Kako se vozi u Srbiji?
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Ja nisam iz kraja ali sam video da je krš raskrsnica i od tada idem na Jaše Prodanovića.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
S obzirom na tako nepravilan položaj puteva, možda bi baš tu bilo bolje da je neki kružni tok.
Ali moguće i da nema prostora da se tako nešto uglavi.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Juče baš pitam dvojcu kolega ( nisu iz BGa) ko ima prednost u situaciji Takovska vs ČČ, obojca su rekli da imaju ovi iz Takovske jer im deluje da je ČČ sporedna.
Realno, spust niz Takovsku ima "koleno" nije klasičan pravac da se uđe u ČČ i njima je logično da imaju prvenstvo, pogotovo što ČČ stoji ukoso, ovu sliku sam im pokazao
Realno, spust niz Takovsku ima "koleno" nije klasičan pravac da se uđe u ČČ i njima je logično da imaju prvenstvo, pogotovo što ČČ stoji ukoso, ovu sliku sam im pokazao

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
"oni imaju prednost jer im deluje da je ČČ sporedna"
koleno, ukoso, gde ima tih termina u pravilima saobraćaja?
Znak obaveznog smera iz ČČ kaže ili ideš pravo u Takovsku ili desno u Cvijićevu ka bulevaru Despota Stefana.

Znak obaveznog smera iz ČČ kaže ili ideš pravo u Takovsku ili desno u Cvijićevu ka bulevaru Despota Stefana.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Gazu
A ne možeš ih kriviti, tek s ove slike deluje kao da je to stvarno sporedna ulica, i to iz koje ljudi imaju obavezno desno. Napominjem da taj ko ide iz Takovske ne može odmah pri ulasku u raskrsnicu da zna da njima iz ČČ stoji obavezno pravo ili desno, pa ni to da oni imaju semafor. A i da vide semafor, mogu misliti da je to semafor koji, kad im se upali, im dozvoljava da se uključe i skrenu levo. Ili tako nešto.
Saobraćajni inženjeri su baš podbacili ovde. Beograd džungla.
Mogu da se smejem dok sutra i NS ne postane takva džungla, na tom je putu.
*plačem iznuta*
Saobraćajni inženjeri su baš podbacili ovde. Beograd džungla.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Tako zaista i deluje jer se nema osećaj da ste vi zapravo iz istog pravca,
Upravo tako @Gazu , mi koji se vozamo često po BGu, nalecemo na dosta nekih nelogičnih rešenja, na masu stvari smo oguglali i radimo po automatizmu. Realno, kad stojiš na semaforu iz ČČ , stojiš ukoso prema desno plus ispred sebe vidiš razdelno ostrvo i da bi išao pravo, moraš da ideš ukoso levo. Al dobro, ima tu svega, loše isplanirane raskrsnice, saobraćajna nekultura, nepoznavanje propisa.
Pa samo 30metara ispod postoji velika raskrsnica na kojoj važi pravilo i postoji znak "ne blokiraj raskrsnicu" koji niko nikad ne poštuje, u špicevima vrlo izraženo. Pisao sam već da kad sam stao ispred raskrsnice jer nisam mogao da prođemo kroz nju, imao sam zeleno, zamalo linč nije izbio.

Pa samo 30metara ispod postoji velika raskrsnica na kojoj važi pravilo i postoji znak "ne blokiraj raskrsnicu" koji niko nikad ne poštuje, u špicevima vrlo izraženo. Pisao sam već da kad sam stao ispred raskrsnice jer nisam mogao da prođemo kroz nju, imao sam zeleno, zamalo linč nije izbio.

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tu je ranije bio znak za zabranu skretanja u Katanićevu. Zatim je znak nestao, ostao samo stub. Mislim da je sada na stubu znak za zabranjeno parkiranje ili tako nešto.Grujic napisao: P.s. A Katanićeva i Kursulina?
Zatim je nestao i znak zabrane skretanja iz Katanićeve levo u Bore Stankovića, koji su preko noći stavili.
TapaT
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Ima vrlo slicna konfiguracija raskrsca Nebojsine i Ustanicke i tu je dozvoljeno skretanje samo desno.Gazu napisao: 28 Jul 2022, 10:27 A ne možeš ih kriviti, tek s ove slike deluje kao da je to stvarno sporedna ulica, i to iz koje ljudi imaju obavezno desno. Napominjem da taj ko ide iz Takovske ne može odmah pri ulasku u raskrsnicu da zna da njima iz ČČ stoji obavezno pravo ili desno, pa ni to da oni imaju semafor. A i da vide semafor, mogu misliti da je to semafor koji, kad im se upali, im dozvoljava da se uključe i skrenu levo. Ili tako nešto.
Saobraćajni inženjeri su baš podbacili ovde. Beograd džungla.Mogu da se smejem dok sutra i NS ne postane takva džungla, na tom je putu.
*plačem iznuta*
![]()
Ovde ako vec forsiraju pravo moraju da odvoje poseban interval samo za Carli Caplina
- Prikačeni fajlovi
-
- 20220728_124101.jpg (96.52 KiB) Pogledano 1222 puta
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ali iz Takovske na dole ima dve trake. Traka za levo i traka za levo-pravo-desno. Što implicira da se pravo ide u ČČ a levo se skreće u Cvjićevu.
Iz Čarli Čaplina imaš jednu traku, koja je za pravo i desno. Što implicira da imaš prednost.

Pokrenuo sam ovo pitanje jer sam stvarno imao logičku dilemu iz prakse, znam kako vozim tj. kako treba, bar tri puta dnevno prođem tuda ali mi nije bilo jasno što se bune kad krenem prvi, sad kad smo ovde prošli priču mogu mirne glave da lupam šamare
Iz Čarli Čaplina imaš jednu traku, koja je za pravo i desno. Što implicira da imaš prednost.

Pokrenuo sam ovo pitanje jer sam stvarno imao logičku dilemu iz prakse, znam kako vozim tj. kako treba, bar tri puta dnevno prođem tuda ali mi nije bilo jasno što se bune kad krenem prvi, sad kad smo ovde prošli priču mogu mirne glave da lupam šamare

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa prosto, po konfiguraciji ulica deluje kao da ČČ nema prednost, iako je kada ovako sagledaš jasno da je to kao i na svakoj raskrsnici koja nije smaknuta
- Gazu
@schonenk Da, i ta druga raskrsnica je vidno bolje regulisana. Možda bi nekome super pasovalo da mu se dozvoli iz Nebojšine u Ustaničku pravo, ali je važnije da se zna ko kuda sme da ide i ko gde ima prednost.
@Ji 4Tze Ako vidiš i saobraćajnog inženjera koji je ovo smislio, udeli i njemu jedan šamar.
Svakako je problem kad ovoliko treba da se mozga ko ima prednost.
@Ji 4Tze Ako vidiš i saobraćajnog inženjera koji je ovo smislio, udeli i njemu jedan šamar.
Svakako je problem kad ovoliko treba da se mozga ko ima prednost.
Pa i nema mozganja
Samo je stvar kurcobolje
Samo je stvar kurcobolje
-
- Pridružio se: 08 Nov 2020, 19:11
99% Balkanaca u inostranstvu voze po tom pravilu, jer seku ulice koje "deluju" po širini da su manje bitne. Nema veze što nema znakova.Ji 4Tze napisao: 28 Jul 2022, 09:59 "oni imaju prednost jer im deluje da je ČČ sporedna"
![]()
CC je uvek bilo na kurcobolju. Uvek su ovi iz Takovske smatrali da imaju prednost. Ja tu uvek gas i na gurku kad iz CC idem u Takovsku. Znam ulicu jos kad je bila i kaldrma, uvek je tako bilo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”