Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Grčka

Post od dragvorl »

Najbolje lignje na zaru sam jeo kod Grka. Tako je mekano napravio, nikad nije ni slicno bilo drugde. Evo danas sam jeo u hrvatskom restoranu, odlican ukus, ali nikad tako mekano. U Italiji sam jeo par puta, uvek bile gumenaste.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

kokoreci nisam probao nikad a imam zelju da probam, generalno toga slabije ima po letovalistima jer to je neka njihova tradicionalna hrana koju ne voli svako kao sto kod nas mnogi ne vole udrobicu, šardene ili kako, ko, gde to zove ali ja to obozavam, svinjske naravno, jagnjece nisam probao kod nas, ali kokoreci mi je nesto sto cu obavezno probati prvom prilikom to i turci spremaju
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

kokoreci najvise spremaju za vaskrs - to im je standardni meni jer peku i jagnje. lici na nadu jagnjecu sarmu ali je dosta zacinjenije.

sto se tice riba, preferiram cipuru (valjda je to orada na nasem ) i mogu se sloziti da u domacoj radinosti bude lepse spremljena.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Na onoj Facebook grupi "Live from Greece" pokušaj "pranja" (od strane neke Goce Marinković) onog užasa od hotela u varijanti Barcino Tursa... a onda ima dole u komentarima pomoć od nekih "Milky Way" i sličnih nickova koji to potvrđuju i brane je... :rofl:

Koji smehootres... :rofl: :rofl: :rofl:

Evo teksta, nije dug, a ima i slika tamo kako je hrana "dobra". :D

------------------------------------------------

Dragi prijatelji,poštovaoci
Barcino Tursa,
želim da vam prenesem svoje utiske iz Skala Furke i hotela Tropikal.
Naime,pre par dana je u Kuriru i Blicu izašao članak kako je dotični par prevaren,kako je jeo bolničku hranu,kako je prljavo,i još gomilu neistinitih priča.
S obzirom da u septembru dolazim sa grupom od 150 ljudi,ljubazni gospodin Vladimir Bogojević,insistirao je da posetimo hotel u uverimo se da su natpisi,linkovi čista izmišljotina.
Krenimo redom:
-Osoblje je preljubazno!
-Sobe se spremaju svaki dan!
-Bazen se svako veče cisti i dezinfikuje!
-Hrana vrhunska!(postaviću moje slike)
-Uzina slatki suvi kolači više vrsta plus slani!
-Pića, možete da pijete dok se obeznanite,od 10h-23h.
Sladoled tokom čitavog dana.
-Kombi vozi do plaže!
-Plaza udaljena 1.200m
(Merila)
-Tačno je da je jedan deo seoski put kroz njivu(pretpostavljam da su oni rasli u Njujorku),
Ali,ništa strasno,ko pešači ima 2u 1 i more i selo.
Ljudi su zaista sve organizovali da bude pravi odmor.
S obzirom da sam veliki uzivalac domaće kafe,zaboravila sam električnu džezvu,gospodin Ivan predstavnik agencije je otišao i kupio je i poklonio mi je!
Gospodo draga,topla preporuka za pravi odmor je baš u ovom hotelu!
Jako BiH volela da mi dotični par polaze bolnicu u kojoj se ovako jede.
I da zaključim:
OSTAVITE LJUDE DA RAD SVOJ POSAO!
NAJBOLJE GA RADE!
KONKURENCIJE,POTRUDITE SE,BUDITE BOLJI OD NJIH,ALI NE NA OVAKO GNUSAN NAČIN NA KOJI STE POKUŠALI.
SRAM VAS BILO!

-----------------------------

Umesto da se poklope ušima i ćute, vrate ljudima novac i slično, oni ovo rade... Katastrofa. :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Velika sramota. Treba da ih osude svuda.

Jedino sto u 21 veku ne prihvatam kao kritiku jeste udaljenost hotela. Za to niko ne moze da ti bude kriv. Obmanut mozes biti ali si magarac ako ne proveris sam. Ne treba ti ni minut za tako nesto.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da, ali recimo teško ćeš ustanovit da li je to (put) asfaltirano ili nije. Pa ja da sam otišao tamo i autom bih popizdeo da moram voziti prašinarom do plaže, ma makar i 300 m. Pun bi mi auto bio prašine. A gde je sve ostalo.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ipak bi skontao da li je put asfaltiran pre puta, ili bi ako ništa drugo rekao sebi "ko zna šta je ovo, idem negde drugde". Jer video bi da nema puta na Google mapama. To ne znači da nije napravljen u prethodnih par godina, ali bi te navelo da detaljnije pribegavao.
OSTAVITE LJUDE DA RAD SVOJ POSAO!
NAJBOLJE GA RADE!
KONKURENCIJE,POTRUDITE SE,BUDITE BOLJI OD NJIH,ALI NE NA OVAKO GNUSAN NAČIN NA KOJI STE POKUŠALI.
SRAM VAS BILO!
A ovaj deo tek nije da nisu ni stavili, čak i ko nije ništa pročitao o tome vidi da je ovo pisao neko iz agencije. Bolji od sve konkurencije. Slika

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Saša napisao:Da, ali recimo teško ćeš ustanovit da li je to (put) asfaltirano ili nije. Pa ja da sam otišao tamo i autom bih popizdeo da moram voziti prašinarom do plaže, ma makar i 300 m. Pun bi mi auto bio prašine. A gde je sve ostalo.
Entuzijazam propo. Skoro kao i LPG Slika. A nekad se istraživalo.

Ovde na Krfu nema plažnog parkinga koji nije u prašini.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Jbg, nov auto, mora da se čuva malo. Makar u početku. :D

p.s. Prešli smo level-up kada je reč o istraživanju, sada istražujemo arheološke lokalitete. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

iskreno ni ja ne bih vozio svaki dan po prasnjavom putu do plaze pa sve i da je ravan skroz ni polovan kamoli nov auto a da ne pricam po kakvim sve plazama ljudi idu i lome kola. Inace aprpopo punjenja auta pasinom, firma ima neku separaciju i vozi se nekih 1-1,5km po takvom putu do nje, pa auto mi je uvek bio pun prasine posle smao jednog odlaska tamo, srecom sluzbeni auto, neverovatno kako se napuni jos ako se mimoilazis sa kamionima koji tuda piče bez pardona, uzas.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ta prašina koja se diže na poljskim putevima je katastrofa, traktori i druge poljske mašine onim velikim gumama izmrve/samelju zemlju i ako nema kiše dugo to bude sloj 10 i više cm praha/prašine i to se diže iza auta strašno, a zavlači se svuda. Punto mi je puno puta znao (na pecanju) bukvalno promeniti boju, tako da sada to izbegavam ako ikako mogu. Mislim, bio nam je i Kadjar sada u Grčkoj blago prašnjav jer prilaz smeštaju u dužini nekih 200-300 m nije bio asfaltiran već nasuta i tvrdo poravnata ona siva krupnija frakcija/pesak (kako se to već zove) i tu nema neke velike prašine ali svejedno bude blago prašnjav zadnji deo auta. To je o.k, ali ova prašina iz polja je nešto drugo, to je strašno...
Kondo
Banned
Reactions:
Pridružio se: 02 Mar 2022, 17:29

Post od Kondo »

jel ovo skrivena kamera? :rofl:
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ovde kod mene prašina se diže i po asfaltu. Blago vama ako toga nemate. I mene nervira kad mi auto pobeli posle jedne vožnje ali perač to reši vrlo brzo... :(
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Deset dana po pravom prašnjavom drumu međ njivama i filter kabine može na zamenu.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Grčka

Post od Saša »

Ja sam ga na Puntu menjao jednom i posle samo jednog dana. Naime, išao sam na neko takmičenje u pecanju gde smo do kanala išli putem koji je bio sveže nasut šljunkom, u dužini od jedno 6-7 km u jednom pravcu a ja sam bio u koloni auta jedno 6.-7. a iza mene još dvaput njih toliko. Punto je bio potpuno beo a kada sam došao kući izvadim filter vazduha motora i istresem pola kila prašine (bukvalno) iz njega. Samo sam ga bacio u kontejner i otišao peške do obližnje prodavnice delova i kupio novi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori