Dobro veče
Re: Dobro veče
Ne varim rezervoare 

- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Well, ne baš ali to zavisi od baš, baš mnogo faktora tako da ne bih baš o tome...lami napisao:Imas na netu slike kako jedan Rus udara cekicem udara projektil za minobac, dok drugi pridrzava. Cak nije ni crtaniNe razumem se najbolje u tu tematiku, ali valjda dok se upaljac ne armira, mozes da mu radis sta hoces.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Činjenica jeste da su ti upaljači osigurani (poseduju armirajući sigurnosni mehanizam) sa prekinutim inicijalnim lancem i da se armiraju tek nakon napuštanja cevi, pod dejstvom inercije ali spletom nesrećnih okolnosti (da ne kažem gluposti) uvek može da dođe do spoljašnji mehanički impuls aktivira detonatorsku kapislu i da se sve prenese na brizantni eksploziv kojim je mina laborisana (kod tih starijih mina TNT naliven u košuljicu mine).
Šanse za tako nešto nisu velike ali daleko od toga da ne postoje...
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
U svakom slučaju, zvuči kao nešto za šta se može dobiti Darvinova nagrada.
- Martin Mystere
Kao i oni što su tokom rata u Bosni hteli da zavare minu 60 mm kao ukras za kapiju, neka im je laka zemlja...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ali kilo granja lešiš

lami napisao:Imas na netu slike kako jedan Rus udara cekicem udara projektil za minobac, dok drugi pridrzava. Cak nije ni crtaniNe razumem se najbolje u tu tematiku, ali valjda dok se upaljac ne armira, mozes da mu radis sta hoces.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

To je novo, to na sta sam mislio je staro vise godina,.mozda cak i desetak. Probao da nadjem, ali nema sanse. Jedan drzi minu i okrenuo glavu da ne gleda, a drugi zamahuje cekicem, ali ka vrhu. Da li je stara mina, pa treba da zamene taj upaljac, ne secam.se.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
- Martin Mystere
Ja koliko vidim ova mina nema navijen upaljač.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Danas bio na Vozdovcu nesto i u Bulevaru Oslobodjenja, ako znate ima izmedju smerova da se okrenes u suprotan smer. I ja tu skrenuo, drzim desnu stranu, i iz ulice prekoputa izlazi neki auto i staje ispred mene. Umesto da prodje pored. I pritom je blokirao jednu celu traku iz suprotnog smera.
Ja sam crvena strelica a on plava.

Ovo sam video da bas dosta ljudi radi na Bulevaru Oslobodjenja...odakle vam ideja da desnom stranom skrecete levo ili pravite polukruzno?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
To bi valjda trebalo da se tretira kao raskrsnica, na kojoj je H4wkeye bio na glavnom putu, a taj plavi na sporednom, pa bi po tome trebalo biti nebitno na kojoj je on strani. Onaj plavi je mogao ući u tu raskrsnicu tek kad H4wkeye završi šta je krenuo.
Mada je onda iz istih razloga i H4wkeye trebao da skreće uz levu ivicu, pa onda on s tim drugim ne bi možda ni presecao putanje. Taj drugi se onda ili zeznuo, ili je jedan od onih što bi kao da uči druge u saobraćaju pameti buzdovanskim ponašanjem.
Možda zbunjuje što to parče ne deluje toliko kao sredina neke raskrsnice, već kao zasebna veoma kratka uličica, pa mu to stvorilo zabunu?
Mada je onda iz istih razloga i H4wkeye trebao da skreće uz levu ivicu, pa onda on s tim drugim ne bi možda ni presecao putanje. Taj drugi se onda ili zeznuo, ili je jedan od onih što bi kao da uči druge u saobraćaju pameti buzdovanskim ponašanjem.
Možda zbunjuje što to parče ne deluje toliko kao sredina neke raskrsnice, već kao zasebna veoma kratka uličica, pa mu to stvorilo zabunu?
- Martin Mystere
Ako si ti hteo polukružno i da ideš levo na slici a on da ide desno na slici onda bih ovako sa slike, rekao da se ni ti nisi lepo prestrojio.H4wkeye napisao:Danas bio na Vozdovcu nesto i u Bulevaru Oslobodjenja, ako znate ima izmedju smerova da se okrenes u suprotan smer. I ja tu skrenuo, drzim desnu stranu, i iz ulice prekoputa izlazi neki auto i staje ispred mene. Umesto da prodje pored. I pritom je blokirao jednu celu traku iz suprotnog smera.![]()
Ono što me buni i što ovako sa slike ne vidim jeste da li je ulica iz koje on dolazi jednosmerna ili bi recimo i ti mogao da skreneš u nju pošto to dosta menja stvari.
- H4wkeye
Ta njegova je jednosmerna. On je isao levo takodje. Ali ima ulica pored gde mozes da skrenes ja mislim.
@Xeroj87 Pa ja sam na ovo gledao kao na neki put izmedju. I zato isao desnom stranom. Mada sad kontam da su smerovi fizicki odvojeni pa onda levom stranom ici ima logike.
Mada me je malo.i zbunilo jer je lik pre mene isto uradio, a pre toga iz suprotnog smera je jedan takodje uz desnu stranu skrenuo. (Bio sam na pumpi prekoputa pa video)
Sent from my SM-G780F using Tapatalk
@Xeroj87 Pa ja sam na ovo gledao kao na neki put izmedju. I zato isao desnom stranom. Mada sad kontam da su smerovi fizicki odvojeni pa onda levom stranom ici ima logike.
Mada me je malo.i zbunilo jer je lik pre mene isto uradio, a pre toga iz suprotnog smera je jedan takodje uz desnu stranu skrenuo. (Bio sam na pumpi prekoputa pa video)
Sent from my SM-G780F using Tapatalk
- Martin Mystere
Ako je njegova jednosmerna onda njena dileme ti si morao uz levu ivicu pa levo jer je to jedini put kojim možeš da ideš a on je išao ispravno (isto kao da je neko ko ide odozgo da pravi polukružno) jer je to jedini put kojim on može da ide i tu se tako bez problema mimoilazite.
- H4wkeye
Sad gledao na mapama i zbunjen sam. Ulica je dvosmerna, jer nema znaka za zabranjen smer. A sama mapa pokazuje jednosmerna