Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od pedja »

Gazu napisao:... Osim ako voze loše...
Upotrebio sam termin vikend vozač, misleći na one koji retko ili nikako voze, osim par puta godišnje. Ima i onih koji možda i svakodnevno voze kuća-posao, a onda zapucaju za Grčku, u sred noći, ili za praznike na Zlatibor, kod neke rodbine u Rašku i sl. Opasnost na točkovima.

Samo ih gledam kako voze i šta (ne)rade. Od većine znaš šta da očekuješ na magistrali ili na autoputu, od ovih očekuj neočekivano. Plus, kako će reagovati u kritičnoj situaciji? Jednostavan primer: šta će takav učiniti kada neko drugi ne proceni dobro u preticanju, da li će mu ostaviti mesta da se ubaci? Da li će ga uopšte i primetiti dok grčevito steže volan i gleda ispred sebe, dok juri daleko ispod ograničenja (ili, još gore, jurca, nemajući pojma o životu)?

Svi smo mi morali da naučimo da vozimo, niko nije rođen za volanom. Ipak, mislim da svi u okruženju imamo neke ovakve, koji dozvolu imaju godinama, a voze samo u velike praznike, što bi se reklo.

TapaT

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U Švici, krenem da izlazim u rikverc sa parkinga, i tek kad sam malo izvireo vidim da dolazi auto. Usporava i staje. Vratim se na mesto - džaba, on me čeka da izađem. Nije jer mu treba to mesto, to je neki parking u prirodi sa 100 praznih mesta.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ja to radim redovno a nisam u švici. Uvek se stavljam u položaj tog što se isparkirava, pogotovo u rikverc.
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Normalna situacija u de, kao i propustanje kroz grad ko se prestrojava iz jedne traku u drugu, sasvim normalna pojava, nista cudno ovde
Zato su me slepo gledali po ns kad sam propustao auta npr na bukevaru ili ako neko bas ta situacija izlazi sa parking mesta a ja lagano sacekam, kontali su verovatno, ovaj nije kako treba, i vidi se pogled ono kao wooowww faca sta mu je...

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Da, skroz si u pravu Peđa. Nisam onda samo razumeo.

Imam ja drugaricu, sad vozi jedan od maleckih gradskih auta, ni na njemu se još nije navežbala, a gleda kako bi kupila jedan konkretno crossover SUV. (Da ne imenujem modele, da ne nastrada ako ovo slučajno pročita.🤣) Nikako mi to ne ide u glavu, ni ovaj mali da ne umeš u rikverc da parkiraš, a hoćeš SUV kakav god.

Inače, pre možda nedelju - dve dana kod Sajma u Novom Sadu hitna pomoć ide s rotacijom, svi se pomerili u srednju traku, desna slobodna, i tu zastane jedna ženska, i stoji. Hitna pokušava da se provuče, a ovoj ne pada na pamet da makar produži i malo pravo i makar skrene desno na uslovno, ili bilo šta. Barem napred do pešačkom, pa da stane ispred prvog, ništa... Provukla se hitna pomoć nekako, ali one se odatle nije pomerila. To samo zolja može da izleči.🤣
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Pa u ovom si visi pa ce "bolje" da vidi i veci je auto pa kad udari manje ce da se primeti, plus bankine ne oseti...
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Pratim na Instagramu neku devojku koja je master saobraćajni inženjer, deli savete o bezbednoj vožnji itd... A ovamo, 150km/h po kiši, redovno snima storije dok vozi i to preko ograničenja itd...

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zar ti to onda ne govori da je voznja 150 na autoputu krajnje bezbedna.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

SF treba ukinuti :)
@Kuzmanovic jel tako
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Dare, pratis je zbog saveta o voznji, jel tako
Ma sve te instagramuse, lajf koucevi i slicno, palamude samo da bi palumudili, retko neko nesto pametno ima da kaze.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Heinz napisao:SF treba ukinuti :)
[mention]Kuzmanovic[/mention] jel tako
Mozda nije "nasa". :D

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Kad su u pitanju saveti za bezbedniju vožnju, radije ću slušati na tu temu profesionalnog vozača nego mastera saobraćajnog inženjera. Kao što neću inženjera zvati da mi popravi nešto u kući, već majstora.

Nije mi namera da degradiram njeno obrazovanje, ali ne želim ni da degradiram dobre vozače koji te stvari znaju bolje od nje.

Haha, ali ja sam ovde naivan, @lami je dobro primetio o čemu se radi!😄
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Haha, pa imala je neke interesantne snimke na temu bezbednosti, pa sam zapratio. Nije to što mislite :glavomuzid:

Naravno da je ta brzina opasna po kiši jer kod nas uvek možeš da uletiš u baru na kolovozu i onda ćao
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Gazu napisao:Kad su u pitanju saveti za bezbedniju vožnju, radije ću slušati na tu temu profesionalnog vozača nego mastera saobraćajnog inženjera. Kao što neću inženjera zvati da mi popravi nešto u kući, već majstora.

Nije mi namera da degradiram njeno obrazovanje, ali ne želim ni da degradiram dobre vozače koji te stvari znaju bolje od nje.

Haha, ali ja sam ovde naivan, [mention]lami[/mention] je dobro primetio o čemu se radi!Slika
Upoznao sam jednom prilikom inzenjera elektrotehnike koji radi kao elektricar. Lik kaze iskreno, zaradim mnogo vise nego sa diplomom. A moze da uradi sta god ti padne na pamet. Drugaru je svasta nesto po kuci radio, ovaj je zadovoljan.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Da, al to je čovek koji zna i zanat, što master diploma sama po sebi ne podrazumeva. Inženjer ako nauči i zanat, to će biti majstor i po, al se zanat na fakultetu ne uči. Zato oni generalno zovu majstore za kućne popravke.🙂
Odgovori