća, zena ga drži za celo. I kako to vec ide, morao je da se pojavi i pas, koji je sta drugo - počeo da jede povracku.. Onda je dabome i žena povraćala, i to psu na glavu... skrivena kamera, totalni šou.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ima par mesta kroz Mk da su skandal, ali mi smo ipak mogli da peglamo većinom 130+. Ima strašno loš deo na ulasku U mk iz gr, i ono oko Skoplja, ostalo je bolje nego što pamtim - ili o4 to bolje podnosi od prethodnih nam kola.

11:30 sa granicama iz Atine.

Nisam našao čuvenu rupu koja je izlomila silna kola. Verovatno su je zakrpili, ali sam pronašao gadnu skakaonicu na ovom prvom lošem delu.
Odgovori