Već neko vreme (od decembra) svakodnevno listam najnovije oglase i planiram kupovinu auta, ali je ponuda poprilično slaba.. Ruku na srce, i ja sam relativno izbirljiv i pažljiv prilikom kupovine tako da se kupovina malo otegla.

Baš zato sam odlučio okačiti i ovde post kako bih dobio neke predloge i savete od vas!
Da predjem na temu, konačno je došlo vreme da kupim/dobijem prvi auto!
(čitajte kako vam je draže, delim cenu auta sa ocem tako da ni sam ne mogu reći da kupujem svoj auto)
Navešću prvo kriterijume po kojima pretražuje oglase:
Karoserija: kupe, hatchback, limuzina
Godiste: 2008+
Cena: do 7.000e
Kilometraza: do 150.000
Okolina Novog Sada (recimo do 75km)
Snaga motora: 100ks-200ks (razume se varijacija na temu, zavisi od modela. Npr. Za astru J ne bih isao ispod 120ak)
Kubikaža: do 2200, logicno da je pozeljmo do 2000

Ovo sam naveo kako bi znali otprilike šta trazim i šta bi me moglo zanimati, a neki modeli koji su mi u fokusu su: Giullieta, Astra J, Astra J GTC (morah je posebno navesti jer je bomba), Megan 3 coupe, DS3 1.6tb, 159 (morao sam je navesti iako sam svestan da je skoro pa nemoguće naći pristojno održavan model sa malom kilometrazom

Naravno ima jos modela koji su mi zanimljivi, al ovi gore navedeni su mi posebno dragi.
Naravno moguce je odstupanje od ovih kriterijuma ali ne bas u preteranoj meri.
I sami ste svesni da je ovih, ali i ostalih modela u poslednje vreme na oglasima malo...
Zanima neko vaše mišljenje, koje bi još modele možda mogao uzeti u razmatranje, da li je neko imao iskustva sa nekim od pomenutih, sa kojim motorima,.., generalno sam rad čuti sva vaša mišljenja i savete!
Spomenuh gore da recimo za astru J ne bih isao ispod određenje konjaže, ali mi je pre neki dan palo na pamet da mozda razmotrim i malko slabije motore i nabacim neki stage 1 po potrebi, da li je neko imao iskustva sa chipovanjem tih slabijih motora u astri J (poput 1.7cdti i slicnih?)
S obzirom da sam u potrazi već ovoliko dugo (realno pola godine nije kratak period s obzirom da mi nije promakao ni jedan model postavljen a da spada u ove kriterijume) jasno vam je da se ne žurim toliko, ali bi mi naravno godilo da nadjem neki autić koji mi odgovara.

Edit: pretpostavljam da ce biti predloga za grande punta i brava pa da unapred kazem: modeli mi se svidjaju i što se tiče izbora motora i izgleda EKSTERIJERA, ali zato enterijer ne mogu nikako da svarim...
Nemojte me samo linčovati za ovu izjavu

Hvala unapred!
Sent from my JSN-L21 using Tapatalk