Auto-klima
Re: Auto-klima
Qashqai moze da ima samo 1.6 DCI, nema 1.6 HDI.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Nisu ni malo isti 

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Кад се сетим, имали смо кашкаиа 2007 годиште са 2.0 дци мотором. Кренула нека грешка да се јавља, ал нема утицаја на вожњу. Одемо у сервис за Јапанце, каже лик, погледаћу ал апсолутно не радим ништа на тим хибридима од аутомобила ( мислећи на ДЦИ моторе у јапанцу).
Нашао је шта је ал није хтео да се млати са тим.
Нашао је шта је ал није хтео да се млати са тим.

Prosto, dijagnostika ručno uključuje ili isključuje i služi da proveri da li je sam ventilator kao izvršni organ u sistemu ispravan.Milanzp napisao: 14 Jul 2022, 09:54 Onda je definitno ventilator, ali nije mi sano kad mu da zadatak sa dijagnostike on ga ukljucuje
Dijagnostika ne proverava uslove kada se aktivira ventilator, niti služi taj alat za te provere.
Deluje da je signal ka ventilatoru u problemu, verovatno da kompjuter ili ne dobija pravilan ulazni signal od senzora pritiska u kondenzatoru ili je sam kompjuter u problemu i crkao je izlazni kontroler/ driver koji pogoni ventilatora.
i jedna i druga stvar se lako isproveravaju običnim unimerom.
Naravno i samo ožičenje izmedju bilo koje 2 tačke u sistemu treba da se funkcionalno proveri.
Ništa posebno komplikovano samo redom jedno po jedno proveravati tokom procesa postavljanja dijagnoze i kada se nadje problem rešenje je obično lako tj popravka nije komplikovana.
Glavno je da se uradi dobra dijagnostika i tačno nadje da li je signal senzora, žica u prekidu ili možda napajanje 5V ka senzoru. npr.
Ko se bavi auto klimama trebalo bi da nema problema da reši pošto je to opšte poznati univerzalni način rada i ne zavisi od modela ili marke automobila.
Ima li sveza preporuka gde otici u Beogradu za proveru/dopunu klime, a da nisu Ciklon i Polar posto se zakazuje dosta daleko. 

- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Anđelković npr
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Ja sam pre nekih mesec dana bio u Ciklonu na Nbg, kod hotela Jugoslavija..samo banuo,ispred mene dvoje bilo i relativno brzo zavrsio.
Jedino ako sada nije navala sto se kaze u 5 do 12 svi pred odmor.
Jedino ako sada nije navala sto se kaze u 5 do 12 svi pred odmor.
Inace, kakve cene drze u Ciklonu u odnosu na ostale?
Cene su svuda iste, po mom misljenju Ciklon je jedan od najboljih servisa ne samo za servis/dopunu klime vec i za sve ostalo. Nekoliko mojih drugara kome ostali nisu mogli da rese problem su resili. Problem je sto su sada prebukirani jer svi cekaju poslednji momenat za to. Ako zelis samo da napunis klimu/uradis redovan servis mozda nije lose da se bane i ako nisi zakazan jer sam video da imaju dosta masina za punjenje.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Olaksao si mi izbor, hvala za info 

Mozda ima razlike u ceni kako za koga..
Ali ja sam platio koliko im je i pisalo na onom letku sto dele stalno, 2300 valjda..
Inace bese to kod njih do prosle godine bukvalno oko 1800.

Inace bese to kod njih do prosle godine bukvalno oko 1800.
Bio danas kod Ciklona. Utisak mi je da znaju sta rade.
Cena dopune klime je 2800din ali je letnja akcija pa je 2200din.
Cena dopune klime je 2800din ali je letnja akcija pa je 2200din.
Ja skoro u ns menjao kompresor u Autostart. Menjano komplet kompresor koji sam ja doneo, nasao kupio, dopuna klime i demontaza i montaza, izaslo me 8000din. Tesko je prici kompresoru, pa su bila neka dva sata posla otprilike.
Vrlo usluzni i ljubazni.
Ford S-Max 2,5t
Vrlo usluzni i ljubazni.
Ford S-Max 2,5t
Da da..2200,dobri su momci skroz,ne znam kako se zove onaj glavni ali se uvek ispricam sa njim oko kola,nije drkos,saslusa,poprica...