Crna Gora kolima
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Crna Gora kolima
Lakše je, projuriš kroz tunel za minut i onda ideš prema Petrovcu i Budvi, brzo se stigne i normalna cesta. Dok se gore na Cetinje lomiš po krivinama..
Btw, koja te muka naćerala da ideš tamo u novembru-februaru...?
Btw, koja te muka naćerala da ideš tamo u novembru-februaru...?
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ma da. Ovako je super, samo neka ljudi imaju normalniju putanju, odrastao sam uz reportaže na TV-u o saobraćajkama na Ibarskoj magistrali i kanjonu Morače. Svako malo na vestima.sasha015 je napisao:Taj put Kolasin-Podgorica ce vremenom ,tj za par meseci zavrsiti kao Ibarska.
Opusteti.
Sad treba da dođe neki aktivista, pa da nam kaže kako će svaka nova saobraćajnica da indukuje samo još više saobraćaja. (Što je nekad tačno, ali da je aksioma, prethodni putevi ne bi zamirali. Ko da trošimo gorivo jer nam je dosadno.)
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Isao sam preko Cetinja.
Zadnjih 10 godina sam letovao juznije od Budve i navikao sam na Sozinu.
Kad stignem u Podgoricu,na onaj prvi kruzni tok,kao da sam stigao na more.
Ravan put preko Skadra,tunel i Sutomore.
,Petrovac
Nema krivina,uzbrdica,deci nije vise muka.
Sad sam isao preko Cetinja i nikad vise.Bolje polako magistralom nego gore u pizdice trecom brzinom sa 100 ks.I pitanjima- are we there yet.
Na svakih 2 minuta.
Podgorica 36 stepeni,Cetinje
E 26 ,pada kisa.
Bilo je price da se ceka Sozina pola sata,pa onda jos 30+ minuta izlaz iz tunela i ulazak na magistralu.
Ljudi svasta pricaju,kako ko naleti.
Ja sam obe granice presao za 15+ minut 31 jula.
Kazu da se 1 avgusta cekalo 5+ sati u oba smera.
1 avgusta od 10 ujutro do 14 h,uspon od Budve,koji se vidi sa plaze je bio skoro blokiran.Stoji saobracaj ili ide 1-2 brzina.
To je mucenje.Valjda smene.
Treba imati i srece pa omasiti guzve.
Zadnjih 10 godina sam letovao juznije od Budve i navikao sam na Sozinu.
Kad stignem u Podgoricu,na onaj prvi kruzni tok,kao da sam stigao na more.
Ravan put preko Skadra,tunel i Sutomore.
,Petrovac
Nema krivina,uzbrdica,deci nije vise muka.
Sad sam isao preko Cetinja i nikad vise.Bolje polako magistralom nego gore u pizdice trecom brzinom sa 100 ks.I pitanjima- are we there yet.
Na svakih 2 minuta.
Podgorica 36 stepeni,Cetinje
E 26 ,pada kisa.
Bilo je price da se ceka Sozina pola sata,pa onda jos 30+ minuta izlaz iz tunela i ulazak na magistralu.
Ljudi svasta pricaju,kako ko naleti.
Ja sam obe granice presao za 15+ minut 31 jula.
Kazu da se 1 avgusta cekalo 5+ sati u oba smera.
1 avgusta od 10 ujutro do 14 h,uspon od Budve,koji se vidi sa plaze je bio skoro blokiran.Stoji saobracaj ili ide 1-2 brzina.
To je mucenje.Valjda smene.
Treba imati i srece pa omasiti guzve.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Preko Cetinja je sređen put, nikakav problem i krivinčine, osim spusta u Budvu. Čak su naknadno proturili tunel kroz neko brdo, oko kojeg je obilazak trajao minut i po. Neko je uzeo lepe pare
Ja često odem na tunel, pogotovo u odlasku, kada krenem ujutro. Lepo je za vožnju uz more. Čak sam jednom iz Bijele, otišao na Sozinu, iako je bliže preko NK, pa i preko BD. Dobro, plan je bio svratiti u NP, ali nije bilo moranje.
Koliko puta sam otišao dole, moram malo da šaram, postane dosadno
TapaT
Ja često odem na tunel, pogotovo u odlasku, kada krenem ujutro. Lepo je za vožnju uz more. Čak sam jednom iz Bijele, otišao na Sozinu, iako je bliže preko NK, pa i preko BD. Dobro, plan je bio svratiti u NP, ali nije bilo moranje.
Koliko puta sam otišao dole, moram malo da šaram, postane dosadno
TapaT
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kad se ide preko Cetinja dobije se fantastičan pogled na Budvu. Što je i nivo na kom se treba zadržati, lepše je nego ulaziti u grad po ovoj gužvi
Osim što se treba paziti onih proširenja uzbrdo gde oni iz suprotnog smera pretiču u nadi da ćeš se skloniti u desnu traku, put je odličan
Reklama na forumu se plaća
Pretpostavljam , po imenu sajta,da si jedan od bivših Ratićevih kolega.
Pretpostavljam , po imenu sajta,da si jedan od bivših Ratićevih kolega.
Koji upad.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Spustih se sad u subotu malo do zaliva. Početna stanica mi bila Užice pa posle preko Višegrada, Goražda, Foče, Tjentišta, Gacka pa sve do Krašića. Gužvi na granicama i putevima nema, vreme oko 30-31 temperatura vazduha, more toplo i čisto. Baš će mi prijati ovaj odmor.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Odlična je voda sada u cg. Topla i vreme je dobro bar ovih zadnjih 5-6 dana koliko sam ovde. Od sutra bi trebala da pada kiša ako je verovati prognozi sa yr.no. Sada sa ovim autoputem ali i generalno je put u cg ok. Na dosta mesta ima po tri trake gde su usponi. Samo gledajući u dolasku ovaj njihov autoput i koliki je to uspon na nekim mestima stvarno sam iznenadjen što više auta nije vrisnulo. Doduše ja kada sam silazio kao Podgorici izlete sa nekog proširenja vatrogasna ekipa pod rotacijom i ode dalje. Posle je stizem jer usporava kako bi prošla kroz servisni prolaz iz jedne tunelske cevi u drugu. Jer je ispred tunela sa druge strane jedan auto počeo da se puši. A onda vidiš i autobuse kako idu uzbrdo brzinom od oko 50-60 km/h.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Prognoze nikada nisu mašile kao ove godine, i to za blisku budućnost.sebekkg je napisao: Od sutra bi trebala da pada kiša ako je verovati prognozi sa yr.no.
TapaT
Uh ala se jutros izručila kiša u zalivu. Doduše meni ne remeti puno pošto se danas vraćam.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Kolege da li neko ima preporuku za smeštaj na Žabljaku?
Претходне недеље сам изненада морао за Црну Гору, па у тренуцима огромне топлоте пишем вам овај "извештај са пута" како бих убио време до ручка и како бих можда некоме помогао при избору пута. Правац кретања Ниш преко Блаца и Бруса ка Копаонику, пут је добар, добро обележен, без претеране гужбе, мада тај део пута сам прошао у периоду око 19,30ч па можда и зато. У наставку пута преко Копа, скренуо од Брзећа ка врху Копа десно, нагиб пута полако креће да се повећава, пут је добар, ал је узак, имајте у виду да код серпентина има "стручњака" који секу кривину па је могућ нежелењи сусрет. Тај део са успоном сам савладао временски за око 35,40мин, након тога је пала једна мала пауза на врху Копаоника, било је тако хладно да сам мислио да ћу морати да облачим јакну, а не дукс. Елем, у наставку правац кретања ка Рудници, односно спуштање према Косовској Митровици, пут добар, али за нијанску лошијег квалитета, али не претерано. На раскрсници код Руднице скрене се денос ка Рашкој и тај путни правац је мало оптерећенији, али генерално није лош, облежено је одлично, има ту и тамо неравнина. На кружжном току у Рашкој иде се ка Новом Пазару, тај путни правац је још оптерећенији, али у тренутку кад сам ја пролазио није било превише камиона па је било лакше за вожњу, на том делу је обновљен асфалт, нова сигнализација, све у најбољем реду.Након тог дела долази се у уско грло Новог Пазар где је кретање мало спорије, што због пекашак, што због неосветљених делова пута и пуно продавница уз пут. Кроз Нови Пазар лагано и нема проблема, након изласка креће нешто већи успон и пењање ка граничном прелазу, пут коректан, са доста кривина, али је ширина коловоза добра, на делу у близини границе са ЦГ има два семафора на мостовима због радова, па ту треба бити мало стрпљив и поштовати сигнализацију јер је било чобана који су се враћали у рикверц. На границу сам стигао око 22,30ч, није било гужве, 6 возила је било испред мене, на граници коректни без сувислих питања и констатација ( као у доба Милова ). Наставак пута одличан, пут од границе ка Рожају је обновљен, завршен и сада, мноооого безбеднији за вожњу. На улазу у Рожаје је сада један кружни ток, ту лагано због сналажења. На скретању у Рожају идете налево, не према центру него према Берану, ту опет мало лаганије због пешака и околних продавница, можда купите неке завесе, има их колико вам воља. Наставак је прилично једностава, али, невоља никад не долази сама, па на улазу у Беране настаје енигма, радови су у току на делу којим се некад кретало и уљкучивало на магистралу ка Бјелом Пољу, сада је ту све раскопано и решено семафором, али без икаквих ознака где се кретати, где је обилазак и остало. Предлажем да се уђе у Беране, да се настави на кружном току ка полицијској станици и правцем ка центру изаћићете на крају те дуге улице код "Идее" и ту идете лево да би сте наставили новим путем ка Лубници и ски центру и Колашину. Уколико идете ка Бјелом Пољу "старом" рутом, ту идете десно па даље како сте и до сада. КО иде лево, након рецимо 1,5км скреће десно ка Лубници, и тим путем креће се узбрдо, новим путем, одлично обележеним, са дооооста кривина, оних кратких, ђа лево ђа десно, па онда мало правац па опет. Кад се докопате тунела ту следи забава, ограничење 80кмч, осветљено, лепо обележено, по излааску наилазите на кружни ток на којјем идете у правцу Колашина, десно, пут у наставку је лошији, отприлике добар по средини, али ивице пута са обе стране знају да буду изломљене па будите опрезни приликом мимоилажења, да не буде оде гумица. Знаћете да сте дошли у КОлшин када кренете да се константно зауустављате због лежећих полицајаца, има их малтене на сваких 500-650м, има их око 4,5 комада. Прво проблематично рачвањње је оно на коме имате контрадикторне знакове. Један упућује лево на Подгорица обилазак, а други на правац десно, такође ка Подгорици, са све ознакама правца аутопута. Немојте ићи десно, не питаатајте као знам, идите лево на пут који упућује Подгорица обилазак, одатле ће сам пут кроз обод града да вас изведе на главни правац. Наставак је прилично једноставан, ту се укључујете на нови правац ка аутопуту, пут широк, лепо облеежен, након рецимо 20мин већ сте на улазу у Матешеву и брзом брзином ћете бити у Подгорици, пут иде низбрдо, тако да без бриге. У Подгорици зависно од вашег крајњег циља пратите путоказе и идите по вашољ вољи. Мој правац преко Цетиња је прошао брзо и лако, ко иде ка Боки, препоручујем неће се покајати. Надам се да ће некоме ово писаније да буде од користи.