Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Misliš na auto backup umesto update?
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Kada se isprazni i isključi, probaj da ga pokreneš u onom servisnom modu - poveži ga preko usb kabla na komp (sada jedino tako može u serv. mod). Kada se pokrene servisni mod, obriši mu keš (wipe cache) nekoliko puta, pa onda vidi ima li razlike.Vladapetr napisao: 24 Avg 2022, 11:11 Probao sve, nula bodova. Prvo onaj u kolima, pa originalni punjač, ženin, na kraju bežični. Na svakom počne da puni, ali ekran i dalje muerte.
Valjda će uskoro da se isprazni baterija da probam i to, ako ne moraće u servis.
Iz tog serv. menija možeš i fabrički reset da uradiš, ako te ne mrzi, tj. da prethodno odradiš backup.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ako je za to povezivanje sa kompjuterom neophodno da je prethodno povezan sa Samsung PC aplikacijom, onda imam problem jer je nisam instalirao
Uključeni su svi mogući backupi ali mrka kapa, jer ono što je komplikovano a bitno ne mogu da vrate. Npr aplikacije banki, za video nadzor itd... Na tome kasnije izgubim najviše vremena.

Uključeni su svi mogući backupi ali mrka kapa, jer ono što je komplikovano a bitno ne mogu da vrate. Npr aplikacije banki, za video nadzor itd... Na tome kasnije izgubim najviše vremena.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Pokušaj iz gplay prodavnice na računaru da instaliraš app na telefonu. Trebalo bi da postoji neka takva opcija.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Ne treba samsung aplikacija, samo je dovoljno da se ubode usb kabl u komp. Iz nekog razloga su od, ne znam kog androida, to promenili. Ranije je moglo bez kabla, a sada baš mora da bude povezan sa kompom, neće ni kad je običan punjač.Vladapetr napisao: 24 Avg 2022, 12:44 Ako je za to povezivanje sa kompjuterom neophodno da je prethodno povezan sa Samsung PC aplikacijom, onda imam problem jer je nisam instalirao![]()
Znači, isključen tel, povezan kablom sa kompom (da registruje punjenje), i sad, kod mene na S10+ u serv. meni se ulazi tako što istovremeno držim vol-up + bixby + power.
Drži se dok se ne pojavi samsung logo i onda pusti. I onda će prikazati serv. menije.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
- Vladapetr
Nije uspelo ni ovo paljenje. Probao sam dva puta da sa potpuno praznom baterijom nakačim na punjač pa upalim, na kraju sam kući probao isto ali priključen na kompjuter. Nula bodova.
Nosim ga sutra u servis, mrtvi Samsung.
Nosim ga sutra u servis, mrtvi Samsung.
- Vladapetr
Mobilne telekomunikacije
Od danas sam tedka jednog Ajfona, ko hoće nek čestita 
Prelomio sam jer im automatski backup navodno radi savršeno, a to me kod Androida izluđivalo. Uzeo sam 13 Pro, dvoumio sam se između njega i Pro Max i rekoh ovaj ću jer je vreme da polako smanjujem ekran. Prvi utisak je da sam se zajebao
Za sad se tek učim, ovo je maltene kao da prvi put uzimam telefon u ruke. Videćemo za neki dan kakvi su utisci.
Za moj Samsung na reklamaciji je klasična srpska priča: posle 7 dana sam dobio odgovor kako se reklamacija odbija jer nesaobraznost nije uočena
ali će zbog poverenja i dobre prakse da proslede moj telefon na dodatno ispitivanje.
Znači, doneo sam telefon koji ne može da se upali i oni to nisu uočili
u stvari je fora da ovim postupkom kupe sebi još 30 dana da reše reklamaciju, jer ne stignu da je odrade u zakonskih 8 dana.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Prelomio sam jer im automatski backup navodno radi savršeno, a to me kod Androida izluđivalo. Uzeo sam 13 Pro, dvoumio sam se između njega i Pro Max i rekoh ovaj ću jer je vreme da polako smanjujem ekran. Prvi utisak je da sam se zajebao

Za sad se tek učim, ovo je maltene kao da prvi put uzimam telefon u ruke. Videćemo za neki dan kakvi su utisci.
Za moj Samsung na reklamaciji je klasična srpska priča: posle 7 dana sam dobio odgovor kako se reklamacija odbija jer nesaobraznost nije uočena

Znači, doneo sam telefon koji ne može da se upali i oni to nisu uočili

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mobilne telekomunikacije
Dobrodosao u sektu
Ako se srodis s njim, to je to za vjek i vjekov. Ako ne, prosledices ga dalje. Meni je prelazak bio prilicno lagan posle 10g koriscenja androida, i pored nekih sitnica koje mi smetaju.

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Navići ćeš se za 5-6 dana i bićeš i više nego zadovoljan jer kod ovog sokoćala sve radi kako treba. Android kao da je light verzija iOS-a.
Ja se nisam navikao na iOS, pokušao sam, al ne ide, ne odgovara mi celo to okruženje. Tako da je sve to individualno.
I ako smatram da su Ajfoni vrlo kvalitetni uređaji sa kvalitetnim OS, meni još uvek ne leže. Kad budem navikao na tu njihovu ograničenost iOSa , možda pređem.
I ako smatram da su Ajfoni vrlo kvalitetni uređaji sa kvalitetnim OS, meni još uvek ne leže. Kad budem navikao na tu njihovu ograničenost iOSa , možda pređem.
Cek, zeznuo si se jer si presao na IOS ili sto nisi uzeo pro max?
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Šta ti najviše smeta?
Meni je recimo u početku jako smetalo što ne mogu da prebacim tu i tamo neku fotografiju bluetoothom na računar, kao što sam bio navikao na Androidu. No, brzo sam ukapirao da u suštini isti đavo dobijam i ako je sa iPhona pošaljem samom sebi na mail.
No sve ostalo realno radi jednako ili bolje nego na Androidu, uključujući bateriju koja mi drži duplo duže. I sve aplikacije koje sam koristio tamo - rade i ovde tako da se bukvalno trebalo samo navići na neke sitne razike u menijima (a i to sam takođe brzo prevazišao). Kada sam sve konačno podesio i instalirao - apsolutno više nema ničega što bi me vratilo na Android. Čak i samo razlika u dužini trajanja baterije vredi prelaska na iPhone.
Meni je recimo u početku jako smetalo što ne mogu da prebacim tu i tamo neku fotografiju bluetoothom na računar, kao što sam bio navikao na Androidu. No, brzo sam ukapirao da u suštini isti đavo dobijam i ako je sa iPhona pošaljem samom sebi na mail.

No sve ostalo realno radi jednako ili bolje nego na Androidu, uključujući bateriju koja mi drži duplo duže. I sve aplikacije koje sam koristio tamo - rade i ovde tako da se bukvalno trebalo samo navići na neke sitne razike u menijima (a i to sam takođe brzo prevazišao). Kada sam sve konačno podesio i instalirao - apsolutno više nema ničega što bi me vratilo na Android. Čak i samo razlika u dužini trajanja baterije vredi prelaska na iPhone.
U jednom momentu smo u kući imali SE2, X, ,8,12, i još neki, izvinjavam se ako sam pogrešio neku oznaku. Nije da nisam probao i da nisam imao želju.
Ne bih sad da idem u detalje šta mi se sviđa a šta ne, kažem individualno je.
A što se tiče baterije i to je od modela do modela i načina korišćenja.
Ako telefon koristim , da kažem "normalno" pozivi, tu i tamo neki forum, malo kamera ,traje baterija od ujutro do sutra pred spavanje.
Ja sam juče na poslu imao uključen ekran 4 sata i sve vreme je bio na 4g sa prometom podataka,You tube, Forumi, surfofanje, mejlovi, potrošeno 60% baterije.
Inače AMOLED ekran na 90Hz i uključen Always ON kad je telefon zaključan.
U proseku u zavisnosti dal sam na WiFi ili 4G upaljenog ekrana imam od 5-7sati za jedno punjenje.
PS moji klinci svuku svaku bateriju za 3 sata kad se zainate
PPS A npr upravo sada evo rezultat, tu je i pola sata je igranje nekog online tournamenta vrlo zahtevne igre.
Ne bih sad da idem u detalje šta mi se sviđa a šta ne, kažem individualno je.
A što se tiče baterije i to je od modela do modela i načina korišćenja.
Ako telefon koristim , da kažem "normalno" pozivi, tu i tamo neki forum, malo kamera ,traje baterija od ujutro do sutra pred spavanje.
Ja sam juče na poslu imao uključen ekran 4 sata i sve vreme je bio na 4g sa prometom podataka,You tube, Forumi, surfofanje, mejlovi, potrošeno 60% baterije.
Inače AMOLED ekran na 90Hz i uključen Always ON kad je telefon zaključan.
U proseku u zavisnosti dal sam na WiFi ili 4G upaljenog ekrana imam od 5-7sati za jedno punjenje.
PS moji klinci svuku svaku bateriju za 3 sata kad se zainate

PPS A npr upravo sada evo rezultat, tu je i pola sata je igranje nekog online tournamenta vrlo zahtevne igre.

- Vladapetr
Svaki sistem ima svoje prednosti i mane. Android je organizacijski mnogo bliži Windows načinu rada, pa je zato bliži mnogim korisnicima. Baterija je za iPhone godinama bila slaba tačka, sada su i to popravili mada im je npr. brzo punjenje i dalje sramotno sporo. Inače ga ne koristim pa me to i ne pogađa, ali tu bukvalno kasne nekoliko godina za većinom Android modela u istoj kategoriji. Svakako, ocena kako je na iPhone baterija bolja naprosto nije tačna. Može samo biti bolja na nekom modelu iPhone-a u odnosu na neki model Andorida.
Mnogo toga na iPhone-u radi osetno drugačije nego na Androidu, pa užitak prilikom korišćenja u mnogome zavisi od toga koliko je to korisniku bitno. Npr fabrički dialer je isti kao na iPhone 2 koji sam koristio pre 15 godina
Ubacivanje neke svoje melodije za zvono je i dalje ozbiljna operacija, itd...
Svi oko mene su na Androdu tako da Google servise koristim intezivno. Na Androidu to rešavam tako što sve bitno uploadujem na Drive, koristim 2-3 foldera u zavisnosti od toga o čemu se radi. Android telefon ne pamtim kada sam povezao kablom sa PC-em, sve ovako radi bez greške.
Brat iPhone dozvoljava upload na Google Drive, ali su iskusno ugasili opciju da zapamti u koji folder si poslednji put uploadovao pa ga svaki put moram unositi. Dovoljno da ti se ogadi posao
ili da promenim organizaciju, pa ću sve ubacivati u glavni folder Google Drive-a pa posle prebacivati.
Svakako, tek za nekih 20-30 dana ću moći da dam validan sud. Potrebna je ozbiljna promena u rutinama i navikama, videću kako će to ići.
Mnogo toga na iPhone-u radi osetno drugačije nego na Androidu, pa užitak prilikom korišćenja u mnogome zavisi od toga koliko je to korisniku bitno. Npr fabrički dialer je isti kao na iPhone 2 koji sam koristio pre 15 godina

Svi oko mene su na Androdu tako da Google servise koristim intezivno. Na Androidu to rešavam tako što sve bitno uploadujem na Drive, koristim 2-3 foldera u zavisnosti od toga o čemu se radi. Android telefon ne pamtim kada sam povezao kablom sa PC-em, sve ovako radi bez greške.
Brat iPhone dozvoljava upload na Google Drive, ali su iskusno ugasili opciju da zapamti u koji folder si poslednji put uploadovao pa ga svaki put moram unositi. Dovoljno da ti se ogadi posao

Svakako, tek za nekih 20-30 dana ću moći da dam validan sud. Potrebna je ozbiljna promena u rutinama i navikama, videću kako će to ići.
Za sad je veličina jedino što mi stvarno smeta, zato se bojim da sam ipak trebao ići na Pro Max.Momčilo napisao: 03 Sep 2022, 11:59 Cek, zeznuo si se jer si presao na IOS ili sto nisi uzeo pro max?