nije to isto i meni se auto blago isprasnjavi par sati ili dan posle pranja ali to nije nista naspram onog kad ides van asfalta pogotovo kod karavana ili hečbeka gde pozadi nabaca prasinu kao lopatom. Zena mi radi na koridoru i sad od asfalta do baze gde su im kancelarije ima neka 2km nasipanog puta, ona ima bus prevoz ali kaze da se kolege bas zale kad dolaze svojim kolima, kad je suvo prasnjava su uzas a kad je mokro blatnjava, mnogi koji imaju dva auta dolaze onim losijim neki cak i kupili neke krseve samo za do posla. Ja kad treba da odem po nju na posao smuci mi se, jeste sve utabano i ravno ali dize se prasina samo tako jos ako te neki bus ili kamion zaprasiDare4x4 napisao: 28 Jul 2022, 10:36 Ovde kod mene prašina se diže i po asfaltu. Blago vama ako toga nemate. I mene nervira kad mi auto pobeli posle jedne vožnje ali perač to reši vrlo brzo...![]()
Grčka
Re: Grčka
Kapiram da ko god se užasava prašine i praašnjavih puteva na moru (u Grčkoj) najbolje da ide u neki all inclusive betonirani resort. Teško je kod Grka naći mesta gde prašine nema (poznati su po peščanim plažama koje nisu uvek mermernog porekla) Najbolje plaže su posle tih prašnjavih i šljunčanih puteva. Jeste, možeš da isprljaš auto, al ga opereš, a dan na nekoj skrivenoj plaži na koju ne ide pola Ade i trećina Štranda vredi koliko i 1.000 pranja auta. Ok, tako ja. I naravno da se razlikujemo.
Apropo hrane, velika je zabluda da Grci ne znaju da spremaju ribu. Prvi put sam tamo (na Kritu) video da prave kuvana jela sa ribom i ostalim morskim (škarpine u paradajzu, gulaš od sipe, shrimp saganaki...), a posebno je nejasno zašto bi iko jeo pljeskavice i ćevape na letovanju u Grčkoj. Ako baš hoćejte mleveno, probaajte recimo Seftalia (mleveno mešano jagnje, ovca, june) u maramici ili keftedes. Burgere i pice možete da jedete kod kuće.
Paste naravno znaju jako dobro da spremaju (uđite u bilo koji veći market i pogledajte kojiko različitih vrsta paste imaju). Probajte npr jela sa kritaraki testeninom sličnom pirinču (Giouvechi).
Apropo hrane, velika je zabluda da Grci ne znaju da spremaju ribu. Prvi put sam tamo (na Kritu) video da prave kuvana jela sa ribom i ostalim morskim (škarpine u paradajzu, gulaš od sipe, shrimp saganaki...), a posebno je nejasno zašto bi iko jeo pljeskavice i ćevape na letovanju u Grčkoj. Ako baš hoćejte mleveno, probaajte recimo Seftalia (mleveno mešano jagnje, ovca, june) u maramici ili keftedes. Burgere i pice možete da jedete kod kuće.
Paste naravno znaju jako dobro da spremaju (uđite u bilo koji veći market i pogledajte kojiko različitih vrsta paste imaju). Probajte npr jela sa kritaraki testeninom sličnom pirinču (Giouvechi).
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
@Zus
Nikom ne smeta malo ako isprašnjavi auto do plaže (a još bi nam manje smetalo kad bi imalo gde i da se opere - a retko gde ima), nego smo ovde pričali o teškoj i gustoj zemljanoj prašini sa njiva, koju su eto morali gutati oni jadnici iz Barcino Tours hotela na putu do plaže.
Što se tiče hrane na moru - ja ne volim te oktopode, polipe, školjke i kojekakva ljigava čudesa, srećom pa ima ribe, girosa i suvlakija pa se eto nekako preživi.
K'o što reče jedan moj bivši kolega koji je poslom putovao širom sveta a najviše po Kini - "Hvala Bogu na McDonaldsu što ga ima svuda, inače bih crkao od gladi"...
Tako i ja zahvaljujem na girosima, chichen nuggetsima, hamburgerima, pokojoj ribi i sličnoj hrani... 
Nikom ne smeta malo ako isprašnjavi auto do plaže (a još bi nam manje smetalo kad bi imalo gde i da se opere - a retko gde ima), nego smo ovde pričali o teškoj i gustoj zemljanoj prašini sa njiva, koju su eto morali gutati oni jadnici iz Barcino Tours hotela na putu do plaže.
Što se tiče hrane na moru - ja ne volim te oktopode, polipe, školjke i kojekakva ljigava čudesa, srećom pa ima ribe, girosa i suvlakija pa se eto nekako preživi.

Poslednja izmena od Saša u 28 Jul 2022, 15:31, izmenjeno 3 puta ukupno.
Jel ima ovde eksperata za Atinu?
Imam stopover u letu od nekih 4-5h, tipa od 9.30 ujutro do 2.30, to bi bilo efektivno vreme u gradu. Početak avgusta verovatno vrućinčina ubistvena, ima li neko ideje šta raditi lepo (sem jela) a ne prekuvati. Mislim da nije vreme za Akropolj....
Hvala unapred
Imam stopover u letu od nekih 4-5h, tipa od 9.30 ujutro do 2.30, to bi bilo efektivno vreme u gradu. Početak avgusta verovatno vrućinčina ubistvena, ima li neko ideje šta raditi lepo (sem jela) a ne prekuvati. Mislim da nije vreme za Akropolj....
Hvala unapred
od Koukakki preko Plake do Monastiraki flea market dela pre pijace i obavezno pijacu (Psiri). Dakle centar sa Koukakki delom (ne mešati sa Kolonaki koji je nabudžen mada lep kraj za upper class). Agora u nastavku Plake ispod Akropolja je super. Tamo gde je Gucci valjda hteo da pravi modnu reviju pre desetak godina i odbili ga iz zavoda za zaštitu spomenika.
Dakle oko Akropolja, pijaca i "buvljak" koji je više u radnjama u tom delu neko na ulici.
ne znam koliko su u fazonu "anarhija ol over čaršija" za Exarcheia deo sa skvotovima i medicinski kanabis šopovima. puno dilera, ima solidnih restorana i tragova pobune na svakom koraku.
imaš ostatke Zevsovog hrama preko puta Akropolja. to deluje odlično. Daleko ti je i vruće do Panolipijskog stadiona koji je u tom istočnom delu.
i kod Tanasisa na kebab obavezno. jeste turistik ali i dalje dobar (bio je 2020 pred koronu kad sam prethodno bio)

Dakle oko Akropolja, pijaca i "buvljak" koji je više u radnjama u tom delu neko na ulici.
ne znam koliko su u fazonu "anarhija ol over čaršija" za Exarcheia deo sa skvotovima i medicinski kanabis šopovima. puno dilera, ima solidnih restorana i tragova pobune na svakom koraku.
imaš ostatke Zevsovog hrama preko puta Akropolja. to deluje odlično. Daleko ti je i vruće do Panolipijskog stadiona koji je u tom istočnom delu.
i kod Tanasisa na kebab obavezno. jeste turistik ali i dalje dobar (bio je 2020 pred koronu kad sam prethodno bio)