Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Re: Dobro veče

Post od Martin Mystere »

I tu bi mogao da bude problem kada bi ovima što idu odozdo bilo dozvoljeno da skreću u tu ulicu jer bi oni u tom slučaju morali da se prestroje kao ti što si stao, ne bi smeli da skreću tako što bi išli uz levu ivicu.

Koja je to ulica?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Bose Milicevic.

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nebitno je to sve. Vozila koja skreću levo mimoilaze se sa desne strane.
99% vozača nema pojma kuda treba da prođe tu, u Ustaničkoj i sl. ulicama.

Pisao sam o ovome pre više od 5 godina sigurno.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Tako jeste i tako treba da bude.
Poslednja izmena od Martin Mystere u 25 Jul 2022, 23:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Vreme je za građanski aktivizam u vidu zaposlene četke uz kante bele farbe. Neće se te linije same nacrtati. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Ja koliko vidim i iz te ulice ima semafor (slika 3) i iz Bulevara iz pravca AK (slika 1) i iz pravca Banjice (slika 2).

Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Ima, da. Stim sto ako ides iz pravca AK, ti mozes da skrenes i u ulici koja je na slici br 3. :thinking:

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Da ali onaj koji ide iz te ulice neće istovremeno da ima otvoreno zeleno svetlo na semaforu tako da nećete da smetate jedno drugome.

A koliko vidim i znaci onde pokazuju obavezne smerove tako da ne bi smelo biti zabune...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Dobro veče

Post od ftj »

heinz:

oces da kazes da vozila u ovom bulevaru kada prave polukruzno treba da se mimoidju sa vozilima iz suprotnog smera tako sto ce jedan drugog proci sa desne strane? Nevezano sad za ovaj slucaj, ovde je situacija da je sporedni put dvosmeran, pricam o situaciji oba automobila voze na bulevaru suprotnim smerovima i oba hoce da naprave polukruzno.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ja bi rekao da H4wkey ovde nije napravio nikakav prekršaj. On je radio polukružno, a onaj mu je išao sa sporednog puta. Taj sa sporednog puta je morao da propusti baš sve, pa i H4wkeya. Ali je bilo bolje da je H4wkey ipak skrenuo levom ivicom, pa bi time učinio uslugu onome sa sporednog puta, obojica bi završili svoje manevre istovremeno.

S druge strane, da, da su bila dvojica koji rade polukružno, tu bi se vidi da se očekuje da svako ide uz svoju levu ivicu.

Međutim, ne bih rekao da je zabranjeno prići desnoj ivici! Šta kad skrećeš polukružno, a put uzan, pa treba da napraviš krušku, i ulaziš dublje u raskrsnicu nego što bi trebao. To nije zabranjeno. Valjda nije.😁
Geza napisao: 25 Jul 2022, 23:34 Vreme je za građanski aktivizam u vidu zaposlene četke uz kante bele farbe. Neće se te linije same nacrtati. :)
Bila pre nekoliko godina vest o nekom dedi, sam popravio izbledelu zebru. Grad posle toga odmah došao, nešto bila priča kako on to ne sme, i onda oni nacrtali svoju zebru preko njegove.😁 Valjda sam dobro zapamtio.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Ja sam mahinalno, po navici nekoj, stao uz desnu mada kontam sad da je bolje da sam uz levu.

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Gazu napisao:Ja bi rekao da H4wkey ovde nije napravio nikakav prekršaj. On je radio polukružno, a onaj mu je išao sa sporednog puta. Taj sa sporednog puta je morao da propusti baš sve, pa i H4wkeya. Ali je bilo bolje da je H4wkey ipak skrenuo levom ivicom, pa bi time učinio uslugu onome sa sporednog puta, obojica bi završili svoje manevre istovremeno.
Mene interesuje otkud istovremeno i H4wkeye i taj lik tu pošto čisto sumnjam da su oba auta istovremeno imala otvoreno zeleno svetlo, a ne vidim ni uslovno na ovim semaforima.

U nekom slučaju ovi što idu Bulevarom bi imali zeleno svetlo za pravo i levo (obavezan smer), uključujući tu i polukružno i tu bi bilo normalno da idu uz levu ivicu zbog lakšeg istovremenog mimoilaženja, dok bi ovi što idu odozgo morali u tom trenutku da imaju crveno svetlo te se samim tim ova dvojica tu nikako ne bi ni sreli (osim u slučaju trepćućeg žutog ili da semafori nisu radili).
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Ja sam se ukljucio sa Lukoil pumpe prekoputa, tu ima zaseban semafor. Bilo je zeleno na njemu. Vrv je onda i ovaj iz ulice prekoputa imao zeleno, posto je u Bulevaru crveno u tom slucaju.

Slika
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Sad me kamenujte svi skupa ali za razliku od više mesta duž bulevara gde se radi polukružno a koja nisu raskrsnice, ovo je jedna klasična raskrsnica, regulisana semaforom.

Ako pogledaš znakove za obavezan smer po meni ovde baš i nije mesto za polukružna okretanja...

Takođe prema položaju tog semafora rekao bih da se odatle može samo bulevarom na gore, ka Banjici a ne i skretanje dole ka Autokomandi... Ta ulica iz koje si se ti uključio je jednosmerna i da je predviđena mogućnost skretanja levo iz nje pretpostavljam da bi u njoj bile dve trake (jedna za levo ka AK a jedna za desno ka Banjici), kao i semafor sa leve strane.

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

H4wkeye napisao:Ja sam se ukljucio sa Lukoil pumpe prekoputa, tu ima zaseban semafor. Bilo je zeleno na njemu. Vrv je onda i ovaj iz ulice prekoputa imao zeleno, posto je u Bulevaru crveno u tom slucaju.

Slika
Ti si onda napravio prekršaj, jer sa pumpe mozes samo desno. Nikako pravo, tj izmedju ostrva

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Odgovori